Potíž po upgradu počítače na P4, MB Intel, RAM 1gb

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
solich
Nováček
Nováček

Potíž po upgradu počítače na P4, MB Intel, RAM 1gb

Příspěvek od solich »

Zdravím. Prosím o radu. Upgradoval jsem počítač na současné složení:<br>
nové: P4 513 3GHz (ARCTIC Freezer 7 PRO), MB Intel Sorento i945GNTL (int. grafika), RAM 1GB DDR2 Corsair<br>
staré (vyměněné): Athlon XP 2600, MB Soltek (nevím označení), ATI Radeon 9100<br>
zůstává:: DVDRW NEC-2550 (číslo tuším), Flopy, HDR WD160GB SATA (inst WXP sp2), zdroj 300W<br>
Myslím, že kabely mám všude správně, na to jsem dával bacha, i když je to má první samostatná stavba, jel jsem podle návodu, který jsem dal dohromady porovnáním několika zdrojů...(ale chybu nevylučuju)<br>
Počítač po startu normálně naběhne, ventilátor se točí. Do Biosu se dostanu - teplota procesoru cca 50°C. Bohužel se nenastartují WXP nainstalované a bez problémů dříve běžící na stávajícím disku. Objeví se černá obrazovka s hláškou, že Windows se nepodařilo spustit z důvodu změny hardwaru, nebo přerušení dodávky proudu atd. a že mám zvolit některou z možností nového spuštění: stav nouze...poslední konfigurace...běžné spuštění. Po restartu se stane totéž. V několika málo případech se na zlomek vteřiny objevilo startovací logo WXP a v zápětí na ten samý čas modrá obrazovka s nějakou chybou (v tom fofru to fakt nešlo přečíst). Celé je to spojeno s tím, že nejde bootovat z CD. Zkoušel jsem orig WXP i Linux. U WXP se objevila obrazovka se zatuhlým kursorem nahoře a nic, u boot DVD Linuxu řádek ISOLINUX s nějakým datem a taktéž zátuh. Z diskety jsem Patititon Magic nabootoval a spustil. Vše jelo bez problémů (ale na můj vkus dost pomalu) - kontrola disku proběhla v PMQ bez chybového hlášení.<br>
Zkoušel jsem zlehka laborovat s BIOSEM, včetně default nastavení, a žádná změna.<br>
Tak jsem se těšil a nic. Poraďte někdo. Doufám, že já jsem vůl a nebudu muset podstoupit reklamaci. Díky.
Adal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Adal »

jestli maš tyxp na hd nahrané na starém pc tak ti to nemusí chodit.300w zdroj je nap4dost málo.
MSI B85-G43 Intel core i5 4590 16GB RAM Gainward 1060
solich
Nováček
Nováček

Příspěvek od solich »

Adal píše:jestli maš tyxp na hd nahrané na starém pc tak ti to nemusí chodit.300w zdroj je nap4dost málo.
No to mám. Chtěl jsem je přeinstalovat, ale CD nenabootovalo...
Můžu ještě zkusit zformátovat partition se systémem, ale mám tam e-maily :( - tak se mi do toho moc nechce.

Musí se WXP běžně přeinstalovat, když připojíš starý disk k nové desce?

Jěště jsem zapoměl napsat, že desta má sloty SATA2 a disk je jen SATA, ale údajně by to mělo být zpětně kompatibilní...
Adal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Adal »

Nevím to100%ale myslim,že musí.ty hdd jsou zpětně kompatibilní.ješte mě napadla taková blbost nastavoval jsi to bootování cd v biosu,ale to asi jo.
MSI B85-G43 Intel core i5 4590 16GB RAM Gainward 1060
solich
Nováček
Nováček

Příspěvek od solich »

Adal píše:Nevím to100%ale myslim,že musí.ty hdd jsou zpětně kompatibilní.ješte mě napadla taková blbost nastavoval jsi to bootování cd v biosu,ale to asi jo.
Ano. Nastavoval. Ještě mě napadlo, že zkusím nabootovat z diskety DOS s podporou CD, abych vyloučil, že mechanika je out, nebo špatně zapojená.
V každém případě díky.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“