Gigabyte K8NE (nF4-4x) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
xmartasx
Nováček
Nováček

Příspěvek od xmartasx »

Prisel jste nekdo na neco v cem by mohl byt problem? Pri taktovani Semprona64 nad fsb 210 se to samo restne pri hlasce " CPU clock Right Now !! System hang on over clocking. Please press delete key before next time over clock.
Franta21
Nováček
Nováček

Příspěvek od Franta21 »

xmartasx píše:Prisel jste nekdo na neco v cem by mohl byt problem? Pri taktovani Semprona64 nad fsb 210 se to samo restne pri hlasce " CPU clock Right Now !! System hang on over clocking. Please press delete key before next time over clock.

Mám Sempron64 2800+, 512 RAM A-Data, GF6600, Hitachi 160 pata a EC 400W a při OC mám stejný problém jako ty a myslím, že nejsem sám.Zajímalo by mě jestli je pro procákem nebo deskou.

Viz tady:
Zdravím.Mám základní desku GIGABYTE K8NE nForce4-4x S754 a ramku DDR 512MB 400MHZ TRANSCEND CL 2.5 JR.Zkouším svůj procesor taktovat.Problém je v tom,že se nemůžu dostat přes sběrnici 219MHz,běží mi pouze na 218Mhz(x9=1962Mhz).Jakmile to zvýším o jeden MHz tak se to stále dokolečka restartuje.Nepomohlo mi ani zvyšování napětí na všech komponentách.Nevíte někdo čím by to mohlo být?Třeba pamětí?Pokud máte někdo přetaktovaný stejný procesor napište sem prosím jakých výsledků jste dosáhli.Moc diiik za každou radu

Koupil jsem si tuhle desku GA-K8NE a nejde me to pretaktovat:( Skoncim vzdy na frekvenci 210Mhz, kdyz dam vyzsi frekvenci tak to jenom napise, Over CPU clock Right Now!! CPU clock frekvency xyz.
Pameti mam Kingmax 433Mhz 2.5 512MB
Sempron 2800+ 64
Grafika 6600 128/128
Zkousel jsem to taktovat, jak v BIOSU verze F4, tak F6.
Samozrejme jsem snizil HT ze 4x na 3x a zkusil jsem i 2x a nic nepomohlo. Delicku pameti, muzu dat 2:1,83, 2:1,66 ,2: 1,5, 2:1,33 ale stejne to proste nejede. Proste jak prektocim 210 Mhz, tak se to vzdycky sekne. Chlazenim to taky nebude, mam v kejsu 4 ventilatory, z toho jeden 12x12 je namireny na chipset a ten je vlazny.
Nevite co s tim ?

Mam take tuto desku a mam stejny problem, i kdyz zmacknu CTRL + F1, flashnul jsem BIOS na F5 a kdyz znemin FSB tak mi pri startu PC napise ze frekvence neni spravna a prehodi FSB zpatky na 200 MHZ, mam tam Semphrona 2800+, a kdyz snizim takt RAMek na 166 MHZ tak se mi take vrati nastaveni na 200 MHZ. muze mi prosim nekdo poradit, diky

Je to úplně na h.. stačí v biosu změnit FSB třeba jenom na 201 a už to při startu PC píše "Over CPU clock Right Now!! CPU clock frekvency 200" prostě to nastaví standard... a pokud je v biosu nastavena dělička na míň než 200, tak ji to samo hodí znovu na AUTO (tedy 200). Přitom EasyTune pod Winama umožňuje měnit fsb...jenže je to naprd, když je dělička na 200....fakt to vypadá na nějaký kiks s BIOSEM... nedá se hodit zpátky na verzi F4 ?????

Prvni problem co mam je s biosem flashoval sem ho pres SW k desce @bios.Po restartu me to ukazuje nejaky FB, kdyz sem se na to dival tak nejnovejsi je na tu desku f6.Tak sem zkusil z stranek GB stahnout BIOS na tuto desku.V biosu pres QFlash sem to nacetl a na koneci me to hodilo chybu bios id check error.
Tak ted opravdu nevim co je to za bios FB a jak tam dat F6.
Takt mi de jen do FSB 210Mhz, nekde jsem cetl, ze to byl problem CPU Sempron64 2800+.Tak nevim.Predem dekuji
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

to Franta21: mas v tom bordel.....kdybys ses trochu zamyslel a hledal tak tadle deska ma 2 revize...revizi 1.0(biosy F4-F6) a revizi 2.0(biosy FA a FB)

kdyz flashujes bios pres tu utilitu od GB tak ten bios nejdriv stahni na disk,uloz ho a az pak to flashni

ja s taktovanim problem nemam a zda se mi dost divny ze vam to nejde...kdyz ti to restartuje tak tam mas neco blbe nastavenyho
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
Franta21
Nováček
Nováček

