Radeon X800 GTO, GTO2 a GTO16

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

pruso píše:jj, objednat, kouknout co je tam za jádro, když jiné než R480 tak poslat zpět :D
to uz se ti nepovede, kdyz vsechny nove varky maji R430 :)) musis sehnat jen ty stare z doprodeje..
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
pruso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pruso »

sh píše:
pruso píše:jj, objednat, kouknout co je tam za jádro, když jiné než R480 tak poslat zpět :D
to uz se ti nepovede, kdyz vsechny nove varky maji R430 :)) musis sehnat jen ty stare z doprodeje..
v jinem thredu si mi psal, že PowerColor GTO16 davají pořád jádro R480, nebo už taky tam davaj R430?
Kde bych je popřípadě mohl sehnat
a.kysel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od a.kysel »

godlike píše:
freemem píše: no a ohledne tech jader, verze jadra se musej kontrolovat primo na cipu, protoze ty posledni verze se dvema dvi se hlasej jako R430 jadra, ale jsou to R480ky - muj případ, mel jsem take uz od sapphire odemcene vsechny pipelines, protoze po nahrati biosu X850 vysledky v marcich zustaly stejne.
100% jistotu ze to neni r430 mas v OC...pokud neda vic jak 450mhz je to jasny.pokud se ti hlasi jako r430 ale beha na taktech 850xt(PE) neni co resit...ony ty x800xl obecne staly za nic..pameti mely 2.0ns...def. mela tusim 400/1000..OC slabe 420-450/1050-1100...lecjaka obyc.OC GTo ji dala na zadek...
Zrovna včera mi přišla GTO2, bohužel jsem se na jádro nedíval, asi mrknu dnes, a hned mi ji systém hlásil jako R430 X800XL 16pip. I tak jsem flashnul bios na X850, potom už Atitool hlásil R480 X850 series. Na default frekvencích Mark03:9399 mark05:4761, přetaktování jsem zkoušel jen na 540/1160 a vše běhalo v pořádku, paměti jsem ještě zvíšil na 1200 a taky vše ok. potom mark03:12300 Může mi někdo říct co mám teda za jádro? Nikdy jsem chladič z GK nesundával. Nechtěl bych něco po.... :D
CPU: Athlon X2 3800+EE 2@2,3GHz Arctic Cooling Freezer 64 Pro/ MB: DFI Infinity nF570 M2/G - nForce570 Ultra /
RAM: 2x1GB DDR2 667 A-DATA cl4 / HDD: 250GB SATA MAXTOR/ VGA: Saphire X1900GT 575/600@650/1600+ZalmanV700Alcu / DVD-RW: LG-H30N SATA Black/ SB: Audigy2ZS/ Repro: Inspire P5800/ FORTRON BlueStorm 400W/ CASE: THERMALTAKE Soprano/ LCD LG 1945WT 8ms/ připojení CDMA/ WinXP Prof. + SP2
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

a.kysel píše:Může mi někdo říct co mám teda za jádro?
No,.... to se právě dozvíš pouze TY a nikdo jiný až sundáš chladič 8-)
ntb lenovo i5/1660Ti
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

a.kysel píše: Zrovna včera mi přišla GTO2.... tak jsem flashnul bios na X850.. ....přetaktování jsem zkoušel jen na 540/1160 a vše běhalo v pořádku...Může mi někdo říct co mám teda za jádro? Nikdy jsem chladič z GK nesundával...
Vzhledem k dosazenemu OC mas to spravne...
Mac...
a.kysel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od a.kysel »

tnema píše:
a.kysel píše:Může mi někdo říct co mám teda za jádro?
No,.... to se právě dozvíš pouze TY a nikdo jiný až sundáš chladič 8-)
v popisu máš chladič Zalman VF700 Cu, je nějaký problém dostat tento chladič na GTO2? Při overclock. jsem měl včera teplotu max. 74,5, testoval jsem asi tak dvě hodiny, je tato teplota ok? Měl jsem otevřenou skříň, dnes ji budu zavírat, tak to zkusím i tak. jinak mám skříň Thermaltake Soprano, jsou v ní dva 12cm větráky a na prosklené bočnici 9cm větrák, snad to vše uchladí.
CPU: Athlon X2 3800+EE 2@2,3GHz Arctic Cooling Freezer 64 Pro/ MB: DFI Infinity nF570 M2/G - nForce570 Ultra /
RAM: 2x1GB DDR2 667 A-DATA cl4 / HDD: 250GB SATA MAXTOR/ VGA: Saphire X1900GT 575/600@650/1600+ZalmanV700Alcu / DVD-RW: LG-H30N SATA Black/ SB: Audigy2ZS/ Repro: Inspire P5800/ FORTRON BlueStorm 400W/ CASE: THERMALTAKE Soprano/ LCD LG 1945WT 8ms/ připojení CDMA/ WinXP Prof. + SP2
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Kup si AlCU...pocitej ze budes mit 10-15st min...
Mac...
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

a.kysel píše:je nějaký problém dostat tento chladič na GTO2? Při overclock. jsem měl včera teplotu max. 74,5
to a.k. :Stačí se podívat na offic. stránky zalmanu a zjistíš že jde pochopytelně vpoho na gto2 :wink: Jinak já mám ty teploty dost podobný jako ty, ale jsou i tací co maj nižší.

