Pc na hry upgrade-maximum do 17000kč.Trošku změna-vaš názor

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Pc na hry upgrade-maximum do 17000kč.Trošku změna-vaš názor

Příspěvek od Luk »

Můj návrh:
Processor: AMD Sempron 64 3000+ BOX, 754
základovka: DFI nF4x Infinity - nForce4 4X
nebo ušetřit a koupit MSI skoro o 850kč levnější stejně nebudu taktit.
Ramky: Kingmax DIMM 512MB DDR 400MHz CL3.0
grafika: MicroStar NX7800GT-VT2D256E 256MB, PCI-E
nebo litr ušetřit a vzít pomalejší Sapphire Atlantis ATI Radeon X850 XT 256MB, PCI-E
Zdroj: Chieftec 410W -není nad Enermax který jsem kupoval Švárovi 485W,ale jsem rád že bue na Chieftec,i Fortron nebo Chill by jistě byly lepší ale nejsou many,snad to utáhne a nebu ho přetěovat.Při nejhorším do několika měsíců SNAD (3-6) koupím 485-500W Enermax
Hardisk: z původního pc PATA 7200otáček
CDRW i DVD Rom:z původního pc-čase koupím asi LG,Sony nebo NEC DVDRW
Zvukovku:můžu dát Sound Blaster Live 5.1 PCI z původního pc-snad funguje je zavallená prachem :oops:
Case: původní Chiftec-jen musím anít zadní plech na který se šroubuje zdroj-někam jsem ho zanda bez něj byh byl v prd...
Monitor: z původního pc
Klávesnice:Logitech,myš Microsoft z původního pc
Až došetřím přikoupím minimálně 512Mb ramek spíš však 1Gb Ram.
A možná vyměním processor,i když Sempron snad bude stačit.Athlon 64 3000+ BOX je sice jen o litr drašší ale na to nemá many.
Na hry obstojné ne? Jen ty Ramky škoda koupil bych alespoň 1Gb
ale na to nejsou prachy původně jsem chtěl upgrade do 15000kč,pak maximálně s odřenýma ušima do 16000kč,teď limite je 17000kč.
Uvedený upgrade se Sempronem,GeF7800Gt a spol za 17200kč.Uf 200kč snad seženu,nebo to někde lehce říznu,případně se bud snažit nějakou komponentu levněji..
:P
Naposledy upravil(a) Luk dne úte 31. led 2006, 10:09, celkem upraveno 1 x.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Pokud nebudes taktit klidne kup MSI ci Epoxe co mam ja a na nem se da taktit taky velice dobre :D (teda moje CPU na to zrovna moc neni)

Grafiku vem rozhodne 7800GT

Pameti to chce mit 1GB
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Potřebuju něco stabilního s čím nebyl a nejsou problémy.TZV jestly ta moje kombinace Ram+Mainboardu+CPU+VGA+zdroj je Ok.
Hlavně zda mám raději vzír DFI,fakt taktovat nebudu a i kdyby jen málo.
Potřebuju něco stabilního,neroblémového aby mě to pc alespoň 2roky vydrželo.ze začátku na něm budu hrát,pak až bude hodně pomalé j lehce upraduju ale budu na něm i pracovat a časem až na něm moc hrát hry nepůjdou omezím hraní. :-D
jak si teď stojí Chieftec 410W utáhne to v lidu a je kvalitní?
Já kdysi asi tak před 2,5roky kupoval Chieftec bednu se zdrojem 360W,byla t drahá bedna a tam byl slušný zdroj.Ale to už je dávno...
Naposledy upravil(a) Luk dne úte 24. led 2006, 18:52, celkem upraveno 1 x.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Osobně mi to připadá trošku nevyvážený s ohledem na tu 7800GT. Určitě bych vzal 1GB ram, to každopádně...ale je fakt, jestli to chceš jen na hry, tak by to snad i šlo. A toho Chiefa se neboj, je to dost dobrej a kvalitní zdroj. Rozhodně od dost lepší než Chill... :wink:

