Velmy výhodný notebook,vzít nebo nevzít?

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Pavloš
Začátečník
Začátečník

Velmy výhodný notebook,vzít nebo nevzít?

Příspěvek od Pavloš »

Ahoj.Mám možnost odkoupit od jednoho člověka notebook.
Má záruku ještě asi 2měsíce.Je to tuším Toshiba v dobré konfiguraci.
Co jsem srovnával s krámy ,kde prodávají obdobné modely tak staré do 2roků.A nabízené ještě s nějakou zárukou.Tak mohu ji mít od něj o hodně levněii.Jenže kámoš říkal že ten samý notebook měl kdysi u něj v zimě a stalo se mu triviálnost.Sundal si bundu-tu dal na rozevřený notebook.Jelikož měl bundu někde asi od sněhu na notebooku byl sníh a voda na krytu.
Prý ne moc.Stalo se mu to začátkem zimy 2005.Neví prý už kdy ale nějaký měsíc to je.Proto se ptám má jej smysl kupovat?
On potřebuje peníze chce si přidat a koupit auto a notebook nabízí.
Zatím funguje,jak zjistím zda vodan evnikla kam neměla?Nnabízí ho doopravdy levně.Nemají Toshiby a IBM nepropustnou klávesnici?
Nabízí ho celkově tedy ne že by ho vnucoval mě.
Doopravdy bych ho chtěl ale co případný kolaps a nebo oxidace?
Po záruce je to o hubu.
Jakou zkušeností disponujete když se něco takového stane?
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Sám jsem si takto levně koupil NB Toshiba Portege 7200 series. Bylo zjevné, že byl polit nějakou kapalinou (asi Fanta, Juice,...), protože byly znatelné stopy na i pod klávesnicí. Rozhodně žádný běžný NB nemá klávesnici úplně odolnou proti kapalinám. Avšak málokdy dojde k poškození NB. Zanesl jsem svůj skoro nový NB do servisu. Tam jsem se dozvěděl, že k žádné oxidaci nedošlo. Právě Toshiba a IBM je proti kapalinám dost odolná.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. trocha snehu by snad tomu notasu nemela udelat nic..
No.. a jinak bys mohl napsat, co je to za notas a kolik te to ma stat.. takhle ti tezko nekdo bude radit, jestli je to vyhodny...
Pavloš
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pavloš »

Ja ani nechci vědet jestly si mysly ostatni ze je vyhodny.To jsem zjistoval z cen na webu a ptanich se znamých.Vsichni rekly bomba cena.Do toho bych šel z fleku.
Doopravdy oproti repasu se zarukou 6měsiců kde to koupim v obchode u něj usetrim treba o 30-40%. A záruku budu mi taky ale kratsi.
Jinak je zachovaly dost,ale ta voda/snih mě vyděsily.
To mě zajmalo jak jsou notebooky stavěny,protože ta elektronika je hned pod klavesnicí a taky pod plastem dke opíráš dlaně vedle klávesnice.
Taky LCD je asi hned pod víkem plastovým.
Proto mě zajmalo jak to mají vyřešené.A jak to odolá menší salvě tekutiny.
Fifi píše:Sám jsem si takto levně koupil NB Toshiba Portege 7200 series. Bylo zjevné, že byl polit nějakou kapalinou (asi Fanta, Juice,...), protože byly znatelné stopy na i pod klávesnicí. Rozhodně žádný běžný NB nemá klávesnici úplně odolnou proti kapalinám. Avšak málokdy dojde k poškození NB. Zanesl jsem svůj skoro nový NB do servisu. Tam jsem se dozvěděl, že k žádné oxidaci nedošlo. Právě Toshiba a IBM je proti kapalinám dost odolná.
Zanesl do servisu Toshiby?Jinak to máš super že ti sdělily radostnou zprávu.Já i kdybych to tam zanesl jsem takový smolař že by mě řekly že to začíná nebo začalo/začne v nejblišší době oxidovat.
Ať se připravím na to že maximálně do roka nebo 3/4roka je na vyhazov. :oops:
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. jako ja bych s ty vody nejakej brutalni strach nemel.. v nejhorsim pripade ho soupni servisakovi, at se ti koukne na strivka.. das za to par stovek a budes mit cisty svedomi a jistotu funkcniho notebooku...
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Servis Toshiby :). Normálně jsem to zanesl do servisu co dělají NB. Žádný autorizovaný servis, ale jenom lidi co zrovna s tímto problémem mají více zkušeností.
Třeba:
GCC
ATT
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Jo osobně mě taky kdysi svrbilo něco podobného a raději jsem s tím nikam nešel.Myslým si s velkou pravděpodobností že se tam nic dovnitř nedostalo.
Navíc pak bych mohl pkaždé s něčím amlým chodit na kontroly.Stačí když budeš mít extra špatný měsíc,ty sám+plus jako u mě k tobě přijede příbuzenstvo+mrňata.A za ten měsíc získáš podezření v 2-3 nebo více nehod.
A furt chodit na kontroly?Che.
A i kdyby máš stejně smůlu.Takhle ti to po kontrole sice řeknou co a jak ale stejně minulost nevrátíš-stalo seu.Ano máš výhodou budeš to vědět,ale na druhou stranu jen budeš počítat s blízkou smrtí svého miláčka.
Samozřejme nemusí ti kleknout po pár měsícíh ale po třeba 1,5roce.A nebo ti začně po 1/2roce zlobit ale bude fungovat.To ti nikdo neřekne,možná zhruba odhad jen ten servisák po prohlídce.
Nevím no....
Jinak autorizovaný servis Toshiby -jsou tam machři je tady:
http://www.chg.cz/
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“