Zdravim vsechny, mam takovej delikatni problem. Neustale se mi na hdd objevuji poskozene soubory a to vzdy uz cca 2 den od reinstalace winxp+sp2. dela to to same jak na asusu a7v8x tak na msi-kt880 delta.
pameti jsou proverene 20 smyckama v memtestu bez jedine chyby.
hdd uz byl reklamovan a vymenen za novy kus, ale nepomohlo.
Nemate nekdo zkusenosti s nekompatibilitou maxtoru a via chipsetu, nebo tak neco?
Sestava:
cpu:2800xp+
zdroj:400w
pameti:2x 512Mb: 333mhz
motherboard: msi-kt880-delta
hdd: Maxtor ide 6y080p0 (rodina diamond max plus 9)
teplota cpu: 40-50 stupnu
Predem mockrat diky za jakoukoliv radu, jsem z toho uz fakt dost nestastnej.
//edit Wilik - upraven nazev + presun z sA desek
neustale chyby na hdd
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- coolmen800913
- Nováček

-
- Riss
- Nováček

-
- Shit
- Odborník PCT

Re: neustale chyby na hdd
Vadná serie HDD?coolmen800913 píše:hdd uz byl reklamovan a vymenen za novy kus, ale nepomohlo.
- coolmen800913
- Nováček

-
netaktovano
komp jsem netaktil, kabely jsou vsechny vymenene, mel sjem pred tim asuse a7v8x, pres kamose jsem z alzy vymenou dostal to msicko, takze kabely jsou ted kulate. Jinac me jeste napadlo ty ramky jsou Vdata 333mhz. Nema nekdo zkusenosti s kompatibilitou, resp. nekomabilitou s via chipsetama?
Znovu rikam, memtest i gold memory bez jedine chyby nekolik ciklu.
Disk je 80gb, ovladace via4in one.
Jeste dodatek: To same to delalo i na hadru, co jsem si donesl z prace, ale byl to taky maxtor. Dnes vyzkousim seagate baracudu a dam vedet.
Znovu rikam, memtest i gold memory bez jedine chyby nekolik ciklu.
Disk je 80gb, ovladace via4in one.
Jeste dodatek: To same to delalo i na hadru, co jsem si donesl z prace, ale byl to taky maxtor. Dnes vyzkousim seagate baracudu a dam vedet.
- coolmen800913
- Nováček

-
opet poskozena data
Aplikoval jsem via pci latency patch a liboval si cele 3dny. Nutno podotknout, ze se system znacne zrychlil nicmene po 3 dnech opet chyby na disku, dnes rano jsem hodil image na seagate baracudu, tak uvidime, jestli je to tim maxtorem, nebo je zakopana fena nekde uplne jinde