Odešel mi BOOT BLOCK?

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Dave085
Nováček
Nováček

Odešel mi BOOT BLOCK?

Příspěvek od Dave085 »

Ahoj, řeším problém asi jako každej tady...
Při flashnutí novějšího BIOSu se mi už nerozběhnul PC (ani monitor se nerozsvítil - poze HDD LED a POWER LED). Když chci PC vypnout, tak musím odpojit napájecí kabel. Zkoušel sem snad všechno co se dá - od vymazání CMOSky jak jumperem, tak vytažením baterie až po bootovací disketu s novým BIOSem. A tady je můj problém, protože mě při spuštění PC vůbec nenačítá z diskety. V tomto článku (http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=2) jsem se dočetl, že by mechanika měla aspoň problikávat a čekat na náhradní BIOS, ale mě absolutně nereaguje (podotýkam, že disketovka byla až do "nehody" funkční). Taky tam je psaný, že pokud je v pořádku BOOT BLOCK, tak by měla ta disketa naběhnout, takže moje otázka zní: Ikdyž je většinou BOOT BLOCK chráněn proti přepsání (nevím, jak u mé desky), je možné, že se mi podařilo ho smazat? Pokud má ještě někdo nějaký nápad, tak mi, prosím, odepište dřív, než tu desku hodím do popelnice... :-) Budu vděčný za každou radu...
Opteron 144 2.1GHz, GB-K8VT890-9, 2x256MB Dual channel, RADEON X550, 2x120GB atd...
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

no takze kazdopadne sa asi stalo to coho sa vecsina pc manikov boji. zly bios flash. asi si sa poriadne nepozrel na verziu biosu alebo sa pocas flashu vyskytla nejaka chyba (dost mozne ak si flashoval z diskety). to ze ti svietia vsetky kontrolky a pc nejde vypnut znamena ze tvoja doska teraz vie iba jedinu vec - sosat elektrinu. no neviem ci sa to bude este nejako dat spravit snad uz len skusit servis alebo niekomu s rovnakou doskou slohnut bios chip :roll: ale je dost mozne ze tvoja doska BOOT BLOCK nemusela podporovat. ak ano je velmi mala pravdepodobnost ze by sa toto stalo. kazdopadne skus aspon ten servis.

P.S. CLEAR CMOS nesluzi na zmazanie BIOSU ale na jeho tzv. restart. nastavenie povodnych nastaveni. a baterka to iste...
gl
Dave085
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dave085 »

Verze BIOSu byla dobrá, to sem kontroloval pro jistotu několikrát. Ale fakt je ten, že sem to flashoval z diskety :-/ Navíc BIOS mám na desce napevno (myslím čip), takže bios z jinyho čipu nepřipadá v úvahu...
Jinak desku mám ještě v záruce - myslíte, že mě to vyreklamujou, když jim napíšu, co sem s tím prováděl?

To, jak sem psal, že sem mazal CMOSku, tak samozřejmě sem tím myslel nastavení na DEFAULT... :-)
Opteron 144 2.1GHz, GB-K8VT890-9, 2x256MB Dual channel, RADEON X550, 2x120GB atd...
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

skus to reklamovat ale nehovor predsa ze si flashoval bios, jednoducho ze nejde a myslim ze by ti to mali vymenit.
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Skoda, ze jsis nekoupil desku s DualBIOSem, tech par stovek navic, by ti usetrilo spoustu trapeni.

"Chyba" byla flashovat z diskety. Od toho je tu CD.
Ja osobne jsem flasoval primo z windows a podle toho co me vypisoval ten program, tak ten BOOT BLOCK se taky prepisuje, ale az nakonci. Pak se jeste provedla kontrola BIOSu jestli je naflasovany spravne.

Samozrejme, ze jsem mel zvyseny tep :? kdo by nemel :)
Nitram
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nitram »

ne ze bych byl OT ale musim se zeptat jak flashovat s CD?
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Nitram píše:ne ze bych byl OT ale musim se zeptat jak flashovat s CD?
stejne jako z diskety. Staci si vypalit bootovaci CD.
Nitram
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nitram »

no jo ale jak udelam bootovaci CD...Trochu nejake rady by neuskodilo nejak newim jak na to...
LGA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LGA »

Nitram píše:no jo ale jak udelam bootovaci CD...Trochu nejake rady by neuskodilo nejak newim jak na to...
V Neru si das vytvorit bootovaci CD a pridas si tam co chces.
Po nabootovni se CD logicky rozdeli na 2 casti. Bootovaci cast - treba a:\ a datovou cast -treba e:\ tak se toho pak nelekni, ze na tom prvnim disku nejsou data ktere jsis tam vypalil.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“