nejdou zastavit služby

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

nejdou zastavit služby

Příspěvek od pavel.minarik »

Mám následující problém:
Windows 2000 Server, jsem příhlášenej jako admin, ale nejdou mi zastavit služby ani pomocí service manageru ani příkazem net stop, zastavené však spustit jdou
Pokud nabootuju do nouzového režimu, tak to bez problémů jde
Sumasumárum je to velkej průser protože je to server mašina a já pokud potřebuju udělat nějakou úpravu vyžadující zastavení služby tak mám smůlu. Nemůžu rebootovat jak se mi zachce.

Nějaký nápady?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Jde o konkretni sluzby, nebo vsechny? Hazi to nejakou chybovou hlasku? Nezkousel si PSToools?
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Dony píše:Jde o konkretni sluzby, nebo vsechny? Hazi to nejakou chybovou hlasku? Nezkousel si PSToools?
jde skutečně o všechny služby (nejen od Microsoftu), i zcela nově nainstalované
Chybová hláška naprosto žádná, v Event logu se mi objevuje velmi zajímavá věc, o které si myslím, že s tím má souvislost:
"Server nemohl 1 krát v posledních 60 sekundách přidělit pracovní položku."

každopádně PSTools zkusím, to je good idea
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

http://support.microsoft.com/default.as ... -us;317249

mrkni na tohle, je tam zminka i o spatnem driveru na sitovku, teoreticky by mohl spatny driver "povesit" krontu spousteni sluzeb, ze by pak nereagovala (uz jsem podobnou situaci zazil)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

taky proverim, jenze timhle to asi nebude, ta masina to nedela od zacatku, proste to jednou zacalo a ja si vuvec nejsem vedom kdy presne a co jsem tam nainstaloval
drivery sem rozhodne nemenil
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

tak furt špatný, odinstaloval jsem co jsem myslel, že dělá zle, a furt to nepomáhá

teď jsem zjistil navíc, že mi ani nejde u služeb změnit režim spouštění (třeba na zakázáno), okno po odkliknutní na OK visí a nemizí

dál PSTools si neškrtnou stejně jako service manager

že by to byla chyba popsaná v tom KB článku nevím, sice se mi tam v event logu objevuje problém ID 2021, ale podle mě to je o paměti pro ty služby a já mám ten problém vlastně ihned po restartu, kdy na tu mašinu není nikdo napojen

dokonce mi 2 služby které dřív normálně valili teď ukazují stav "Počátek", tj. mezistav mezi zastaveno a spuštěno, začátek spouštění a vůbec neběží - jedná se nějaký potvory od APC - k záložnímu zdroji

nějak mi dochází nápady
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Aaaaaha, jak si zminil APC, tak je asi jasno, tady http://www.apc.com/tools/download/index ... &swfam=125 si stahni novou verzi APC powerchute business edition a updatuj tim APC klienta na serveru, je to par mesicu nazpet, co asi nejaka zaplata od MS zpusobila, ze APC klient a SNMP zustavali viset po rebootu ve stavu starting...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

No tak to se u Billa zase jednou vyznamenali. Každopádně to testnu a dám vědět jak jsem dopadl. Díky :worship:
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Po instalaci updatu APC všechny problémy odstraněny, problém vyřešen. Děkuji :wink:

//Dony: NZ :wink:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“