DFI nF4 Infinity (DAGF) /Ultra (939, nF4 /Ult) - tipy a rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

No á tam mám, a vždycky měl, jenom CPU fan control, ale šiklo by se mi to pro všechny větráky, mám všechno možná až zbytečně moc "studený" za cenu vyššího hluku... Ale nevadí, beztak mi v pondělí přijde redukce, takže všechny fany půjdou na 5V a nemusim to nijak řešit ;)

EDIT: Sem to ale vůl - tak s novym biosem tam mám i chipset fan control, logicky se to uvolnilo až když sem tam připojil AC fan 3 TC... :oops: BTW funguje to normálně, minimum je 50%
LUC.key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LUC.key »

Baris999 píše:Mne to fungovalo a regulovalo v pohode, ale teraz to tam nieje. Asi pred týždňom som to tam zase mal, ale po ďalšom reštarte už nie. Viete mi niekto poradiť? PLEASE!!!
...tak ted resim podobny problem...vymenil sem chladic na chipsetu za pasiv a chipset fan control mi taky zmizlo z biosu...nicmene si pamatuje posledni nastaveni a vetrak vepredu ktery tam mam zapojeny jede na 60% coz mi vyhovuje...ale taky bych ocenil nejaky napad jak to "zviditelnit"
For millions of years mankind lived just like animals. Then something happened which unleashed the power of our imagination...We learned to talk
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

LUC.key píše:
Baris999 píše:...
...tak ted resim podobny problem...vymenil sem chladic na chipsetu za pasiv a chipset fan control mi taky zmizlo z biosu...nicmene si pamatuje posledni nastaveni a vetrak vepredu ktery tam mam zapojeny jede na 60% coz mi vyhovuje...ale taky bych ocenil nejaky napad jak to "zviditelnit"
Logicky - asi to tam chce fan s možností regulace, popř. může být i vybíravá...
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

no ja to mam dany na 70% a zmena zadna...zkusim tedy na 50% jestli to pojede v mensich otackach...

EDIT: tak to mam na 50% a otacky klesly na "pouhych" 3750 takze porad SU-27 (a to mam ve skrini pruvan, takze kvuli teplote to neni)...nebo je to opravdu 50%? :?
Naposledy upravil(a) goelr dne ned 15. led 2006, 22:26, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
LUC.key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LUC.key »

wector píše:Logicky - asi to tam chce fan s možností regulace, popř. může být i vybíravá...
mno prave ze regulovatelny je :wink: ...jako me to nejak moc nevadi ale prece jenom... :x
For millions of years mankind lived just like animals. Then something happened which unleashed the power of our imagination...We learned to talk
LUC.key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LUC.key »

goelr píše: tak to mam na 50% a otacky klesly na "pouhych" 3750 takze porad SU-27 (a to mam ve skrini pruvan, takze kvuli teplote to neni)...nebo je to opravdu 50%?
Tak to je divny...nebude to tvym vetrakem? Treba mas nejaky novy model z boeingu :lol: ....ja sem tam ted dal ten origo vetron z chipsetu, nastavil z 50 na 70% a je to poznat - dal sem tam zpatky vetrak co mam vepredu a fouka vic :) ale asi je to fuckt vybirave na to co tam pripojis pac v biosu to uz zas nemam...co uz 8)
OXI
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OXI »

Ale řekl bych, že tenhle pasiv Nforce 4 neuchladí, zvláště pak přetaktovaný NF4 a taky se tam určitě nevejde
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

OXI píše:Ale řekl bych, že tenhle pasiv Nforce 4 neuchladí, zvláště pak přetaktovaný NF4 a taky se tam určitě nevejde
Zvláštní, že u mě to funguje v pohodě :roll: Stačí mít vepředu nějakej FAN, kterej je IMHO v každý rozumně větraný case...
LUC.key
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LUC.key »

wector píše:Zvláštní, že u mě to funguje v pohodě Stačí mít vepředu nějakej FAN, kterej je IMHO v každý rozumně větraný case...
a jakou mas teplotu? Dal sem tam pasiv primecooler NB1 a zepredu skrine ho ofukuju vetrakem...ted zkousim 80 / 120mm fany ale teplota je stejne vysoka...pri zatezi mi to vylezlo az na 60°C (mereno cidlem) tak se ptam...
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

LUC.key píše:
wector píše:Zvláštní, že u mě to funguje v pohodě Stačí mít vepředu nějakej FAN, kterej je IMHO v každý rozumně větraný case...
a jakou mas teplotu? Dal sem tam pasiv primecooler NB1 a zepredu skrine ho ofukuju vetrakem...ted zkousim 80 / 120mm fany ale teplota je stejne vysoka...pri zatezi mi to vylezlo az na 60°C (mereno cidlem) tak se ptam...
Kolem 40, +-2 stupně
Oneeye_IO
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oneeye_IO »