toall: jinak já zkoušel quake4 s taktama viz podpis a po chvíli systém prostě zamrzl, tak nevím, v markách či ve fearu to bylo v poho, vše běželo jak po másle, ale v Q4 hryz.
Ještě dotaz, v driverech VPU recover - vypnout :sarcasm:
ntb lenovo i5/1660Ti
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

tnema píše:jinak já zkoušel quake4 s taktama viz podpis a po chvíli systém prostě zamrzl, tak nevím, v markách či ve fearu to bylo v poho, vše běželo jak po másle, ale v Q4 hryz.
Ještě dotaz, v driverech VPU recover - vypnout :sarcasm:
VPU recover vypnout...na Q4 holt musi stahnout takty :-)
Mac...
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

pruso píše:
sh píše: to uz se ti nepovede, kdyz vsechny nove varky maji R430 :)) musis sehnat jen ty stare z doprodeje..
v jinem thredu si mi psal, že PowerColor GTO16 davají pořád jádro R480, nebo už taky tam davaj R430?
Kde bych je popřípadě mohl sehnat
v DE , maji samo r480, jinak dalsi varka co prijde do 100megy ma opet r480 !!! takze nevim jak vybirat , ale je to fakt slozity , snad vam je musi prodejce pujcit nebo je to o nahode..
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
freemem
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freemem »

a.kysel píše:
godlike píše: 100% jistotu ze to neni r430 mas v OC...pokud neda vic jak 450mhz je to jasny.pokud se ti hlasi jako r430 ale beha na taktech 850xt(PE) neni co resit...ony ty x800xl obecne staly za nic..pameti mely 2.0ns...def. mela tusim 400/1000..OC slabe 420-450/1050-1100...lecjaka obyc.OC GTo ji dala na zadek...
Zrovna včera mi přišla GTO2, bohužel jsem se na jádro nedíval, asi mrknu dnes, a hned mi ji systém hlásil jako R430 X800XL 16pip. I tak jsem flashnul bios na X850, potom už Atitool hlásil R480 X850 series. Na default frekvencích Mark03:9399 mark05:4761, přetaktování jsem zkoušel jen na 540/1160 a vše běhalo v pořádku, paměti jsem ještě zvíšil na 1200 a taky vše ok. potom mark03:12300 Může mi někdo říct co mám teda za jádro? Nikdy jsem chladič z GK nesundával. Nechtěl bych něco po.... :D
no tak maš uplně to samy co ja...v dnesnim clanku o X1600XT na PCT pokd by do testu byla zařazena takto upravena X800GTO2 , tak si myslim že by ta 6800GS co tam vetsinou vytezi mela ve spouste testech namale. nerikalm ze GTO2 je rychlejsi jak GS, ale je to dost vyovnane.
btw: ta X1600XT me teda moc nepresvedcila, oc nic moc a vysledny i pri tech 640 na jadre nejsou zas az tolik.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

2 freemem: me prijde, ze ATI vyslovene kasle na r530, jinak to fakt nechapu , zatimco nove ovladace u dost GK pomahaji ke zvyseni vykonu u x1600tky pro se zvysil vykon v 06ce o 0.5% :roll: to se moc nepovedlo, spis se taky strana ATI snazi resit problemy s NF4 , viz nekompatibility, dneska jsem hodil rec s vice lidmi o tomhle problemu a vysledek?
[10:54]sh: jinak nevite neco o problemech rady x1xxx s NF4? dost lidi mi pise problemy s nekompatiblitou
[10:56] Lukas: to uz je spis dotaz na technickou podporu. Podle konzutace s jejim sefem je to v tuto chvili problem. cekame, kdo zareaguje driv, jestli vyrobce chipsetu, nebo grafiky.
jak vidite vsichni cekaji a spis mi prijde, ze misto aby byla snaha doladit r530tku tak se snazi ATI vytlacit nahoru x1800tky a x1900tky
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

freemem píše: ...tak si myslim že by ta 6800GS co tam vetsinou vytezi mela ve spouste testech namale. nerikalm ze GTO2 je rychlejsi jak GS, ale je to dost vyovnane.
btw: ta X1600XT me teda moc nepresvedcila, oc nic moc a vysledny i pri tech 640 na jadre nejsou zas az tolik.
Jenze pokud me zrak nesali vidim ze testovali NEpretaktovanou GS...cili GS po OC je zase nekde jinde...ja ted mam GS co dala 540/1230(420/1000)..5500kc GB..
Mac...
freemem
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freemem »

