DVD video - titulky zasahují do obrazu

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Yomega
Začátečník
Začátečník

DVD video - titulky zasahují do obrazu

Příspěvek od Yomega »

Mám problém s DVD videem. Kdyz ho prehravam primo v pocitaci, tak titulky k filmu uz dost zasahuji do obrazu. Kdyz si ten samy film pustim na stolnim DVD prehravaci, tak jsou titulky normalne v dolnim cernem pruhu. Neni to problem prehravace, pouzivam power dvd ale zkousel jsem to i v media playeru a bylo to stejne...mam grafiku ATI Radeon 9700 Pro a 15" LCD. Diky za rady...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: DVD video - titulky zasahují do obrazu

Příspěvek od Dzin »

Yomega píše:Mám problém s DVD videem. Kdyz ho prehravam primo v pocitaci, tak titulky k filmu uz dost zasahuji do obrazu. Kdyz si ten samy film pustim na stolnim DVD prehravaci, tak jsou titulky normalne v dolnim cernem pruhu. Neni to problem prehravace, pouzivam power dvd ale zkousel jsem to i v media playeru a bylo to stejne...mam grafiku ATI Radeon 9700 Pro a 15" LCD. Diky za rady...
Pokud to jde ve stolnim DVD ok, tak samozřejmě je vada v soft.prehravači nebo jeho nastavení. Zkus jine rozlišeni,pomer stran, velikost a zobrazeni titulku, neco z toho to bude :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

No ale jak jsem psal, zkousel jsem to i v media playeru a bylo to stejny....nemuze byt chyba treba v ovladacich? Mam normalni Catalysty, tusim ze predposledni verzi....A ono jde nastavit v Power DVD velikost titulku u DVD video???
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Yomega píše:No ale jak jsem psal, zkousel jsem to i v media playeru a bylo to stejny....nemuze byt chyba treba v ovladacich? Mam normalni Catalysty, tusim ze predposledni verzi....A ono jde nastavit v Power DVD velikost titulku u DVD video???
Media Player radeji ne:)
Zkus ostatni nastaveni, jak sem psal vyše nebo jinej prehravač a uvidiš.
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

media player samozrejmne nepouzivam, ale jak rikam pri zkousce to bylo stejny jako v power dvd, takze si myslim ze to nebude prehravacem. Ale nevim cim jinym by to mohlo bejt....
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Yomega píše:media player samozrejmne nepouzivam, ale jak rikam pri zkousce to bylo stejny jako v power dvd, takze si myslim ze to nebude prehravacem. Ale nevim cim jinym by to mohlo bejt....
A co to DVD vzit k nekomu jinemu do PC?Zkus jeste WinDVD nebo proste neco jineho. Zkoušel si nastavit jine rozlišeni? atd?
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

V power dvd se co ja vim neda nastavit rozliseni, vellikost titulku atd...jak to jde treba u dvixu, ne u videa primo z dvd....ten win dvd zkusim, ale obavam se ze to bude stejny...:-(
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Yomega píše:V power dvd se co ja vim neda nastavit rozliseni, vellikost titulku atd...jak to jde treba u dvixu, ne u videa primo z dvd....ten win dvd zkusim, ale obavam se ze to bude stejny...:-(
Zkus BS Player, tam jdoutitulky nastavit. Jo, a když to pustíš, tak se koukni do tray ikon. Jisetli tam zahlídneš takovou zelenou šipku, tak na ní klikni a nastav Hide Subtitles. Teď už můžeš použít Načíst titulky (v BS). Mělo by to jít...
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

Tak jsem zkousel jeste Easy DVD prehravac a bohuzel to same. V prehravaci to nebude, nemuze to byt treba neco s kodekem? Pouzivam K-Lite...ale nic jsem v nem nemenil a vzdy byl v pohode.....Jinak k tomu BS playeru, ten je na DivX, nejdou tam nacist titulky ktery nejsou v TXT, SUB ....DVD film tam normalne prehrat nejde...
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Trinom píše:...tak se koukni do tray ikon. Jisetli tam zahlídneš takovou zelenou šipku, tak na ní klikni a nastav Hide Subtitles....
Ty napíšeš
Yomega píše:...V prehravaci to nebude, nemuze to byt treba neco s kodekem? Pouzivam K-Lite...
To tady mluvím do dubu??? To je ovládací místo K-Liteu. Vedle toho jsou (bývají) ještě dvě ikony FFD Audio a Video. Tam to jde na stavit, pokud se ta šipka nezobrazí 8-)
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Yomega
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Yomega »

Aha, promin, spatne jsem to pochopil. ale me se v tray zadna sipka nezobrazuje. Ani zadna jina ikona ktera ma co delat s videem nebo kodekem. Kdyz vlezu primo do slozky k-lite , tak tam je pouze VobSubStrip a Gspot...nevim kde mam tu volbu hledat.
bArDa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bArDa »

Neni to prehravacem. Monitor se holt chova jinak nez televize. Jo a co to je za film. Novejsi filmy to uz nedelaj, ale u tech starsich je to mozny. Treba u nakejch filmu se mi stava, ze kdyz je hraju na kompu tak neni vobraz roztahlej az uplne do stran, ale na kazdy strane je proste kus cernyho pruhu. Na TV je to v poho, protoze je to holt delany s predpokladem, ze krajni 2 palce sou u TV skryty
Intel Pentium 4(Presscot) 3.0 GHz, Kingmax 512 DDR2 RAM, Leadtek WinFast PX6600, Western Digital Caviar 160 GB, integrovaná zvuková karta 7.1, DVD palírna ASUS DRW 1604P
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“