//Ale z hlediska budoucího upgradu by se dalo polemizovat o vhodném výběru CPU (Sempron) a patice, možná by byla lepší 939, ale ono těžko říct... :oops:
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Stoobi-vemu klidně i 2x1Gb Ram když mě sponzoruješ.Chlape já na upgrade měl původně 15000kč jako maximum.Jen tak tak budu rád když dám dohromady 17000-17200kč :wink:
To bych musel ušetřit třeba na zákl.desce a koupi ty samý Ramky 1Gb,pak by to moc nebolelo dal bych za o od oka: 17500kč.Snad...
Jak říkám můžu ještě šetřit na vga a vzít Radka X850XT a případně na desce takhle můžu ušetřit 1200-1800kč. RadX850XT není pomalá a špatná mě by asi stačila,lepší než když bude pc swapovat že?Je pravda že na budoucí hry není nad modernější a rychlejší 7800GT,hmm :? :roll:
Ale to chchi vidět de to seženu a vše zaplatím budu rád za 17000kč,uvidím asi přepadnu někoho z vás až budete z pc shopu. :P
Koukni na ceny s939-procáky drašší a desky skoro stejně drahé-no many.
Je fakt že do budoucna je to lepší,s754 je slepá ulička.
Doplňte mě ,opravte dopište....
Jinak většinu krámů,ne-ly všechny budu asi kupovat v CC.
můžu jít i do Alzy ale s CC mám bombastické zkušenosti jak prodejem tak reklamací i vracením peněz o tom se v Alze nedá mluvit.
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

No jasný, pokud je ta cena naprostej strop, tak bych s tím souhlasil, ale rozhodně ber giga ram, 512MB je dneska už opravdu málo. I kdyby úplný noname, když nebudeš taktovat, tak ti to úplně stačí. Desku vem taky klidně MSI nebo Epox, popř. ani Gigabyte není špatnej a je levnej. Na herní PC to je v pohodě. Sám jsi napsal, že to je hry, takže ta grafika je potřeba, takže to tak asi nech, ale ta ram je prostě opravdu potřeba.

Ale jinak CC není úplně nejlevnější, zkus Obchod.cz popř. Softcom
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Jo ty obchody znám z vidění,doslechu.V CC jsou levní i když ne nejlevnější-mají skvělý přístup u všeho dokonce u racení peněz.To u A..... jsem měl kdysi problém vymláti peníze za monitor který byl 4x v servise.
Jinak na ty obchdky kouknu,ale tipuju že tam ušetřím tak možná 500kč,ale alespoň něco.PS:je to jako v CC že by mě to gratis zkompletovaly?
Já pc umím postavit,doladit apod ale jsem línej hchi jen dostat pc.Při nejhorším si vyhradím čas a sestavím to.
PS:v sestavě si jinak nenašel nějaké nešvary co s čím by mohlo blbnout?
Jo doma ten disk co tam půjde je Seagate aby se vědělo.
Uvidím snad tap dám 1Gb Ramek ještě zjistit když ne DFi tak jeslty spíš Epox nebo MSi. :wink:
Všem díky.ale radit můžete i nadále,dolaďovat.jdu kouknout kolik by mě stálo to samé nebo tkařka to stejný v těch 2schopech.
Edit. tak levnější má třeba Softcom některé grafiky.
Jinak obdobné cely,ještě se kouknu na Ramy a zdroje.
MSi 7800GT mají za stejné ceny ale mají Gainward 7800GT a ta je o 800kč levnější než MSI.
pruso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pruso »

já bych bral spíše athlona 64 3000+, nezdá se mi to moc vyvážené :-(
7800GT ber, ale k tomu bych vzal 1024 MB, nebo jak říkaš koupit 512 MB a třeba za měsíc koupit další a procák AMD 64 3000+ nebo Opterona 144
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

pruso píše:já bych bral spíše athlona 64 3000+, nezdá se mi to moc vyvážené :-(
7800GT ber, ale k tomu bych vzal 1024 MB, nebo jak říkaš koupit 512 MB a třeba za měsíc koupit další a procák AMD 64 3000+ nebo Opterona 144
Hmm promin, ale Opterona bych na socket 754 asi nenarval. Asi ses prehlidnul. Jinak v sestave nevidim problem. Desku vem Gigabyte K8NE, nebo Epox 8NPA7I. DFI ma hlucny vetracek a pokud nebudes moc taktovat, tak ji nevyuzijes.. Jinak nepremyslej o budoucnosti, protoze to by si clovek PC nekoupil nikdy.. Socket 754 je dnes jasna volba v pomeu cena/vykon :up: :up:
K ostatnimu nemam pripominek. :comp:
Adal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Adal »

Kdyz chceš sempron ber radši 2800 nebo3100 mají256cache.3000 ma jen128
MSI B85-G43 Intel core i5 4590 16GB RAM Gainward 1060
pruso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pruso »

Palec123 píše:
pruso píše:já bych bral spíše athlona 64 3000+, nezdá se mi to moc vyvážené :-(
Hmm promin, ale Opterona bych na socket 754 asi nenarval. Asi ses prehlidnul. Jinak v sestave nevidim problem. Desku vem Gigabyte K8NE, nebo Epox 8NPA7I. DFI ma hlucny vetracek a pokud nebudes moc taktovat, tak ji nevyuzijes.. Jinak nepremyslej o budoucnosti, protoze to by si clovek PC nekoupil nikdy.. Socket 754 je dnes jasna volba v pomeu cena/vykon :up: :up:
K ostatnimu nemam pripominek. :comp:
No já bych nebral vůbec socket 754, 939 je standart.
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

to pruso: prosimtebe jakej standart?

