Chyba grafické karty pri instalaci ovladacu

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
gerda
Nováček
Nováček

Chyba grafické karty pri instalaci ovladacu

Příspěvek od gerda »

objevil se mi nahle nejaky problem s garf.kartou, spise ztrejme s ovladaci, asi mesic sla karta v poradku a najednou se ovbjevila chyba a nesel spustit pocitac z duvodu chybejici souboru od graf.karty, tak jsem v nouzovem rezimu odinstaloval nvidia ovladace spustil normalne pocitac a to jde ale bez ovladacu na kartu, tak jsem zkousel ovladace dodavane ke karte, tyj sou starsiho data a i ovladace od nvidie uplne nejnovejsi (81.98 forceware), jedna se o geforce 6800GT, a chybu to vypise bud pouze modra obvrazovka a no_page_.... a nebo chyba souboru nejaky ni4_sys nejak takto, objevi se to +- ve trictvrte instalace ovladacu, nevcite nekdo co s tim? dekuji za jakekoliv info, mam Win XP SP2, AMD Athlon 64 3400+, deska od gigabyte, 1024MB RAM, 160GB disk
Naposledy upravil(a) gerda dne stř 1. úno 2006, 18:13, celkem upraveno 1 x.
gerda
Nováček
Nováček

Příspěvek od gerda »

nikdo nevi co s tim? prosim

presneji ten soubor co chybi je nv4_mini.sys

a pokud to nenapise tuto chybu ta kto pise page_fault_in_nonpagedarea a restartuje se to vzdy na konci instalace a pri novem spusteni se pocitac chova stejne ajko bez ovladacu na kartu a opakuje se zase ze nasel novy hradwarea ze to chce ovladace, nevim co s tim, nejdou tam proste nainstalovat, vzdy se to restartuje nakonci s chybovou hlaskou
Naposledy upravil(a) gerda dne stř 25. led 2006, 16:53, celkem upraveno 1 x.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Zkusil jsi přeinstalovat drivery k MB ? Asi bych udělal čistou instalaci systému ...
Goldnoob team proud member!
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Odinstaluj ovladace od zakladni desky a od graficke karty, spust PC v nouzovem rezimu a pouzij programek Driver cleaner http://www.drivercleaner.net/ pro kompletni odstraneni souboru ovladacu.. Pote normalne spust PC, nainstaluj nejdriv ovladace na zakladni desku a pak na grafickou kartu.. Pokud ani tohle neprinese zmenu, tak by mel pomoct reinstal systemu (na cisty HDD).
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
gerda
Nováček
Nováček

Příspěvek od gerda »

hm tak kdyz odninstaluju ovladace zakladni desky i grafiky a restartuju komp tak tam dam ovladace na zakl.desku znova zase restart kompu. Zacnu instalovat ovladace na grafiku a na konmci instalace to vypise chybu s modrou obrazovkou "page_fault_in_nonpagedarea" a musi se to restartovat. Pote to normlane nabehne zase do win ale bez ovladacu na monitor, takze maly rozliseni atd. nevim uz co s tim.... :sad:

EDIT: tak sem to zkusil uz 3x a stale nic :(
martin.007
Nováček
Nováček

Příspěvek od martin.007 »

bohuzel tohle mi delalo taky a musel sem reinstall win, pak to pomohlo
gerda
Nováček
Nováček

Příspěvek od gerda »

a nejak jinak se to resit neda? nechce se mi to moc preinstalovavat
gerda
Nováček
Nováček

Příspěvek od gerda »

opravdu nikdo nevi co s tim? pomohl by reinstall windows? bohuzel na cisty disk nemohu, mam na pocitaci pecet takze bych ho jedine musel odvest do prodejny, proto bych to chtel resit nejak jinak.
gerda
Nováček
Nováček

Příspěvek od gerda »

zdravim, nebyl jsem zde par dnu, proto bych se chtel zeptat zda nejaky odbornik nevi co bych mohl udelat abych nemusel pocitac odvest pryc, pomuze vymazani vsech nv4_mini.sys souboru v pocitaci a nahrani novych ovladace? nv4_mini.sys jsem nasel asi 4 v pocitaci v reinstall slozce a jeden v slozce ovladacu ke grafice, jeste jednou jsem vse preinstaloval ale problemy jsou nadale stejne, vzdy se ukaze modra obrazovka :( diky za kazdou radu
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

gerda píše:zdravim, nebyl jsem zde par dnu, proto bych se chtel zeptat zda nejaky odbornik nevi co bych mohl udelat abych nemusel pocitac odvest pryc, pomuze vymazani vsech nv4_mini.sys souboru v pocitaci a nahrani novych ovladace? nv4_mini.sys jsem nasel asi 4 v pocitaci v reinstall slozce a jeden v slozce ovladacu ke grafice, jeste jednou jsem vse preinstaloval ale problemy jsou nadale stejne, vzdy se ukaze modra obrazovka :( diky za kazdou radu
Při instalaci se soubory nv4.... automaticky přepisujou-> zbytečná práce.
Zkus ješte grafiku v jiným kompu.... Tuším reklamaci.
NitraM541
Nováček
Nováček

Příspěvek od NitraM541 »

reinstal nebo rovnou format c: a kdyz ani to ne tak servis:-)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“