Zdravím. Prosím o radu. Upgradoval jsem počítač na současné složení:<br>
nové: P4 513 3GHz (ARCTIC Freezer 7 PRO), MB Intel Sorento i945GNTL (int. grafika), RAM 1GB DDR2 Corsair<br>
staré (vyměněné): Athlon XP 2600, MB Soltek (nevím označení), ATI Radeon 9100<br>
zůstává:: DVDRW NEC-2550 (číslo tuším), Flopy, HDR WD160GB SATA (inst WXP sp2), zdroj 300W<br>
Myslím, že kabely mám všude správně, na to jsem dával bacha, i když je to má první samostatná stavba, jel jsem podle návodu, který jsem dal dohromady porovnáním několika zdrojů...(ale chybu nevylučuju)<br>
Počítač po startu normálně naběhne, ventilátor se točí. Do Biosu se dostanu - teplota procesoru cca 50°C. Bohužel se nenastartují WXP nainstalované a bez problémů dříve běžící na stávajícím disku. Objeví se černá obrazovka s hláškou, že Windows se nepodařilo spustit z důvodu změny hardwaru, nebo přerušení dodávky proudu atd. a že mám zvolit některou z možností nového spuštění: stav nouze...poslední konfigurace...běžné spuštění. Po restartu se stane totéž. V několika málo případech se na zlomek vteřiny objevilo startovací logo WXP a v zápětí na ten samý čas modrá obrazovka s nějakou chybou (v tom fofru to fakt nešlo přečíst). Celé je to spojeno s tím, že nejde bootovat z CD. Zkoušel jsem orig WXP i Linux. U WXP se objevila obrazovka se zatuhlým kursorem nahoře a nic, u boot DVD Linuxu řádek ISOLINUX s nějakým datem a taktéž zátuh. Z diskety jsem Patititon Magic nabootoval a spustil. Vše jelo bez problémů (ale na můj vkus dost pomalu) - kontrola disku proběhla v PMQ bez chybového hlášení.<br>
Zkoušel jsem zlehka laborovat s BIOSEM, včetně default nastavení, a žádná změna.<br>
Tak jsem se těšil a nic. Poraďte někdo. Doufám, že já jsem vůl a nebudu muset podstoupit reklamaci. Díky.
Potíž po upgradu počítače na P4, MB Intel, RAM 1gb
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- solich
- Nováček

-
- Adal
- Začátečník

-
- solich
- Nováček

-
No to mám. Chtěl jsem je přeinstalovat, ale CD nenabootovalo...Adal píše:jestli maš tyxp na hd nahrané na starém pc tak ti to nemusí chodit.300w zdroj je nap4dost málo.
Můžu ještě zkusit zformátovat partition se systémem, ale mám tam e-maily
Musí se WXP běžně přeinstalovat, když připojíš starý disk k nové desce?
Jěště jsem zapoměl napsat, že desta má sloty SATA2 a disk je jen SATA, ale údajně by to mělo být zpětně kompatibilní...
- Adal
- Začátečník

-
- solich
- Nováček

-
Ano. Nastavoval. Ještě mě napadlo, že zkusím nabootovat z diskety DOS s podporou CD, abych vyloučil, že mechanika je out, nebo špatně zapojená.Adal píše:Nevím to100%ale myslim,že musí.ty hdd jsou zpětně kompatibilní.ješte mě napadla taková blbost nastavoval jsi to bootování cd v biosu,ale to asi jo.
V každém případě díky.