Umí USB Box zaparkovat hlavičky?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Umí USB Box zaparkovat hlavičky?

Příspěvek od SS_Rambo »

Umí USB a jiné externí boxy na HDD zaparkovat při vypnutí jeho hlavičky? Ptám se, protože jeden box mám a nerad bych poškodil disk, který v něm mám strčený.
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Boxy hlavičky nezaparkovávají. To sám disk. A myslim že snad všechny to tak maj.
Toho se neboj mám taky Notebook disk v 2.5" boxu a ať sem s nim zacházel sebehůř furt drží, spad mi i z 1,5m a je furt v poho. Prostě tyhle disky vydržej hodně - jako jde taky o typ (mám viz podpis) ale i tak.
Některý HDD v noteboocích maj i funkci takovou, že když ucítí že padaj (nebo celý notebook padá k zemi) tak se vypnou a hlavy se zaparkujou - zablokujou - zafixujou a tuďíž se jim nic nestane. Sice se to sekne ale furt lepší než mit podělanej HDD
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

No já právě nemám notebookový disk, ale WD 120GB 3,5".... Důvod je takový že tenhle disk byl doma "navíc" (určen na přenášení dat) tak se na něj koupil před pár dny BOX a dal jsem ho do něj...
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Jo takhle...to 3.5" disky hlavičky přistavujou ke vnitřnímu kraji. Zkoušel sem rozebrat 250MB HDD a koukal sem že ty hlavy se vždy po vypnutí zaparkujou ke kraji (a to ten HDD je 10let starej). Pak sem ho zap a zas se rozběhly, vyp a zase ke kraji...Takže se 100pro vracej a s timhle se neboj. Mimo 2.5" Boxu sem měl i 5.25" box a v něm HDD a taky se mi nezničil, i když ty pády byly občas fakt krutý :crazy: :crazy:
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

To doufám, protože mi spadl a nerad bych ho zničil, ale pád stlumil můj ptrst na noze "naštěstí" sece mám fialový prst, ale to je jedno, hlaně že ten disk vypadá, že je Ok.
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Tak to jo...hlavně že se HDD nic nestane :-D :-D
To mě už taky párkrát spadlo něco na nohu - HDD jednou Grafka (eště fachá - stará FX5600 :) ) Pokud byl vyplej (a že asi si neházíš se zaplym HDD) tak to přežil. Z jaký vejšky?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

klasicky 3,5 ne SATA2 , nemaji hotplug ani hotswap , repsketive sata1 ma hotswap , to ze to na tom ramecku pisou je sice hezky , ale skutecnost je jina a jednou ti timhle zpusobem muze disk udelat papa...
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

sh píše:klasicky 3,5 ne SATA2 , nemaji hotplug ani hotswap , repsketive sata1 ma hotswap , to ze to na tom ramecku pisou je sice hezky , ale skutecnost je jina a jednou ti timhle zpusobem muze disk udelat papa...
A muzes mi prosimte vysvetlit, co ma HotSwap spolecnyho s parkovanim hlavicek..???
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Byl vyplý a spadl z 42cm na tu nohu... Ale tváří se že jede Ok. Jo a je to PATA disk.

edit: Oprava překlepů
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“