Příspěvek od Franta21 »

Stepa píše:to Franta21: mas v tom bordel.....kdybys ses trochu zamyslel a hledal tak tadle deska ma 2 revize...revizi 1.0(biosy F4-F6) a revizi 2.0(biosy FA a FB)

kdyz flashujes bios pres tu utilitu od GB tak ten bios nejdriv stahni na disk,uloz ho a az pak to flashni

ja s taktovanim problem nemam a zda se mi dost divny ze vam to nejde...kdyz ti to restartuje tak tam mas neco blbe nastavenyho

:) Já v tom bordel nemám,to co jsem uváděl,jsou úryvky z jiných diskusí.Krom toho posledního se jedná o revizi 1.0, já sám ji mám a bios F6.Nic blbě nastavenýho nemam,při FSB 205 vše šlape Ok,ale při třeba 219 nebo 250 mi to napíše po restartu CPU clock Right Now !! System hang on over clocking. Please press delete key before next time over clock
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Neni to nastavenim, je to asi neduh techto desek.. Ja sam s tim problem nemam. Mam jednu z prvnich. Tu desku jsem kupoval asi 14 dni po jejim uvedeni na trh a dal jsem na ni 300fsb.. Vsechno v pohode, taktovani me vali v pohode..
Flash biosu provadim pres Qflash pomoci diskety.. Na disketu rozbalim stahnuty soubor a pak staci v biosu zmacknout F8 a potvrdit prepsani biosu..
Jak uz bylo napsano, pozor na revize desky.. Na vsech verzich biosu (F4, F5, F6) mi slo taktovat bez problemu..
Muzete si jeste pujcit procesor od nekoho a zkusit, jestli nedate vic, ale myslim, ze spis blbne deska. Na reklamaci to ale neni, deska na default funguje. Leda jestli by vam ji nevymenili, ale pochybuju..
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

Ksakru, tak teď jsem zkusil poprvé taktovat, dal jsem 210 FSB pro začátek a udělalo to to stejný, o čem se tady teď píše. CPU clock over Right Now! To doporučovaný DEL mě samozřejmě nefungovalo, musel jsem dat clear CMOS. Mam K8NE, bios F6 a Semprona 3100+. A to jsem si schválně koupil 433Mhz paměti, abych to vytáhl výš.
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

ja nevim co s tim delate...ale pravdepodobne ty desky uz ted nejak kurvej,protoze to neni mozny aby u tolika lidi to blblo....taky me napadlo jestli to neni tou revizi 2.0
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

Stepa píše:ja nevim co s tim delate...ale pravdepodobne ty desky uz ted nejak kurvej,protoze to neni mozny aby u tolika lidi to blblo....taky me napadlo jestli to neni tou revizi 2.0
jenže já nemám revizi 2.0, já mám 1.0. Myslím, že to bude biosem, trošku jsem googlil a ten problém se vyskytl i na jiných deskách od GB. Pomohlo tam flashnutí na nejstarší verze BIOSu.
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

Funda píše:
Stepa píše:ja nevim co s tim delate...ale pravdepodobne ty desky uz ted nejak kurvej,protoze to neni mozny aby u tolika lidi to blblo....taky me napadlo jestli to neni tou revizi 2.0
jenže já nemám revizi 2.0, já mám 1.0. Myslím, že to bude biosem, trošku jsem googlil a ten problém se vyskytl i na jiných deskách od GB. Pomohlo tam flashnutí na nejstarší verze BIOSu.
no nevim ja mam F6 jako ty,tak to asi biosem nebude
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

No tak si tam hod F4 a uvidis. Ta hlaska CPU clock over.....
To te jenom upozorni, ze FSB je pretaktovany. Je to jenom informace. Me se to napise taky a pak to pokracuje normalne dal. Kdyz se to v tom miste sekne staci restartovat a mackat del.. Ono to "preskoci" overcloking a najede do biosu, kde si to fsb snizis.. Nemusis vytahovat baterku. Samozrejme kdyby to zatuhlo uplne, tak nic jineho nezbude :roll:
Franta21
Nováček
Nováček

