Paradni prace..skoro se me nechce verit ze pri tak brutalnich taktech mas jen tak malo v marku 05...takhle bych potreboval poladit mou GS ale bojim bojimbaris999 píše:Dnes taktoval pri otvorenom okne a....![]()
Pretaktovanie + Voltmods Sapphire X800GTO FB
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- godlike
- Středně pokročilý

-
- baris999
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- baris999
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
...zrejme je to dane 12pipe. GTO2 by dosiahla ovela viac bodov!godlike píše: Paradni prace..skoro se me nechce verit ze pri tak brutalnich taktech mas jen tak malo v marku 05...takhle bych potreboval poladit mou GS ale bojim bojim
...ked som videl Vmod NV6800GS na PCTuning tak som neveril vlastnym ociam
Na GTO FB maju pamate strop 1300MHz a cez ten sa neda dostat ani pri brutalnom 2,45V napajani!!! GS je karta ako stvorená na Vmod.
Samozrejme je to rozne kus od kusa, kamarat ma X800GTO a ta je na tom fakt mizerne.
Intel E6750, A-DATA Vitesta DDR2 800MHz 2x1024MB, Sapphire ATi R5850, Gigabyte P35C-DS3R, 2xWD2500KS
- godlike
- Středně pokročilý

-
- baris999
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- obywan
- Začátečník

