Abit IC7 /-G /-MAX 3 (478, i875P + ICH5R)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

taves
Nováček
Nováček

intel

Příspěvek od taves »

ja mam 3000Mhz pretaktovani na 3500Mhz chladim to termal take tover 102
a vklidu mam 37stupnou a pri zatazi max 65 stupnou :)
Fillbiker
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fillbiker »

TAVES: to se mas, ja ne.
MOSSAD: No prave ze kdyz dam ruku na ty plisky (ty plochy, ze kterejch je celej blok - ty sedivy) tak ty jsou max. jen vlazny, na ty medeny heatpipes jsem jeste nesahal, tak to dnes zkusim. Ale je divny, ze by to promerovalo, kdyz mam nejnovejsi bios ne? Ale vetrak je urcite usazenej dobre, ani se nehne a sedi na cely plose jak ma, takze tim to nebude. Zkusim jeste jinou skrin, mam jednu slusne velkou, tak to tam lupnu. Jeste me napada, jestli nebude lepsi nechat ten vetrak foukat misto ze skrine, treba do skrine, stejne fouka chladnej vzduch. A naprd je, ze je kousicek pod zdrojem, odkud jde zbytecne horko.:-(

Druha vec je jeste ta, ze bracha si od kamose koupil 2.8 Prescotta a kdyz mi ho ukazoval, videl jsem na jeho povchu jemny skrabance. (jako kdyby jemne zeskrabaval puvodni majitel pastu ziletkou ci lehce ostrim noze). Vadi to? Nebude se mu to vic hrat? Je to fakt strasne jemnonky, to by mela pasta osefovat ne? Jeste ceka na chlazeni, tak to nezkousel. Pismenka jasou jasne citelny.
P4 3.2 @ 3.8GHz HT (238fsb), 1024 DDR (2x 512 Geil) DUAL, Gainward GF 6800 GT GoldenSample, ABIT IC7, Arctic cooler freezer 4.
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Stáhni si ten throttlewatch a podle toho poznáš jestli ti to něměří špatně. P4 má začít throttlovat při 70°C
- cpu začne throttlovat při 70°C musíš zlepšit chlazení - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=18937
- cpu nezačne throttlovat při 70°C - zjistíš při kolika °C throttluje a odečtěš od toho 70°C -> ochylka

ad poškrábaný headspreader -> použít pastu, sice to není ideální, dalo by se to lehce vylapovat(viz sekce chlazení), ale přišel bys o záruku...vykašlal bych se na to.
Fillbiker
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fillbiker »

MHL: Diky. Vykaslat se na to jakoze - nechat to bejt, ze to nebude znat? Myslis ze mu to bude vic topit?
P4 3.2 @ 3.8GHz HT (238fsb), 1024 DDR (2x 512 Geil) DUAL, Gainward GF 6800 GT GoldenSample, ABIT IC7, Arctic cooler freezer 4.
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

pokud tam nejsou nejaky brutalni ornice tak to muze mit vliv 0.0 nic, pri pouziti pasty by melo dojit k eliminaci prazdnych mist...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Fillbiker
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fillbiker »

Ok, to jsem si myslel taky. Tak konecne uz jsem vypadl z fochu a jdu vyzkouset vsechny vase rady. Pak dam vedet.
Fillbiker
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fillbiker »

Tak je to zvlastni, ale kouknete sami na tenhle screenshot.
Obrázek
http://img66.imageshack.us/img66/3064/teplota9yy.jpg

Nechal jsem pustenych asi 10 programu, k tomu jsem rendroval 2x MPEG-2 hodinovy vydea a jeste rozbaloval asi 1.5 GB rar (cca 800 - 1200 souboru) a ukazovalo to tyhle teploty. Sahal jsem na chladic i na ty heatpipes a jen normalne teply, spis pokojova teplota. Processor jsem dal na 3.42 GHz a nechal zavrenou skrin. Jaka teplota v tom Speedfan je teplota myho CPU?? Nevyznam se v tom. Jinak Throttle watch ani jednou neukazal ze by tam skocil throttling. Kouknete i na teplotu na Abit EQ. Vetrak se furt toci jen na 2033rpm. Tak co vy zkuseni mi na to muzete rict.....??? Dik
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Když CPU nethrottluje, tak měří blbě čidla na MB...přesun co správné sekce...a pozměněn název threadu
Fillbiker
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fillbiker »

A jakej udaj ve Speedfan teda ukazuje tu teplotu CPU? Vzdyt je jich tam nekolik a u zadny neni napsano cpu. (treba z toho mojeho screenu, kterej to je?)
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Fillbiker píše:A jakej udaj ve Speedfan teda ukazuje tu teplotu CPU? Vzdyt je jich tam nekolik a u zadny neni napsano cpu. (treba z toho mojeho screenu, kterej to je?)
Koukni na ten screen na teplotu CPU v utilite od Abitu...
Fillbiker
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fillbiker »

Takze jsem za pomoci ThrottleWatch a SpeedFan zjistil, ze moje cidlo pridava 8°C, takze kdyz jsem to pretaktoval pomerem 5:4 na 3.65 GHz, jede to stabilne se zavrenou skrini pri Prime95 (Torture test cca 2h) + soucasne renderovani MPEG2-videa na 65-66°C a v nezatizenem stavu pak tak 52°C. To staci nebo ne?

Jeste me ale je divna jedna vec, jelikoz FAN se toci porad na 2033rpm, rozhodl jsem se ve SpeedFan zvysit jeho minimalni otacky na 2300rpm a cca po 5minutach behu na tyto otacky se teplota vubec nesnizila, byla uplne stejna. Co to muze znamenat?
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Fillbiker píše:Jeste me ale je divna jedna vec, jelikoz FAN se toci porad na 2033rpm, rozhodl jsem se ve SpeedFan zvysit jeho minimalni otacky na 2300rpm a cca po 5minutach behu na tyto otacky se teplota vubec nesnizila, byla uplne stejna. Co to muze znamenat?
Že větroň nasává teplý vzduch, řešení toho problému je zde http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=18937

//debata rozdělena http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=57015
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“