Příspěvek od Franta21 »

Pro ty co jim nejde taktovat. Kdy jste kupovali desku a s jakým biosem?Já před týdnem a už tam byl F6. A taky je mi divný,že na http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Sup ... 201.x).htm chybí bios F5.
NoXal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NoXal »

kamos, ktoremu to tiez robi ju kupil pred 4mi dnami (19.1) a tiez tam uz bola F6
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

NoXal píše:kamos, ktoremu to tiez robi ju kupil pred 4mi dnami (19.1) a tiez tam uz bola F6
Já jsem to kupoval tento týden a taky F6.

to Palec: mě to mačkání DEL nepomohlo, restartovalo se to furt dokola. Je to divný, ve Windowsech to tím EasyTune nataktuju bez potíží na 220Mhz a jede to v pohodě, zatímco přes BIOS to vytuhlo ve 210MHz.
dandu
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Taktování

Příspěvek od dandu »

Všem kteří mají problémy:
Desku jsem koupil minulý týden.... F6
(pro ty co nečetli celou diskuzi) Dejte nejdříve CTRL+F1
při taktování. 1. HT Freqency nastavte si 2x
2. CPU clock : FSB clock 2:1,33 (dělička 11 u CPU s násobičem 7)
3. časování pamětí ponechte dokud to nebude jisté že to pojede
4.Chipset core a HT link Core Voltage dejte na +0,2V
5.pamětem preventivně přidejte +0,1V (určitě jim to neuškodí, a možná to vyřeší problem s nestabilitou při oboustraných pamětových modulech)
6. ted CPU freqency dejte pěkně na 300, (pokud máte násobič 9 tak klidně jen 280-270)
7.uložit resetnout. a jakmile vám to po hlášce CPU
overclock rigt now hodí další řádek Detecting IDE, tak máte vyhráno.
Dále doporučuji program PRIME pro otestování stability. Pokud Prime nohodí chybu alespon 2hodiny, tak si můžete pohrávat se zvyšováním FSB,děličky pamětí, časováním, Comand Ratem.
Deska se pokáždé nechová stejně takže pokud to nepojede s FSB 300 při tomto nastavení, nastavte si třebas 260(to by při této konfiguraci mělo jet na 100%) a postupně zvyšujte dokud se to zase nezačne resetovat... potom uberte 10 a jste zhruba na maximu své desky. Jo Jo DFI to není, ale já mám celkem hluboko do kapsy tak jsem šáhl po Gigabyte.

(ještě pro majitele sata disku na teto desce, doporučuji připojit na sata3 konektor)

Já mám Semprona64 2500+ 1,4Ghz@2,240 (fsb 320*7) na napětí 1,475V overclock 60%
Primestable 8hodin a stále to běhalo.
http://www.testprv.wz.cz/oc_den2prime.JPG
Naposledy upravil(a) dandu dne pon 23. led 2006, 20:01, celkem upraveno 2 x.
dandu
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dandu »

Otázka pro ty co už taktují s touto deskou jaké fsb jste se dostali max. já 329(nenajelo ale pokaždé), chtěl bych ještě vejš. Mám osazené dva paměťové sloty.
Funda
Začátečník
Začátečník

Re: Taktování

Příspěvek od Funda »

dandu píše:Všem kteří mají problémy:
Desku jsem koupil minulý týden.... F6
(pro ty co nečetli celou diskuzi) Dejte nejdříve CTRL+F1
při taktování. 1. HT Freqency nastavte si 2x
2. CPU clock : FSB clock 2:1,33 (dělička 11 u CPU s násobičem 7)
3. časování pamětí ponechte dokud to nebude jisté že to pojede
4.Chipset core a HT link Core Voltage dejte na +0,2V
5.pamětem preventivně přidejte +0,1V (určitě jim to neuškodí, a možná to vyřeší problem s nestabilitou při oboustraných pamětových modulech)
6. ted CPU freqency dejte pěkně na 300, (pokud máte násobič 9 tak klidně jen 280-270)
7.uložit resetnout. a jakmile vám to po hlášce CPU
overclock rigt now hodí další řádek Detecting IDE, tak máte vyhráno.
Dále doporučuji program PRIME pro otestování stability. Pokud Prime nohodí chybu alespon 2hodiny, tak si můžete pohrávat se zvyšováním FSB,děličky pamětí, časováním, Comand Ratem.
Deska se pokáždé nechová stejně takže pokud to nepojede s FSB 300 při tomto nastavení, nastavte si třebas 260(to by při této konfiguraci mělo jet na 100%) a postupně zvyšujte dokud se to zase nezačne resetovat... potom uberte 10 a jste zhruba na maximu své desky. Jo Jo DFI to není, ale já mám celkem hluboko do kapsy tak jsem šáhl po Gigabyte.