- freemem
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
našel jsem toto: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=3401
projděte si všechny stranky stoji to za to, jeden blazen tam honí X850 na 715mhz na jadre !!!
jinak tady: http://simon.webideal.ca/X800GTO2/
si muzete prohlidnout jak vypada upravena GTO2, fotky sou kvalitni a myslim ze by podle nich slo i postupovat misto navodu.
jinak 2 baris999: evidentne by ti pomohl vodnik a pridani par desetinek voltu do jadra (pomoci toho vmodu). ja se totiz s gto2 dostanu max na 560 na jadre a teplota leze az na 70°C, tam se zacnou obevovat artefakty a po chvili se vypne monitor, mam orig chladic a ani pridani dalsiho 80mm vetrone nepomaha. vysledky v marcich viz. podpis
projděte si všechny stranky stoji to za to, jeden blazen tam honí X850 na 715mhz na jadre !!!
jinak tady: http://simon.webideal.ca/X800GTO2/
si muzete prohlidnout jak vypada upravena GTO2, fotky sou kvalitni a myslim ze by podle nich slo i postupovat misto navodu.
jinak 2 baris999: evidentne by ti pomohl vodnik a pridani par desetinek voltu do jadra (pomoci toho vmodu). ja se totiz s gto2 dostanu max na 560 na jadre a teplota leze az na 70°C, tam se zacnou obevovat artefakty a po chvili se vypne monitor, mam orig chladic a ani pridani dalsiho 80mm vetrone nepomaha. vysledky v marcich viz. podpis
- baris999
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
...nad vodnikom uvazujem uz asi tyzden, ale asi do toho nepojdem koli cene. Napatie na jadre mam uz dost vysoke (1.6V) a dalej by som uz asi dost riskoval s AC silencerom 5 rev. 2.0 Vsetky linky co si nasiel som cital a dokonca ovela viac (asi mesiac som zhanal info na webe). Najvacsi problem je najst fotky na ktorych su detailne vidiet vsetky suciastky, vcetne citatelneho oznacenia. Ja som potreboval zistit konkretne typove oznacenie power MOS tranzistorov v zdroji pre GPU, diod v externom napajani, filtracnych a blokovacich kondenzatorov, dalej som musel porovnavat moju PCB s PCB ktore maju osadene suciastky externeho napajania, domontovat chladice na zdroj pre GPU, ktory sa zacal extremne hriat, atd... Kedze modra PCB (PN 109-A47400-00A) na ktorej je postavena GTO aj GTO FB sa nepouziva u ziadnej inej karty s externym napajanim bol to niekedy velky problem dostat sa dalej!freemem píše: jinak 2 baris999: evidentne by ti pomohl vodnik a pridani par desetinek voltu do jadra (pomoci toho vmodu). ja se totiz s gto2 dostanu max na 560 na jadre a teplota leze az na 70°C, tam se zacnou obevovat artefakty a po chvili se vypne monitor, mam orig chladic a ani pridani dalsiho 80mm vetrone nepomaha. vysledky v marcich viz. podpis
... na webe su este o nieco vacsie extremnosti ako X850XT PE na 715MHz, ale tie uz sa chladia peltierovym clankom a vodou (napr. VIPER JOHN http://imageevent.com/marginjohn/viperjohn )
P.S. keby som mal doma na porovnanie jednu kartu X850XT, alebo X800GTO bolo by to ovela ale ovela jednoduchsie a nemusel by som travit tolko casu na webe hladanim kvalitnych obrazkov!!!
Intel E6750, A-DATA Vitesta DDR2 800MHz 2x1024MB, Sapphire ATi R5850, Gigabyte P35C-DS3R, 2xWD2500KS
- freemem
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- baris999
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
...napatie zvysujem tak isto ako na GTO2, ale problem je ze GTO nema externe napajnie a nema taky kvalitny zdroj pre GPU ako GTO2.freemem píše:prosimtě a čim teda zvedaš napětí? myslel jsem že to softwarove nejde.
jinak pokud ti to nejak pomuze tak muzu ti nektere součastky nafotit na moji gto2...
- baris999
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- freemem
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- baris999
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- freemem
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- freemem
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
takze tady : http://forum.pctuning.cz/gallery/index.php?cat=16055
je par fotek, jsou docela veliky (+-1,4mb) to sem ani netusil ze FZ10 umi takovy fotky
je par fotek, jsou docela veliky (+-1,4mb) to sem ani netusil ze FZ10 umi takovy fotky
- baris999
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dakujem za ochotu.
Chcel by som sa spytat este jeden detail. Na PCB zo zadnej strany, su pri externom napajacom konektore 3 diody (D38, D37, D36). Len na jednom obrazku je viditelne co je na nich napisane, ale aj tak to neviem dobre precitat. Dalo by sa to zistit?
- baris999
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to je sila, ja sa idem mesiac roztrhat aby som zistil vsetko co sa da, aby som mohol brutalne pretaktovat moju GTO a pritom "RUSI" to maju uz vsetko vymyslene. http://www.overclockers.ru/lab/20658.shtml
Dokonca je tam dost info aj okolo GTO 12p-16p.
Dva dni som to cital a som smutny ze az teraz som sa k tomu dostal. V buducnosti najskor zacnem hladat na ruskych serveroch, usetri to vela casu.
No a nakoniec je tam vlastne cely postup ako na to, az na to externe napajanie. Rusi to napajanie cele nechali na PCI-e. Takze tych par watov naviac nevadi a netreba koli tomu napajat kartu externe.
P.S. - dakujem JANISovy
Dokonca je tam dost info aj okolo GTO 12p-16p.
Dva dni som to cital a som smutny ze az teraz som sa k tomu dostal. V buducnosti najskor zacnem hladat na ruskych serveroch, usetri to vela casu.
No a nakoniec je tam vlastne cely postup ako na to, az na to externe napajanie. Rusi to napajanie cele nechali na PCI-e. Takze tych par watov naviac nevadi a netreba koli tomu napajat kartu externe.
P.S. - dakujem JANISovy
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
hm obrazky jsou gut a detailni , ale rusky neumim ani bu a pustit se do toho jen tag se mi taky moc nechce ;] ... nekdo by mel napsat nawoT na pcT neco jako bylo pro 6k6GT a x1k6xt...
btw newim jestli mi to pripadlo a nebo proste nektere ty odpory jen tak jaxi vyloupli? :]
btw newim jestli mi to pripadlo a nebo proste nektere ty odpory jen tak jaxi vyloupli? :]
..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::
Gygabite - ©Hlupak
- obywan
- Začátečník

- baris999
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Treba si ale uvedomit, ze voltmod na GTO je trochu komplikovanejsi ako napr. pre X850PRO a po jeho aplikacii dojde ku strate zaruky. Naviac je nutne pridat na PCB kondenzatory, ktore sa dost tazko zhanaju.
...ja by som to mozno aj napisal, ale potreboval by som s tym pomoct, hlavne co sa tyka v com to napisat, kde to ulozit a ako to optimalizovat aby to nebolo prilis velke koli obrazkom. Toto nieje moja silna stranka!
A potom, nerad by som na tom zacal makat a po tyzdni zistit, ze napr. p. Jiri Jazura to uz ma davno hotove a je to vycapene na PCT.
...ja by som to mozno aj napisal, ale potreboval by som s tym pomoct, hlavne co sa tyka v com to napisat, kde to ulozit a ako to optimalizovat aby to nebolo prilis velke koli obrazkom. Toto nieje moja silna stranka!
A potom, nerad by som na tom zacal makat a po tyzdni zistit, ze napr. p. Jiri Jazura to uz ma davno hotove a je to vycapene na PCT.