Chyba při přihlašování doWin XP-"Nelze ověřit licenci w
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Skim
- Začátečník

-
Chyba při přihlašování doWin XP-"Nelze ověřit licenci w
Zdravím, již delší dobu používám zakoupený operační Microsoft Windows XP Service pack 2. Dnes jsem zkusil své pc, trochu "urychlit" přetaktováním a po dosažení taktu cca 3.38 Ghz (3.36 ještě chodilo bez problémů) si po mne Win XP vyžádaly novou aktivaci (což je dle nápovědy ve Win XP normální..) Win XP zpravidla tolerují změnu hardare v určitém rozsahu a pokud se jde výše, vyžadují již novou aktivaci. Tu jsem tedy provedl, vše otestoval a pc bylo stabilní. když jsem však zvýšil rychlost CPU ještě o kus (3.38 -> 3.4 ghz), obrazovka s Win Xp, která nabízí přihlášení k účtům sice naběhla, ale po kilknutí na jméno účtu se zobrazila věta podobná názvu threadu: "Nebylo možno ověřit stav licence pro tento počítač (kód chyby....), a automaticky mne systém odhlásil a přepnul do původní nabídky s účty... Nevíte, čím by to mohlo být, či jak toto obejít?
Dík moc
s pozdravem S.
Dík moc
s pozdravem S.
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Skim
- Začátečník

-
Dohromady asi pětkrát (nová paměť, HDD, 3x čistý reinstal Win XP) ale pokud nezměníš základní desku, tak to snad nevadí (dle jednoho diskutéra pod článkem na CDR.cz, odkaz na nějž je zde nahoře ve FAQ.)Othrondir píše:neaktivoval si si ho uz pred tym par krat? pocul som ze XP maju isty limit poctu aktivacii. ak sa nebude dat normalne prihlasit do systemu skus to este cez Administratora v nudzovom rezime. popripade mas ho zakupeny legalne tak skus sa obratit na technicku podporu Microsoft.
Vadit by to nemělo... jo, jinak aktivaci jsem navíc musel provést ještě jednou po snížení frekvence CPU (pod 3.38 GHz, ale poč je hranice zrovna zde a ne až na 3.4 Ghz, jak by vyplyvalo z logiky veci, to nevim...) takže v tomto problém nevidím..
O'old PC MB MSI 865PE Neo2-P CPU Intel P4 Prescott 2.8 GHz (800/1MB/1.35V) Spire SP450B0 RAM DDR 2GB PC3200 A-DATA CL3, VGA Leadtek Winfast A7600 GT TDH 256MB DDR3 (G73,128 bit,560/1400)+Primecooler PC-VGAHG2 AL (5V) Audio Sblive! 5.1 HDD Hitachi HDS722516VLAT80 (164,7 GB), DVD LG 4160B Case E-case BT C808 PSU Seasonic SS-400ET LCD NEC MultiSync EA191M (19"/PVA)
- Shit
- Odborník PCT

Bohužel vadí.... Do změn se počítá např. i flash firmwaru na palírně.. (ověřeno, ačkoli to řada "renomovaných" serverů popírá...).Skim píše:Dohromady asi pětkrát (nová paměť, HDD, 3x čistý reinstal Win XP) ale pokud nezměníš základní desku, tak to snad nevadí ..
Víc tady:
Kód: Vybrat vše
http://aumha.org/win5/a/wpa.phpKód: Vybrat vše
http://www.google.com/search?hl=cs&q=wpa.dbl&btnG=Hledat&lr=- Skim
- Začátečník

