Nekompat. řady x1xxx s nf4 - setkali jste se s tím ?

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nekompat. řady x1xxx s nf4 - setkali jste se s tím ?

Příspěvek od Oneeye_IO »

Na oc4u se objevily názory, že nové radeony vytuhávají při přechodu do 3D na nf4 deskách. Byl bych rád kdybyste se podělili o své zkušenosti. Plánuju nákup GB Radeon X1600Pro silent 256MB DDR2 do DFI infinity nf4 ultra a nejsem si jistej jestli to nejsou problémy mezi klávesnicí a židlí :wink: . Každopádně kdyžtak připište grafiku, desku, verzi BIOSu, ovladačů a jestli jede grafika na default. Dik
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

jak jsem psal na oc, jedu na 16pro a nf4x by dfi , nedavno jsem stavel sestavu s gigabytem pro 754 a x1300pro a taky jsem zadne problemy nepozoroval.
0118 999 881 999 119 7253
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

tyhle problemy , byly jen u prvnich verzi byly dany bud 1) tehdy spatnymi ovladaci 2)starou verzi GK , setkal jsem se serii ze 100megy , ktera byla totalne bad , jak se projevovali tyhle zavady?padani aplikaci , nestabilita , nemoznost menit rozliseni v hrach atd , celkove jsem postavil uz kolem 10 sestav s NF4 a touhle deskou a bez problemu , ale zalezi jakou jste chytli verzi , jestli jeste ten doprodej starych tak se vam to muze stat , nova funkcni dalsi varka prijde do 100megy pristi tyden , jinak obecne je to uz stary a prekonany problem
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

mam dve karty, obe velmi rane serie a na nf4 ani jediny problem, takze moje kombinace je OK.
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

OK tak díky moc, jestli je to jenom vadná série tak by případně měli uznat reklamaci bez problémů, kdybych na nějakou tuhle grafiku narazil. Snad to tady taky ještě někomu pomůže :wink:
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Oneeye_IO píše:OK tak díky moc, jestli je to jenom vadná série tak by případně měli uznat reklamaci bez problémů, kdybych na nějakou tuhle grafiku narazil. Snad to tady taky ještě někomu pomůže :wink:
a jiny ovladace zkouseny? popripade bych zkusil pockat par dnu na ofiko vydani 6tky
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
LUC.key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LUC.key »

Tuhle kombinaci mam - DFI nF4 ultra infinity + x1600Pro saphire a vse naprosto v poradku
For millions of years mankind lived just like animals. Then something happened which unleashed the power of our imagination...We learned to talk
Edgarius
Nováček
Nováček

Příspěvek od Edgarius »

Mam MSI K8N Neo3 + X1300 256MB a pocas celovikendovej akcie UT a Battle Mage sa mi ani raz nic zvlastneho nestalo :wink:
AMD S2800+, MSI K8N NEO3, 2x512MB Apacer CL2.5, ATI X1300 256MB, SB Live!, 350W 19A/12V, Asus CDRW, Toshiba DVDROM, 17" Benq 8ms.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

tenhle problem , je uz dost pase a nema cenu na to reagovat u novych GK se to fakt uz nestane..
NoXal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NoXal »

sh píše:tenhle problem , je uz dost pase a nema cenu na to reagovat u novych GK se to fakt uz nestane..
co kua, ako to tu tak citam tak som v prdeli, asi tak 16.12 som si kupil X1300pro od Sapphire, k tomu mam dosku Epox 8NPA7I, Sempron 2800+ a robi mi to presne to ze ziadnu 3D aplikaciu nespustim! Ati tool mi hadze artefakty este to len zapnem... a dnes ked som ju isiel reklamovat, mi typek vravi ze to je kvoli Sempronu, tak neviem :(((
no dufam teda ze nie ;(
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

nez si to sel reklamovat , tak si tady mel hodit dred.. jinak vymluva , ze to je kvuli sempronu je fakt trapna
NoXal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NoXal »

teraz som nasiel na nete jednu vec ktora by mozno ten problem vyriesila:

How to make Radeon X1300 work with NForce4 chipset
EDIT2: The bug is still not discovered. Well, in both cases the nForce4-4X chipset is used. I found today 4 different classes of nForce4 drivers. I will try further investigating there. (well, both MSI and ASUS boards do this, do you think Sapphire VGA is the cause???)

EDIT: most probable cause was thie BIOS from 10/2005 which did not recognize the AMD processor from 11/2005 - well, there may be some other fine-tunings too. So new rules are: if the BIOS doesn't know your processor's name, you HAVE TO upgrade! (this used to be an option before)

Problem: Call of Duty causes total freezing of computer while playing or doing rapid moves.
Suspected cause: I suspect some buffer overrun. The HTT is 201MHz by default, PCIe 100MHz.

See my post to ATi:
I found a fix for the X1300Pro which freezed even under the today released Catalyst 5.13 drivers. The solution was simple. As the computers I install the X1300Pro run all Nforce4 chipsets, the HTT of the CPU is 201MHz... so I thougth if 100MHz PCIexpress is enough. After increasing it to 115MHz no longer any crashes! (ASUS K8N4-E) With MSI K8N Neo 3, where I met the problem first, I decreased maximum payload size to 128 (from 4096 default) and number of links from 16up and 16 down to 8+8. Again, Call of Duty was fixed.
Since the ASUS does not have these settings in the BIOS I had to find the "increase PCIe frequency" fix.

mohly by ste to niekto, kto mate tento problem skusit? dik
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

jj funguje to , ale dost tam z toho je co jsem psal ja nahore a vse resi novy bios ci nove drivery :wink: btw tohle bych moc neresil cca do mesice jsou venku catalysti 6tky a ty to opravuji
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

takze na zadost se vracime zpet k tematu, zkousel si flash biosu karty?flash biosu desky?vyzkousel si ten dany text nahore?
NoXal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NoXal »

no bios mam na doske posledny z novembra, kartu mi povodnu vymenili ale robi to aj tato :(
skusal som vsetko z toho hore a stale nic, tak mi zostava len dufat ze tie ovladace to opravie

a ten bios na grafiku, aky by som tam mal skusit hodit?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

normalne to flashnes mas to napr ve FAQ ten soft, jinak zkus i treba bios z jine znacky, ci zkusit starsi bios desky :wink:
NoXal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NoXal »

no skusim, teda, ale neviem kedy bo som teraz zaneprazdneny :(
zatial dik za rady, ked to skusim dam vediet co a ako
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

jako jedna z tech veci viz vyse ti musi pomoct urcite , pripadne ze srandy bych zkusil pridat napeti
NoXal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NoXal »

no tak som skusil aj novy BIOS, MSI X1300Pro aj Sapphire X1300 non-pro a nic :( ...a napatie netusim ako by som mohol zvysit
seriem ja uz na to, pockam na tie nove ovladace, ak to ani tie neopravia, tak ju vratim :/
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

hm tak to neni dobre :( a v jiny desce samo bezi co :(
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“