2 sh: neřešení tohodle problemu mi přijde taky divný, vždyt vetšina desek na kterych X1600 pojedou bude pravě nF4 - troufam si řict že nejlepši čipset pro PEG a ATI to nechava chladnou, asi maj opravdu tedkon hlavni prioritu vydani 1900 a pak se vrhnou do mainstreamu - uprava biosu nebo catalistu. taky mi přijde komický aby ati cekala na nvidii az upravej nF4 - kterej byl az doted v podstate docela dobre kompatibilni a hlavne je tu o mnoho driv tzn. ze by spis ati melo neco delat se svymi produkty nez chtit po ostatnich upravovat svoje cipy pro ati, na to se jim vybodnou.

2 godlike: vzdyt rikam gto2OC vs. gsOC neni vytez, zalezi na aplikaci pro koho je optimalizovana a protoze nvidia ma vic prachu tak je pro ni vic her :-D
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

jj uvidime co ATI vymysli, kazdej den prudim lidi z ATI i PM VO
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

freemem píše:vzdyt rikam gto2OC vs. gsOC neni vitez..
Pokud sezenes GS za 5,5 je oproti dost drazsi GTO2 lepsi volbou ..v ogl je x8xx dost slaba a jinak je to + - stejny........ja ji budu mit cca 1/2 roku nez se ustali ceny x1xxx.Az bude treba naka x1700(a uvidim realne testy v novych hrach) skocim do ni...A neprodam GS potom se silenou ztratou...
Mac...
freemem
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freemem »

godlike píše:
freemem píše:vzdyt rikam gto2OC vs. gsOC neni vitez..
Pokud sezenes GS za 5,5 je oproti dost drazsi GTO2 lepsi volbou ..v ogl je x8xx dost slaba a jinak je to + - stejny........ja ji budu mit cca 1/2 roku nez se ustali ceny x1xxx.Az bude treba naka x1700(a uvidim realne testy v novych hrach) skocim do ni...A neprodam GS potom se silenou ztratou...
pravě pokud ji seženeš, a prave sehnat ji za 5,5k je docela drina. neco jako byly 1. gto2 nekdy v rijnu nebo listopadu, taky v podstate neexistovali. gs sice existuje ale na velkych eshopech stoji +- stejne jak gto2 a ty verze od gigabytu (nak tuhle firmu nemusim) za tech 5,5 nikde nemaj skladem.
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

godlike píše: Jenze pokud me zrak nesali vidim ze testovali NEpretaktovanou GS...cili GS po OC je zase nekde jinde...ja ted mam GS co dala 540/1230(420/1000)..5500kc GB..
jasne za tuhle cenu je to bez debat nej kup!!!! kde si ji sehnal - v tsb?
CPU: AMD RYZEN 5 7600X + NH-U14S MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: MSI GeForce RTX 4070 Ti VENTUS 3X RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
a.kysel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od a.kysel »

Takže dobrá zpráva sundal jsem chladič GTO2 od Alzasoft a má jádro R480, teď mně už bohužel trápí jiná věc.....v 3DMarcích vypadá vše v pohodě, bez artefaktů, ale třeba v Atitool když zapnu "scan for artefacts" už při základních taktech háže chyby, pustím FarCry a(nevím jak se tomu říká) blikají mi jakoby trojúhelníky, obrazovka vypadá jak puzzle, podobné blikání v menší míře ve hře Call of Duty. Zkoušel jsem Catalysty od 5.8 - 5.12 a pořád stejné, nic se nezměnilo, i když jsem kartu flashnul zpět na serial ROM. Poradí někdo?????? Je to na reklamaci nebo je to ve hrách? Pak by mi teda neseděl ten Atitool. Díky za rady
sacrifice
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sacrifice »

a.kysel píše:Takže dobrá zpráva sundal jsem chladič GTO2 od Alzasoft a má jádro R480, teď mně už bohužel trápí jiná věc.....v 3DMarcích vypadá vše v pohodě, bez artefaktů, ale třeba v Atitool když zapnu "scan for artefacts" už při základních taktech háže chyby, pustím FarCry a(nevím jak se tomu říká) blikají mi jakoby trojúhelníky, obrazovka vypadá jak puzzle, podobné blikání v menší míře ve hře Call of Duty. Zkoušel jsem Catalysty od 5.8 - 5.12 a pořád stejné, nic se nezměnilo, i když jsem kartu flashnul zpět na serial ROM. Poradí někdo?????? Je to na reklamaci nebo je to ve hrách? Pak by mi teda neseděl ten Atitool. Díky za rady
pokial ti robi chyby na defaulte (12 pipiek) mozes to kludne reklamovat... vlastne musis :)
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“