A643700+ serie KAB2E

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

To je jasne, len ked to zoberiem, teraz mam venice, ide jak nic do 2600-2700MHz, proste ci sandiego v 37ke ma moze proste takto prekvapit.. Viem ze su to zbytocne otazky.. ved cez vikend dam vediet, to budem mat jedneho doma.
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
Atomexpert
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atomexpert »

AMD64 3700+@2860Mhz 260x11 pri 1.5V :-D
Tcasemax: 59C
ALE mam serii KAB3E (ADA3700DAA5BN)
Pameti 2x A-DATA 500 ( 260Mhz 2.5-4-4-8 pri 2.8V)
Chipset 1.60v
LDT 1.30V
Idle 36C
Burn 50-53C :evil: :( mam Artic Freezer 64pro

jinak skousel jsem tomu dat i vic, sel az prez 3Ghz pri ale prime 95 padal po par vterinach i pri 1.6V (vic jsem neZkousel), a delicku pameti jsem mel na 166mhz.
Jsem vcelku spokojen ale chtel bych trochu vic :P
Nevite co by to mohlo dostat nad tech 2.9ghz stabilne? mozna lepsi chlazeni? (uvazuju o vode)

nazdar
popo.pepe
Nováček
Nováček

Mám stehnou sérii

Příspěvek od popo.pepe »

KAB2E
A8N Premium
A64 3700+@2904Mhz ( 264*11), 1,45V, AC64Freezer Pro
šlo to taktovat celkem lehce a potenciál je ještě hodně velkej - přes 3 GHz půjde jako nic. Nechci ho však zbytečně namáhat vysokým napětím, takže jsem spokojen.
Jinak paměti 2 x 512MB, značku nevím.
GK: EAX800XT.

Jde to slušně, v 3DMark05 - přez 7000 bodů... :roll:

taktujte....
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Kurva uz se nemuzu dockat,az si sestavim novyho kompa :) Ta serie KAB2E vypada fakt dobre.Ted jedu na strasnym srotu :evil: seka se natom snad vsechno i nfs 5 :x
Atomexpert
Začátečník
Začátečník

Re: Mám stehnou sérii

popo.pepe píše:KAB2E
A8N Premium
A64 3700+@2904Mhz ( 264*11), 1,45V, AC64Freezer Pro
šlo to taktovat celkem lehce a potenciál je ještě hodně velkej - přes 3 GHz půjde jako nic. Nechci ho však zbytečně namáhat vysokým napětím, takže jsem spokojen.
Jinak paměti 2 x 512MB, značku nevím.
GK: EAX800XT.

Jde to slušně, v 3DMark05 - přez 7000 bodů... :roll:

taktujte....
hah...tak jsem si s tim trochu hral a mam to ted na tom samym co ty :) 2.9Ghz ale pri 1.5v, mensi napeti sem pri tehle frekvenci nezkousel.
Jinak vymenil jsem chladic a udelal v case par dir :D mam 34C idel, 44 burn.
Hele jak uz jsem taky rikal, jde to pres 3Ghz v poho ale mi to v prime95 padalo i pri 1.6V :O (pameti byly 2.5-5-5-8 myslim), no jestli to tam nejak dostanes, napis sem jak :)
jo a ohledne toho 3dmarku05..mam Geforce 7800GT na 490/1250 no a mam 7292 < celkem slabota, cekal jsem vic, no nevim.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Takze dneska mi prisla skrin se zdrojem a rozhod sem se otestovat hlucnost vetraku ve skrini.Jenze sem zjistil,ze 1 pin na CPU je trochu ohnutej(Je uplne na okraji CPU)Narovanal sem ho a je 100% v rade jako ostatni.Nainstaloval sem teda CPU a chladic.Spustil sem kompa zatim bez Pameti a GK jen s cpu,jenze svitej vsechny 4 diody(mam dfi lanparty nf4 ultra).Je cpu v hajzlu,nebo to nic neznamena?Uz jednou semi to stalo s Athlonem xp a narovnal sem pin a bezel dal v poho..
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

HEAD píše:.Spustil sem kompa zatim bez Pameti a GK jen s cpu,jenze svitej vsechny 4 diody(mam dfi lanparty nf4 ultra).Je cpu v hajzlu,nebo to nic neznamena?Uz jednou semi to stalo s Athlonem xp a narovnal sem pin a bezel dal v poho..
a ty se divis ze ti nenabootuje kompl kdyz tam nemas polovinu veci? :stupid:
0118 999 881 999 119 7253
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Chapes ta deska ma leddiody a ty hlasej jestli tam je cpu,pameti,GK.A kdyz svitej vsechny 4 znamena to,ze to nedetekuje cpu.Ostatni tam nemam,tak je jasny zeto sviti.Vubec mi nejde o bootovani.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

HEAD píše:Chapes ta deska ma leddiody a ty hlasej jestli tam je cpu,pameti,GK.A kdyz svitej vsechny 4 znamena to,ze to nedetekuje cpu.Ostatni tam nemam,tak je jasny zeto sviti.Vubec mi nejde o bootovani.
Ty ledky jako takve nejsou dokonalej system a muzou klidne hazet haluze, obzvlast kdyz tam nemas polovinu komponentu ;)

Pockej si na ostatni komponenty a pak se muzem zacit bavit, zatim je to jen debatovani o tvem moznem zatim neexistujicim problemu.