-
No, jo, ale to stále neřeší můj problémShit píše:Bohužel vadí.... Do změn se počítá např. i flash firmwaru na palírně.. (ověřeno, ačkoli to řada "renomovaných" serverů popírá...).Skim píše:Dohromady asi pětkrát (nová paměť, HDD, 3x čistý reinstal Win XP) ale pokud nezměníš základní desku, tak to snad nevadí ..
Víc tady:resp.Kód: Vybrat vše
http://aumha.org/win5/a/wpa.phpKód: Vybrat vše
http://www.google.com/search?hl=cs&q=wpa.dbl&btnG=Hledat&lr=
Znamená to tedy, že není změna HW není jako změna HW .. resp., že existují její 3 druhy a to ty, které jsou:
a) systémem Win Xp tiše tolerovány
b) vyžadují vždy reaktivaci (počet reaktivací je však v tomto případě neomezený)
c) ty které se nějakým způsobem "natvrdo" zapíší do paměti či jiné části HW určitým kódem a po překročení jejich počtu (cca 3, možá pět) již Win XP aktivovat při takovéto výrazné změně možné není?
Othrondir:: Ano, při nouzovém režimu při přihlášení jako administrátor je možné tuto funkci obejít.. ale nikdo nechce natrvalo pracovat v nouzovém režimu...
Dík moc
S pozdravem. S.
- hlupak
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ja menim furtporad neco,taktoval jsme taktez(
a reinstal winu za posledni 3 mesice byl 6*
ale NIKDY mi to nereklo o zadnou aktivaci?
ani vlastne poradne nevim co tim myslite?
co je presne napsano,kdyz tedy zafda o aktivaci? ale jsme si bjist ze nikdy po me nic nechtel ( jo a winy jsme mel origos, i kopii)
editasi je mysleno, overeni licencniho cisla(cd key)
no a u me v 99% se nidky nepodari ho overit, ale vse funguje jak ma, i SP1+2 jsme stahnul bez problemu,sice napred napsal ze to nejde ale po restartu to normalne stahnul
BTW: neni to warez windows co mam ,koupil jsme ho k jinymu compu a kdyz jsme skladal tenhle,tak sjme chtel "usetrit"
nerozumim tomu
Jestli je yo opravdu to overovani cd klice na stranlkach Mcs.tak sice napise ze no nebo tak neco,ale vse jede jak ma(a nyni uz dele nez 30dni)
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no ja neviem ale asi to warez je lebo licencia vecsinou umoznuje naisntalovat zakupene Win iba na jednom PC. na nainstalovanie na viacerych sluzi multilicenia... ale ta je skor pre firmy a spolocnostihlupak píše::BTW: neni to warez windows co mam ,koupil jsme ho k jinymu compu a kdyz jsme skladal tenhle,tak sjme chtel "usetrit"a nekupovat znova windows kdyz jsme jeden mel.
nerozumim tomu
Jestli je yo opravdu to overovani cd klice na stranlkach Mcs.tak sice napise ze no nebo tak neco,ale vse jede jak ma(a nyni uz dele nez 30dni)
- hlupak
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ne warez to OPRAVDU neni!Othrondir píše:
no ja neviem ale asi to warez je lebo licencia vecsinou umoznuje naisntalovat zakupene Win iba na jednom PC. na nainstalovanie na viacerych sluzi multilicenia... ale ta je skor pre firmy a spolocnosti
kdyz siem kupoval predchozi komp,rtak mi vkidli XP pro, ktomu, a ja jelikoz mam jinej comp.tak sjme ten samej win hodil i sem
ale proc to resim,sice mi to reklo o validition ale i kdyz byla odpoved negativni(wrong ci tak) tak nortmalne mi to stahlo vse SP atd. a jiny problemy nemam
zajimavy
a jeste jednou opakuji NENI TO WAREZ!
- Shit
- Odborník PCT

- Skim
- Začátečník

-
Teď jsi udeřil hřebík na hlavičkuShit píše:Jestli Ti ten přetakt nenakopnul registry.Skim píše:No, jo, ale to stále neřeší můj problém.. jak jsem psal, tuto aktivaci mohu provádět stále dokola až do aleluja, ale pokud překročím určitou hranici, tak už ne
![]()
.. to bylo přesně první co mne napadlo.. jen nevím co s tím.. nějaká třináctá komnata, která toto řeší, ale ve Win XP přece být musí, ne?
- Shit
- Odborník PCT

- Dony
- Středně pokročilý

- Shit
- Odborník PCT

To by pak mělo stačit "opravit instalaci"...... A pak je tu ještě "dll cache"..... Spíš to vidím na registry... ale můžu se samozřejmě mýlit..Dony píše:me pripada, ze mas spis poskozeny nejaky soubor na disku (chyba na disku nasledkem pretaktovani neni nic neobvykleho), ktery ma neco spolecneho s licenci
- Skim
- Začátečník

-
Ahoj, díky moc za rady, především pak Shitovi, Donymu a Othrondirovi, tak nakonec to bylo, ač se to zdá nepochopitelné, zdrojem... vypojil jsem totiž z desky veškeré větráky (včetně toho na CPU), zapojil je do samostatného zdroje AT 200w (mám ještě retro-486-tku), odpojil disketovou mechaniku, DVD-RW a HDD přepnul na jiný napájecí kabel a Windows mi naběhly i při těch 3.4 GHz (bylo však navíc nutné ještě ofukovat zdroj zvrchu jednim 120 mm ventilátorem na max. otáčky, protože už tak se šíleně přehříval [možný důvod ztráty napětí - ochrana, také co bychom od 350 w erocase chtěli
]). Ale je fakt, že to za ty nervy nestálo a myslím, že jsem s tatkováním skončil
(stejně jsem toto martyrium podstoupil jen kvůli jediném testu
)
S pozdravem S.
S pozdravem S.