Co je to za chybu? NTLDR nenalezen

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
rodek
Začátečník
Začátečník

Co je to za chybu? NTLDR nenalezen

Příspěvek od rodek »

sim můžete mi někdo říct co je to za chybu. Už se mi zase posralo pc.

KOMP- Deska: FIC K8-800T AMD K8,VIA K8T800 ; Procesor: AMD Athlon64(tm) 3000 BOX (2000 Mhz) ; Disk ; Samsung 120 GD SP1213C SATA 150 ; Ram: 512 MB DDR PC3200 Samsung ; Grafická karta: ATI 128MB Radeon 9600 EPRO DDR (400 Mhz) ; DVD: /RW Samsung Ts-H552B/WBIH ; Zdroj: ZDROJ 350W ATX Fortran P4 PFC ; LCD Monitor: Samsung TFT 17“ 710V TCO99 ; Operační systém: Systém Microsoft Windows XP Professional
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

tomu ver ze sa ti posralo :lol:
no mas daco s OS, takze si vytiahni boot cd s win, a skus to opravit, a este lepsie by bolo dones k niekomu disk, a natahaj si k nemu data, a nainstaluj nanovo... ako chces :)
rodek
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od rodek »

Takže boot cd nelze načíst. maximálně můžu vject do biosu.
disk mam prazdnej neni to totiz poprví za tenhle tyden. Ale stim rozdilem že před tím byly jiné chyby.

KOMP- Deska: FIC K8-800T AMD K8,VIA K8T800 ; Procesor: AMD Athlon64(tm) 3000 BOX (2000 Mhz) ; Disk ; Samsung 120 GD SP1213C SATA 150 ; Ram: 512 MB DDR PC3200 Samsung ; Grafická karta: ATI 128MB Radeon 9600 EPRO DDR (400 Mhz) ; DVD: /RW Samsung Ts-H552B/WBIH ; Zdroj: ZDROJ 350W ATX Fortran P4 PFC ; LCD Monitor: Samsung TFT 17“ 710V TCO99 ; Operační systém: Systém Microsoft Windows XP Professional
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

v drtivé většině případů si uživatelé sami v zápalu úklidu disku tenhle soubor smažou, afaik ten soubor stačí jen zkopírovat odjinud, nebo ne? :oops:
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

NoTHX píše:v drtivé většině případů si uživatelé sami v zápalu úklidu disku tenhle soubor smažou, afaik ten soubor stačí jen zkopírovat odjinud, nebo ne? :oops:
Nemusi si ho ani smazat uživatel.
Je to zavadeč operacniho systemu, staži ho bud zkopirovat z instal CD nebo k nekomu pripojit Hdd .....
SOubor se nekdy poskodí, stane se :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ...

Příspěvek od Stepa »

rodek píše:Takže boot cd nelze načíst. maximálně můžu vject do biosu.
disk mam prazdnej neni to totiz poprví za tenhle tyden. Ale stim rozdilem že před tím byly jiné chyby.
covece a kdyz se to problemy(chyby) opakujou,sice jiny ale opakujou nemas na disku nejaky bedary?

projed to nejakym softem treba HDDregenerator
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

2 rodek: Už se to tady řešilo asi 5x...... Co třeba magický čudlík "hledat". ;-)

Kód: Vybrat vše

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=54537

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=45399

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=16629
atd . :oops:
Hamik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hamik »

Tak jsem teď přeinstalovával PC po delší době. Mám dva disky. Na disk, která používám jako SLAVE jsem si udělal zálohu a poté ho úplně odpojil z napajení. Pak provedl instalaci WOKEN na primární HDD. Po připojení druhého HDD jako SLAVE, se při startu WOKEN napíše ono NTLDR nenalezen (Bootování mám takto: 1)HDD2)CD-ROM3)FLOPPY). Po odpojení SLAVU systém opět naběhne. Díval jsem se i do adresáře nainstalovaných Winů a oba soubory (NTDETECT a NTLDR mám v rootu windowsů). Tak jsem změnil pořadí bootování na 1)CD-ROM2)HDD3)FLOPPY, ale při startu jsem CD s Winama neměl v mechanice. A systém naběhl s obouma diskama. Kde může být chyba ?
Intel Core I5 2500K, 8GB RAM DDR3, GK NVidia GTX285 1GB RAM, HDD WD Blue 1TB, Win 7 PRO 64bit
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“