edit: jinak pokud si tam ten pin narovnal, fyzicky tam drzi a nelepil jsi to vterinovem nebo pokud jsis socket neposlintal nebo nezaspinil mazlavou bilou hmotou tak se nemohlo nic stat.
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

HEAD píše:Chapes ta deska ma leddiody a ty hlasej jestli tam je cpu,pameti,GK.A kdyz svitej vsechny 4 znamena to,ze to nedetekuje cpu.Ostatni tam nemam,tak je jasny zeto sviti.Vubec mi nejde o bootovani.
Je to normalne ze nebootuje, ani mne ani monitor nezapol a doska pipala ako besna, lebo som zabudol tam dat ramky :-D , takze az ked bude komplet pc tak nabootuje.
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

LOL vy porad nechapete oco me de.Me nejde o BOOTOVANI!!!Jasne sem psal,ze sem mel ohlej 1 pin na procaku a ze sem ho narovnal.A chtel sem vyzkouset,jestli funguje,nebo je v hajzlu.Zakladka ma diody a podle nich nedetekovala to CPU a ani nepipa jen se roztocej vetraky...Vim,ze tu nekdo psal,ze ohnul piny na Athlonu xp a procak mu odesel.Zkuste pls nekdo,kdo ma zakladku dfi n4 ultra-D vyndat pamet a GK,jetli se vam rozsvitej vsechny diody,nebo jestli vam deska zacne pipat.
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

HEAD píše:LOL vy porad nechapete oco me de.Me nejde o BOOTOVANI!!!Jasne sem psal,ze sem mel ohlej 1 pin na procaku a ze sem ho narovnal.A chtel sem vyzkouset,jestli funguje,nebo je v hajzlu.Zakladka ma diody a podle nich nedetekovala to CPU a ani nepipa jen se roztocej vetraky...Vim,ze tu nekdo psal,ze ohnul piny na Athlonu xp a procak mu odesel.Zkuste pls nekdo,kdo ma zakladku dfi n4 ultra-D vyndat pamet a GK,jetli se vam rozsvitej vsechny diody,nebo jestli vam deska zacne pipat.
precti si laskave co ti pisu JA!

ta detekce NEFUNGUJE DOKONALE, JE TAM VELKE % CHYBNEHO URCENBI VADNEHO KOMPONENTU atd.TA DETEKCE JE POUZE ORIENTACNI.

Proste si pockej az budes mit vsechny komponenty a TEPRVE POKUD PAK TO NEBUDE FUNGOVAT , TAK TO RES, ZATIM RESIS VELKY HOVNO A NAVIC VE SPATNYM THREADU.

ja vim ze jses silene nadsenej ze mas nove komponenty, ale sakra uklidni se a nechovej se tak zbrkle :wink:
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jezis ja sem takovej VUL :oops: Bylo to samozrejme v napajeni.Narval sem do 4-pin konektoru blbej kabel :lol: CPU dioda uz zhasla a deska se probudila a pipa o pomoc :) Takze v poho.Koukal sem,ze stejnej problem resil i stanat630
Atomexpert
Začátečník
Začátečník

:? jojo mame tady samy profesionaly :D
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Mno mam TcaseMax 57°C
Dostal sem se zatim na 2860mhz pri(asi defaultnim napeti)
Nevim,ale jak zmenit napeti v biosu je jen naky CPU ID VALUE a muzu tam nastavit max.1.550V.Jeto teda napeti jadra,nebo ne?

EDIT:Tak jedu na 2900mhz pri asi defaultu,ale to se mi nechce ani verit. :shock:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

HEAD píše:Mno mam TcaseMax 57°C
Dostal sem se zatim na 2860mhz pri(asi defaultnim napeti)
Nevim,ale jak zmenit napeti v biosu je jen naky CPU ID VALUE a muzu tam nastavit max.1.550V.Jeto teda napeti jadra,nebo ne?

EDIT:Tak jedu na 2900mhz pri asi defaultu,ale to se mi nechce ani verit. :shock:
tam jsou dve nastaveni pro napeti.....u jednoho pridavas do 1.55V a u druhyho po procentech.....takze treba 1.04%*to voje 1.55V...ti da vyslednu napeti na procaku..
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Takze jestli to chapu,kdyz nastavim v tom cpu ID value 1.500v je napeti 1.500v?Protoze v biosu to hlasi z 1.38v na 1.41v :( Stejne tak ve speedfanu.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

HEAD píše:Takze jestli to chapu,kdyz nastavim v tom cpu ID value 1.500v je napeti 1.500v?Protoze v biosu to hlasi z 1.38v na 1.41v :( Stejne tak ve speedfanu.
hm to je divny.....kdyz nastavis 1.500V a tu druhou (procentualni hodnotu) na default nebo Auto tak by tvoje vysledny napeti melo bejt 1.500V

si to zkus sam:

dej treba 1.500V a nastav k tomu treba 1.04% a vysledny napeti by melo bejt 1.500x1.04=1.56V ....atdd......
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

ked tam das 110% a nic ine tak ti pojde na 1.5V
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Sem z toho fakt blazen v biosu sem to nastavil na 1.45v.Jenze bios ukazuje 1.41v a cpu-z taky 1.4v.Znamena to,ze mi jede ten athlon pri napeti na 1.4v na 2915mhz?? :shock:
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“