kapac DISKU....jak to ze je tak mensi..???Reklamace??

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Veldys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

kapac DISKU....jak to ze je tak mensi..???Reklamace??

Příspěvek od Veldys »

Koupil jsem si HDD SATA2 HITACHI 250GB :D a kdyz jsem ho zapojil tak mi to pise ve Winech XP ze ma jen 232gb :o a pri spusteni PC to pise se mi zda 238GB :? jak je to mozne? Je to normalni? Vim ze nekdy nejde uplne presna velikost, ale ze by se stratilo tolik GB....Kdyz zaklad ma 250GB...I vim ze nejake to giga se straci pri NTFS..atd...Ale zda se mi to nejak moooc!!! :evil:
Je to duvod k reklamaci? Diky za odpoved.
A jeste abych nezapomel mam na desce jen SATA takze jede na 150...

Ale vcelku je tichsi nez chladice na proc. a graf...takze ho vubec neslysim... :)
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

Rek bych ze je to normal.... ja mam 120Gb seagate a mam jen 111.8 Gb

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Viz FAQ: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=3560
Q: Jaktože výrobce udává velikost disku 80GB, ale po naformátování má disk jen cca 76GB ???
A: Protože výrobci disků (vyjímkou je částečně IBM/Hitachi) uvádějí velikost v tisícíh bytů, ale kilobyte není 1000 bytů ale 1024bytů (stejně tak MB, GB apod)
Veldys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veldys »

TAK DIKY ZA INFORMACE! ALE OBCAS TO NASTVE, NEBO SPISE ZAMRZI KDYZ CLOVEK CEKA VELIKOST ASPON NAD 240GB A JE TO POD...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“