Legálnost instalu:Windows,Av... na noteb.+Edit.dotaz na cpu

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
tomas.koukal
Nováček
Nováček

Legálnost instalu:Windows,Av... na noteb.+Edit.dotaz na cpu

Příspěvek od tomas.koukal »

Už jsem sem psal za dnešek až až.Ale i tak musím napsat a optat se na něco co mě zajimá.Táta má notebook Toshibu to už víte.
Má na ní legální Windows XP Profesional CZ SP2+Nod32+Nero.
To co mě zajimá je že já si plánuju možná za měsíc po našetření zbylých peněz zakoupit starší notebook nebo nějaký hodně levný nový.
Prostě nechci za něj dát moc,pokuď ten starý tak mám vyhlýdlou skvělou Toshibu za 14-15tisíc.Uvažuju i nad IBM.
Nebo vemu to nejlevnější od Aceru,Fujitsu bez OS.
Teď tu budu možná psát i nepovelený nepěkný text za to se omlouvám,ale já se chci jen optat.V případě nepřiměřeného textu prosím moderátory o cenzuru nebo celý výmaz.Snad si to ale alespoň někdo přečte a naznačí mě co a jak.
Po zakoupení notebooku tam potřebuju sw.Není problém si jej sehnat nelegálně.Ale já bych chtěl mít legální sw.
Otec má vylisovaná CDčka a na vše jednu licenci.Ale nemůžu já si půčit jeho cd s sw nainstalovat si je na svůj notebook a užívat je?Nevím jak by funovala aktivace Windows,nebo aktualizace Windows a Nodu32 když by to existovalo dvakrát.Jednou u táty jednou u mě.Ale já bohužel budu rád když našetřím a koupím notebook
a ještě dávat plácnu 7000kč za sw,to je moc.
Není toto přeci jen legálnější než užívat pirátský sw?
Nebo je to taky nemsysl a mám čase došetřit na original svůj sw?
Naposledy upravil(a) tomas.koukal dne pát 20. led 2006, 22:42, celkem upraveno 1 x.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Pouziti originalnich medii bez platne licence je to same jako pouziti jakekoliv piratske verze. Legalnost sw se neposuzuje podle vlastnictvi originalnich medii ale podle vlastnictvi licence jejiz nabiti je nutne dolozit dokladem o koupi.

Kazdopadne vypalovaci software a antivirus se da sehnat dobre co jsou zadarmo a windows xp home stoji asi 3tisice. Nebo si tam dej linux
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
tomas.koukal
Nováček
Nováček

Vím Xp Home mě tam stačejí to je pravda.Já si zvyknul na Profi ach jo.
AV jo zdarma Avast je slušný,ale NOd32 je špička ačlověk má pak jistotu.
nero OEM moc nestojí to jediné tak můžu k notebooku dokoupit a bude to jakž takž legální.
PS:licenci možná dostanu s notebookem,většinou jsou na starších lepších noteboocích nalepeny licence od Windows 2000 nebo i prvních Windows Xp Profi.Ale cd k tomu nebude takže budu mít jen licenci.
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

no a budeš ho používat pro firemní účely? pro svou práci která tě živí? jestli ne tak bych to fakt neřešil, koupil si widle a to ostatní nějak sehnal :-D
vim ze se to nemá, ale myslim tady má malokdo v kompu origoš věci, možná tak widle...antivir a office už ztěží
jestli se mi mýlim tak mě nekamenujte, mluvim z osobní zkušenosti i od kluků co v týhle branži dělaj vim že to doma je celý warezzz
holt česká realita :lol:
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
tomas.koukal
Nováček
Nováček

Ne pro firemni účely nebude ale pro osobní.Ještě jsem se chtěl zeptat je lepší ve starším notebooku mít P III-M 1200MHz L2 cache512Kb,nebo P4-Mobile na 1.6-1.7GHz L2 512Kb cache?
Údajně by i to Pentium 4 mělo být mobilní a umět Speedstep.Koukal jsem na web Toshiby.Abych si přesně ověřil konfigurace obouch notebooků.
Jde mě taky o výkon a vypadá to že starší mode měl mobilní P3 Tualatine a druhý model má mobilní P4 Nortwood.
To je vyvozuju já to nevím určitě.
Díky.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

P III 1200MHz je docela slušný procesor, ale u tohoto notebooku asi budou hodně chybět konektory USB2 které jsou v dnešní době hodně všestrané a důležité.
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Quakes píše:P III 1200MHz je docela slušný procesor, ale u tohoto notebooku asi budou hodně chybět konektory USB2 které jsou v dnešní době hodně všestrané a důležité.
copak je problem koupit do pcmcia rozsirovaci kartu s USB2.0?
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Stepa píše:copak je problem koupit do pcmcia rozsirovaci kartu s USB2.0?
problém to není, ale je to zbytečný, když už mám noťas tak mám rád vše v jednom a ne furt nějaký rozšíření
k licenci již bylo napsáno dost, každopdně když si vezmeš levný acery a podíváš se na cenu té samé konfigurace s OS a bez OS (nebo s Linuxem), tak zjistíš, že rozdíl je kolem 1000-1200 bez daně a to se pak koupě operačního systému sakra vyplatí

zvyknul na profesionál? a jakej je rozdíl mezi Home a Prof. prosimtě? myslíš že ani na jednu věc z placu nepřijdeš...
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
tomas.koukal
Nováček
Nováček

Quakes píše:P III 1200MHz je docela slušný procesor, ale u tohoto notebooku asi budou hodně chybět konektory USB2 které jsou v dnešní době hodně všestrané a důležité.
No USb2 ani nějak nepotřebuju a PMCIA mi jej dodá.
Mě spš zajmá názor na one procák. P3-M 1200 L2 512Kb VS. P4-M 1600 L2 512Kb
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

tomas.koukal píše:
No USb2 ani nějak nepotřebuju a PMCIA mi jej dodá.
Mě spš zajmá názor na one procák. P3-M 1200 L2 512Kb VS. P4-M 1600 L2 512Kb
tak to vis ze je lepsi ta P4-M...vyssi takt a podporuje vic instrukcnich sad a mozna bude mit jeste mensi spotrebu
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“