754 má nejlepší poměr cena/výkon ať už se jedná o desky či o procesory...navrch výbornej A64 754 Venice. Na běžné paření naprosto dostačující.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Meridius píše:to pruso: prosimtebe jakej standart?

754 má nejlepší poměr cena/výkon ať už se jedná o desky či o procesory...navrch výbornej A64 754 Venice. Na běžné paření naprosto dostačující.
Presne tak. Socket 939 ma jednu vadu na krase a tou je cena procesoru. Nejnizsi cena je u Athlona64 3000+ kolem 5000,- a to uz se rovna skoro cene Pentium4 na taktu 3Ghz.. A jaka je lepsi volba? To rozhodnuti uz si udela kazdy sam. Socket 754 je urcite lepsi co se tyce hlasky: Za malo penez hodne muziky.. Radsi at si koupi Sempron a 7800GT, nez Athona64 pro 939 a X800GTO..
V jednom mas pravdu, ze socket 939 se bere jako standart. Je to naprosta kravina... Nevim proc by to mel byt standart, kdyz za cenu kterou zaplatis muzes mit i mnohem vykonejsi procesor.. Ale kdyz ma nekdo penize na vyhozeni, proc si nekoupit "standart"..
Sorry za OT :roll:
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Tak budu zhruba příští týden nakupovat komponenty s dostupností je to hrůza.
Proto jsem to malonko upravil a sestava asi bude vypadat takto.

Procesor:AMD Athlon 64 3000+ BOX,s754
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25957
Zákl.deska:DFI nF4x Infinity - nForce4 4X,
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32881
Ram:Kingmax DIMM 1024MB DDR 400MHz CL3.0
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34248
Grafika:Sapphire Atlantis ATI Radeon X850 XT 256MB, PCI-E
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30792
Zdroj: Chieftec 410W
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32705
Celkem 17500kč s dph.

Víte co osobně bych tam dal GeF 7800GT,ale po všech uváhach jsem si řekl že za prvé já stejně nejspíš nebudu hrát hry v max detaiech v 1280x1024 nebo 1600x1200 s vyhlazováním.Navíc na vga můžu nějakou kačku ušetřit.Ona RadonkaX850XT zas není takový šméčko.
Navíc,pokuď nedělá Saphire zmetky je to ok,záruku mám dokonce přebytečné 3roky a případně refer.chladič vyměním za zalman nebo Artic.
A do MSi nebo Asus se mě nechce investovat to jsou trošku drašší X850Xt i když prej většinoulépe tektovatelné-ale já stejně nebudu kartu ždímat a většinou o krapet kvalitnější.
Za druhé a to podstatnější dostupnost GeForce 7800GT je mizivá
GeF 7800GTX je k sehnání lépe ale je znatelně drašší.
Nejlépe dostupnou volbou je jak sjem koukal ve více shopech GeForce 7800GT od GigaByte a Leadtek ale jsou lehce předržané kolem nebo přes 11000kč s dph.
A dostupnost Radeonu X1800XL je mizivá taky a když už vyjmečně jde sehnat je předražený.
Spíš jsem uvažoval že kdyby mě to rozpočet dovolil o čem pochybuju-tak bych si přidal 1000-1600kč.případně bych ušetřil an mainbordu nebo cpu a příplatku dokoupil dle dostupnosti ještě jeden modul Ram a nebo zakoupil lepší zdroj,známý mě tvrdily že 410W Chieftec bude na hraně až zapojím mimo zde uvedených kompoennt 2x80mm větrníky,2x starší hardisky PATA a 1-2mechaniky+fdd.Ale asi zapojím jen 1hdd,2mechaniky+fdd ze starýho pc.
Mám vše připravené jen vzít koruny,jenom najít zadní plech od skříně Chiftec co na něm držel zdroj,doufám že ho mám,jinak :x
Máte nějaké výhrady k sestavě?Potřebuju ěnjaké komponenty co jsou v poho k sehnání.
Teoreticky ještě pouvažuju Xima má teď vga za super ceny 7800GTX,ale to bych musel něco ořezat+doplatiti což nevím zda budu moci.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Muzes usetrit na procesoru i na desce. Desku vem http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33738
A procesor.. Proc jsi nezustal u Semprona? Vem 2800+ a usetris dalsi 1000,-
Pak uz muzes vzit 7800GT..
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

To Luk: kde jsi přišel na tu ptákovinu, že dostupnost 7800GT je mizivá?
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“