Abit IC7 /-G /-MAX 3 (478, i875P + ICH5R)
Moderátor: Eddward
- DeLamer
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Fillbiker
- Nováček

-
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To jako že hi-endová deska od Abitu nemá síťovku ?? Cože ?DeLamer píše:nema ,sice ma zdirku ,ale nema chip
novejsi revize uz maj zdirku zaslepenou
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Fillbiker
- Nováček

-
No me to taky prijde divny, kdyz takovahle deska nema vubec sitovku. Ale je fakt, ze ta zdirka byla prelepena a kdyz tam prcnu kabel, tak tam ani nesviti zadny kontrolky, proste nic. Ale ve spravci zarizeni mi to normalne ukazuje nainstalovany drivery a mostovy pripojeni k siti. Sit vsak nefacha a router mi dava znat, ze nesviti toto pripojeni, jako kdyby to nebylo zapojeny.
P4 3.2 @ 3.8GHz HT (238fsb), 1024 DDR (2x 512 Geil) DUAL, Gainward GF 6800 GT GoldenSample, ABIT IC7, Arctic cooler freezer 4.
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nie tatio doska sietovku nema......, jej vlastnosti to vsak dokonale vyvazuju....
Na druhej strane mi to pride divne.... pretoze integrovane riesenie by znamenalo predrazenie mozno o 10,- takze to by sa urcite dalo obetovat....
Na druhej strane mi to pride divne.... pretoze integrovane riesenie by znamenalo predrazenie mozno o 10,- takze to by sa urcite dalo obetovat....
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Na druhou stranu, jistá logika v tom je. Bohatší model má gigovku připojenou přes CSA a na IC7 je jasně vidět, kam má ten čip přijít. Jenže čím ho nahradit, aby to šlo nacpat na stejné místo ? Buď by na desce musel být ještě jeden čip na 10/100 a osazení by bylo buď ten, nebo ten a nebo (lépe) by tam měly být dvě síťovky - CSA gigovka a klasická 10/100. Pak by akorát "chudší" model gigovku neměl osazenou, ale standardní 10/100 by tam byla...random píše:znamenalo predrazenie mozno o 10,- takze to by sa urcite dalo obetovat....
Ale to je jen klasické polemizování stylem "co kdyby"...
The problem has been eaten.

- HACKER85
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Ventilátor na čipset ABITu IC7
Zdravím, mohli by ste mi prosím poradiť ako sa volá ten modrý ventilátor na čipsete tejto dosky:
http://www.abit.com.tw/page/en/motherbo ... DEFTITLE=Y
Pokazil sa mi a nemôžem ho zohnať. Najhoršie že ani neviem kde by sa takáto vec dala zohnať?? Vošiel by tam aj iný??
Dik za každú maličkosť.
http://www.abit.com.tw/page/en/motherbo ... DEFTITLE=Y
Pokazil sa mi a nemôžem ho zohnať. Najhoršie že ani neviem kde by sa takáto vec dala zohnať?? Vošiel by tam aj iný??
Dik za každú maličkosť.
Intel Celeron D 2400, Abit IC7, 2x256MB DDRAM Kingston, WD S-ATA 200GB, SAPHIRE ATI RADEON 9600XT 128MB/128bit 
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- HACKER85
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ja som ten chladic menil :) mam IC7-G
ja som si kupil extreme spirit, ktory urcite nepatri medzi tie najtichsie, ale da sa krasne zregulovatten mi tam sadol vcelku slusne. (drobna uprava Zalmanu CNPS7000Cu bola potrebna aby si nezavadzali, ae s boxom to mas pohode)
ja som si kupil extreme spirit, ktory urcite nepatri medzi tie najtichsie, ale da sa krasne zregulovatten mi tam sadol vcelku slusne. (drobna uprava Zalmanu CNPS7000Cu bola potrebna aby si nezavadzali, ae s boxom to mas pohode)
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje
alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
- Fillbiker
- Nováček