Já mám Semprona64 2500+ 1,4Ghz@2,240 (fsb 320*7) na napětí 1,475V overclock 60%
Primestable 8hodin a stále to běhalo.
http://www.testprv.wz.cz/oc_den2prime.JPG
To je sice pěkný, ale mě se to dostane do toho nepřerušitelnýho resetovacího cyklu při přetaktu přes BIOS už na 210MHz FSB. Přitom když to dělám přes EasyTune ve Winech, tak tam je rockstable 220MHz, a to při nesníženým HTT a děličce pamětí. Procesor při zatížení nejde nad 30°C. To musí být nějak spojený s tou deskou a biosem.
Ale mohl bych zkusit to navýšení voltáže.
dandu
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dandu »

sniž si tu děličku HT na2x a dej do CPU 1,5V
HT link Voltage dej +0,2V
DDRam Voltage dej +0,1V
A není možné, s touto deskou jsme skládal dva PC
První byl Sempron64 2800+ fsb 315*8
Druhy jsem tu už zminoval a na něm ted frčím.
PC:AMD X2 4850ee @3Ghz, MB Asus M2N-E, 2GB A-DATA, Sapphire ATI 3850
NB: A6TC AP-011, Sempron 64 3400+, nForce 430, GO7300 G350/700 @ M460/800, 1,5GB DDR2 667 , 80GB 5400 ot/m, ext. USB SATA 2,5" 200GB

NB: Aspire ONE, SSD16GB
PDA:HTC TOUCH PRO
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

dandu píše:sniž si tu děličku HT na2x a dej do CPU 1,5V
HT link Voltage dej +0,2V
DDRam Voltage dej +0,1V
A není možné, s touto deskou jsme skládal dva PC
První byl Sempron64 2800+ fsb 315*8
Druhy jsem tu už zminoval a na něm ted frčím.
No zkusím to.
A kdy jsou ty desky kupovaný? Zdá se mě, že k tomu problému dochází jenom u nějakých novějších sérií.
Navíc furt mě nejde do hlavy, že když to přes to EasyTunes dostanu na 220, tak proč přes BIOS to nedostanu ani na 210. Kdyby to byla HW chyba, tak mě to přece při tom přetaktění přes EasyTunes zatuhne, ne?
dandu
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dandu »

Myslím si že přes ten easy tune to jde výše jelikož když se startuje PC, tak se nejspíš provádí nějaký hardwarový test, kdežto přes EasyTune to ten test nejspíš nedělá nebo nezahrnuje všechny možnosti.
Jak jsem psal, jedna deska je z minulého týdne. BIOS F6
A druhá ta je až ze začátku prosince. BIOS F5
S oběma mi to šlo parádně.
PC:AMD X2 4850ee @3Ghz, MB Asus M2N-E, 2GB A-DATA, Sapphire ATI 3850
NB: A6TC AP-011, Sempron 64 3400+, nForce 430, GO7300 G350/700 @ M460/800, 1,5GB DDR2 667 , 80GB 5400 ot/m, ext. USB SATA 2,5" 200GB

NB: Aspire ONE, SSD16GB
PDA:HTC TOUCH PRO
Marcel Koci
Začátečník
Začátečník

taktovani

Příspěvek od Marcel Koci »

Tak jsem to zkousel jak tady rikal kolega a furt to dela to same a ta svine nesnese ani 1hertz navic.Kdyz v rozsirenem biosu(ctrl+F1) chci nastavit timming z 1T na 2T tak se mi kousne bios.Takze zkusim sehnat bios F5 a flesnout to na tenhle.Jinak v easy tune jsem to dostal stabilne na 225 vic uz nejde.
CPU:CoreDuo2/E6750/2,66/Deska:Asus P5N-E SLI - nForce 650i (rev.1.01g)/ Ram Patriot,A-Data 4x1GB/DDR 800@830,CL5/Mechaniky:LG GH20LS15/Grafika:Saphire HD3870 775/2225/OC:800/2400/HDD:Segate 7200.10 250Gb SATAII /Zdroj:LC Power 550W/LCD-ASUS PM17TU
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“