Mám menší dotaz je na DFI Infinity Ultra rámeček na chladič okolo procesoru ? Zdá se mi to jako blbost, aby tam nebyl, ale na žádných fotkách není. Dik
PC: AMD Athlon II X4 640 :: Gelid Tranquillo :: Gigabyte GA-870A-UD3 rev. 2.1 :: Kingston DDR3 4GB :: Powercolor HD5750 SCS3 :: ESI Maya 44 :: Chieftec APS-500S :: Antec Three Hundred :: W7 x64
Lenovo X61: 1,8GHz :: 2GB
Miranda IM | Opera | Gimp | Inkscape | WWFSMD? I want to believe
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Oneeye_IO píše:Mám menší dotaz je na DFI Infinity Ultra rámeček na chladič okolo procesoru ? Zdá se mi to jako blbost, aby tam nebyl, ale na žádných fotkách není. Dik
Jo, je, černej 8-)
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

takze ten silenej chladic na cipsetu nejde nejakym softem snizit??mam pri 5hodin prime max 35 stupnu tak myslim ze by pulka otacek stacila....jelikoz pod nic jineho tam nedam kvuli graf
game-Přechod na xbox ,už me ten upgrade pěkne .....
Notebook:Něco na brozdáni pohledám
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

pajin.r píše:takze ten silenej chladic na cipsetu nejde nejakym softem snizit??mam pri 5hodin prime max 35 stupnu tak myslim ze by pulka otacek stacila....jelikoz pod nic jineho tam nedam kvuli graf
v biosu dej nekde pod chipset fan control na 50%...neni to porad ono, ale lepsi nez kopanec do...
CPU: AMD RYZEN 5 7600X MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

goelr píše:
pajin.r píše:takze ten silenej chladic na cipsetu nejde nejakym softem snizit??mam pri 5hodin prime max 35 stupnu tak myslim ze by pulka otacek stacila....jelikoz pod nic jineho tam nedam kvuli graf
v biosu dej nekde pod chipset fan control na 50%...neni to porad ono, ale lepsi nez kopanec do...
hm to tam nemam jen cpu fan
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

funguje vam delicka ta prvni tusim 100 ??me ne:-((
jairocon
Nováček
Nováček

vetracik

Příspěvek od jairocon »

Ahojte, podarilo sa teda nakoniec niekomu zohnat nejaky aktivny vetracik namiesto originalneho chipset bzuciaka? Velakrat tu vidim spomenuty ten primecooler pasiv, ale ja by som tam skor chcel nieco co sa toci...

Tolko ludi tu odporucalo tuto dosku (nf4 infinity) a teraz tu tak malo ludi doriesilo tento dost zavazny problem? Potom nemalo zmysel kupovat arctic silencer na cpu a tiche hard disky a tiche fany do casu, ked tento rotoped vsetko prehlusi.

Sorry za rant - naposledy som cital tento thread ked mal 9 stran pred mesiacom a povedal som si, ze pridem neskor, urcite to tu niekto dovtedy vyriesi, ale zda sa, ze to nikto este neporiesil.

Inac mam nf4 infinity a radeon sapphire x800gto - co maju asi viaceri.
hojmen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hojmen »

to jairocon:

Já jsem to vyřešil,tak že v biosu jsem snížil jeho rychlost na 50% a potom ještě ve speedfanu na 30%,při zátěži na 45% a není skoro slyšet.Teplota v klidu 42° při zátěži max 49°.
hojmen
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problém s ikonou Bezpečně odebrat hardware

Příspěvek od hojmen »

Mám takový problém s ikonou v tray liště Bezpečně odebrat harware,kde mi nabízí abych odebral HDD,samozřejmě že odebrat nejde.Když se o to pokusím napíše,že hardware nelze odebrat.Proč to tam teda je?Nevíte někdo jak to dostat pryč?Strašně mě to tam štve.
Další věc co mě překvapila je,že když jsem si rozdělil HDD na dvě partition,tak se systémem je C:,potom je DVD D: a teprve potom je druhá partition E: Vždycky jsem byl zvyklý,že první jsou pevné diskyC:,D:.....X:,ať je partition kolik chce a teprve potom DVD resp. CD mechaniky?

Dokáže někdo poradit?
Vlada321
Nováček
Nováček

Přetaktování BIOSem nefunguje ve win

Příspěvek od Vlada321 »

Když přetaktuju procesor (Opteron 144) na DFI nf4 Infinity Ultra v BIOSu, tak ve win je pak vždy nastavena zpět pouze základní frekvence 1,8GHz. Přetaktování ve win pomocí Clockgenu funguje normálně. Nevíte, čím to může být, že se nastavení frekvence v BIOSu ve win neprojeví?
A ještě nemůžu najít, jak snížit frekvenci PCI (ne PCIe), respektive ji udržet co nejblíž k 33MHz při zvyšování FSB. Umí ta tahle deska vůbec?
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“