-
VŠE O Abit IC7
Chci se vas zeptat, jestli vam pripada normalni, ze muj 3.2 GHz HT Prescott (FSB800), kterej mam na desce Abit IC7 a i pri otevreny skryni, ma v klidu cca 54 - 58°C. Nebylo by na tom nic az tak zvlastniho, ale ja ho mam chlazenyho Arctic Cooler freezer 4, coz by melo v klidu davat mensi teplotu ne? Softik od Abitu mi v XP ukazuje, ze vetrak bezi na 2033 rpm (a to at tam pustim cokoli, treba Mpeg-2 rendrovani + jeste nejakej film treba). Pri takovyhle zatezi pak teplota postupne vyleze az na 68 - 71°C coz je docela naprd ne??? A ten soft ukazuje, ze vetrak jede furt tech 2033rpm. (max. co umi je 2440rpm, kteryma si to svisti v Biosu, kdyz dam PC health. (tam ma teplotu cca 60°C pokazdy). Urcite mam chladic spravne nasazenej, pac jinak to ani nejde. Pastu jsem namazal co nejjemnejs na plochu CPU, ale tak, abych pokryl plochu a nikde nebyly videt pismenka. (ale opravdu jemne). Chladic je natocenej tak, ze vetrak fouka vzduch primo ven z case, navic primo par cm (cca 3 cm) od vrtulky mam vyrizlej otvor zadku skrine o prumeru cca 12cm, aby to slo rovnou ven. I pri plny zatezi, kdyz si dam dozadu ruku, fouka to takovej vlaznej vzduch a i plochy chladice jsou max. mirne teple, ale spis vlazne. Je to normalni, kdyz bios i XP aplikace hlasi teploty od 57°C do 72°C ??? (procesor mam nepretaktovanej). Bios mam flashnutej nejnovejsi verzi a myslim ze deska jako Abit IC7 by zrovna mohla mit cidlo v poradku ne?? Netusite kde by mohl bejt pes a jestli mam vubec bejt nervozni, kdyz se ani chladic jeste poradne neohral? Existuje nejaka aplikace, kterou bych mohl nastavit, aby CPU hazel prazdny cykly na schlazeni az treba od 75%??? Protoze na tech 70% se vetsinou dostanu. Lepsi zprava je, ze i kdyz ho postupne zkusim pretaktovat na 3.7 GHz (vic jsem ani nezkousel, nebyl cas), tak ze se stejne teplota zvysi max. o 3-4°C. Nevim ale jestli to napr. na hry bude rychlejsi, kdyz tim padem musim zmenit pomer pameti a cpu z 1:1 na 5:4. Co myslite?
Mam P4 3.2 GHz HT, DUAL 1024 DDR400 (PC3200) GEIL, GF 6800 GT, Abit IC7.
//edit mhl, název
Mam P4 3.2 GHz HT, DUAL 1024 DDR400 (PC3200) GEIL, GF 6800 GT, Abit IC7.
//edit mhl, název
P4 3.2 @ 3.8GHz HT (238fsb), 1024 DDR (2x 512 Geil) DUAL, Gainward GF 6800 GT GoldenSample, ABIT IC7, Arctic cooler freezer 4.
- sket
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no mohlo by to bejt blbe skalibrovany cidlo ale tezko rict. chtelo by to skusit jestly ti to pri teplote 72stupnu hazi prazdny cikly nebo ne. pokud by je to nehazelo tak mas proste jen blbi cidlo. ale jako vono uchladit tendle procak neni zadna prdel. i kdyz tendle chladic by stim nemel mit problemy
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
- Fillbiker
- Nováček

-
- conky
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Fillbiker
- Nováček

-
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- sket
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
je to napevno dany procakem. zadne soft to nezmeni. dobra otazka. kolik mas voltu na cpu?
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
- Fillbiker
- Nováček

-
Ja mam za to, ze nejak 1.32V (proste to nejmin co mi Bios dovoli).
Na strankach Arctic-cooling pisou u toho mojeho chlazeni, ze Prescotty s timhle maj throttlovat az nejak v 85°C, co je to za kravovinu?
Na strankach Arctic-cooling pisou u toho mojeho chlazeni, ze Prescotty s timhle maj throttlovat az nejak v 85°C, co je to za kravovinu?
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
hm napajeni se zda byti w poradku... jeste jedna wjec, kdyz za pochodu pri tech 70* sahnes na chladic (na zakladnu - rikalz ac freezer taze Heatpipe?) kolik puchyru napocitas ?
pri 70* cpu , by alespon zakladna chladitka mela byti relativne tepla (odhaduju 55-60*?) a melo by to na dotek byti znat...
..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::
Gygabite - ©Hlupak