Mám malí problém!Poradí někdo?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
mirek.cs
Nováček
Nováček

Mám malí problém!Poradí někdo?

Příspěvek od mirek.cs »

Zdravím všechny.Mám malinký problém s kterým bych potřeboval poradit.Nejde mi spustit počítač.Zdroj je dobrý,to mám odzkoušený.Spíš to vypadá že je něco se základní deskou poněvadž ta nejeví žádnou aktivitu při zapnutí tlačítka POWER.Tak se chci jen teda spítat jestli jste stejného názoru a nebo to bude v něčem jiný :-D Dík předem
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

..no ten malí problem mas hlavne s cestinou..
..jinak tezko ti neco radit, kdyz nic nenapises.. to je porad dokola.. nejakou configuraci, co si s tim delal, proc by to mohlo blbnout.. proste to rozepis.. nejsme jasnovidci..
Petsa
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petsa »

doporucuju.. vyresetovat CMOSku tedy bios, podivat se jestli je power podle manualu spravne zapnutej... jestli nekde neni neco s kabelem....

odpojit vsechno co muzes.. a nechat jen to nutne a vse vyndat.. (disk, ram, mechaniky nutne opravdu nejsou) a zkusit se dostat do biosu...

pokud deska dostala nejaky vetsi vyboj... tak vypni zdroj.. vytahni ho ze zasuvky a nech nekolik hodin ladem.. on se vybije
CPU: Opteron 144, MB:Epox 9NPA Ultra, RAM PQI 2x256 CL2,5 VGA: Saphire X800GTO, HDD:WD 160GB 7200ot/8MB PATA, DVD-RW: koupim, Monitor:LiteOn 17"
NTB: Fujitsu-Siemens ultra E6570 PIII 750MHz, 256RAM, 14,2" LCD, 20GB disk, ATI XRage 16MB, Baterka 2h
mirek.cs
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirek.cs »

Maxtor píše:..no ten malí problem mas hlavne s cestinou..
..jinak tezko ti neco radit, kdyz nic nenapises.. to je porad dokola.. nejakou configuraci, co si s tim delal, proc by to mohlo blbnout.. proste to rozepis.. nejsme jasnovidci..

Problém s češtinou nemám určitě.Kvůli tomu že jsem napsal jedno slovo tak jak jsem ho napsal mě nemůžeš tvrdit že mám "problém s češtinou"!
Ale jinak k tomu podstatnýmu.Žádný zázrak ten počítač není.On není můj,je bratrance.Co jsem sním dělal?Chtěl jsem přeinstalovat systém W98,ale potřeboval jsem s formátovat celý harddisk.Tak jsem chtěl připojit svůj disk,abych mu mohl zálohovat data a savy předtím než začnu formátovat.Takže jsem vypnul počítač od napětí,připojil svůj disk a znovu připojil počítač do zásuvky.Jenže od té doby vůbec nereaguje.Zkoušel jsem všechno nepotřebný odpojit a prostě zkusit jen spustit BIOS,ale prostě základní deska se nezapla.Zkusil jsem i restartovat BIOS ale nic.Vypínač mám na základní desce připojen správně.Takže už mě nic nenapadá co by stím mohlo být.Tak jestli by jsi byl schopný poradit budu Ti vděčný.Dík předem
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Kterej disk jsi kam pripojil??
Jeho disk jsi napojil do svyho komplu a nebo svuj disk jsi zapojil do jeho?
Taky nerozumim "Vypínač mám na základní desce připojen správně" Co presne vsechno jsi odpojil? Stacilo vypnout pc, sundat bocnici a tvuj disk pripojit na IDE (SATA) kabel a molex. A zase zapnout.... Jestli jsi neodpalil disk, kdyby se ti podarilo zapnout molex opacne... Vem jeho disk a zkus jestli vali v tvym PC.. A trosku vic objasni situaci. :wink:
Nebo spis lip se vyjadri :)
mirek.cs
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirek.cs »

Palec123 píše:Kterej disk jsi kam pripojil??
Jeho disk jsi napojil do svyho komplu a nebo svuj disk jsi zapojil do jeho?
Taky nerozumim "Vypínač mám na základní desce připojen správně" Co presne vsechno jsi odpojil? Stacilo vypnout pc, sundat bocnici a tvuj disk pripojit na IDE (SATA) kabel a molex. A zase zapnout.... Jestli jsi neodpalil disk, kdyby se ti podarilo zapnout molex opacne... Vem jeho disk a zkus jestli vali v tvym PC.. A trosku vic objasni situaci. :wink:
Nebo spis lip se vyjadri :)
Svůj disk jsem připojil k jeho počítači.Předělával jsem ten počítač u bratrance a měl jsem sebou jen svůj hard disk.A s jeho hardiskem nic není,to už mám všechno odskoušený.A hard disk jsem připojoval tak jak jsi psal.Vypnul počítač,pro jistotu i ze zásuvky,sundal bočnici a připojil na IDE.Jenže když jsem chtěl počítač pak znova zapnout tak se nedělo nic.No a stím vypínačem.Na bedně je tlačítko POWER a od toho vedou dva drátky,který se musí připojit k základní desce :-D No a to mám zapojený správně,ale stejně se po zapnutí počítače neděje nic.Snad už jsem se vyjádřil líp :-D
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Jo uz je to lepsi :roll:
Zkus to znovu projet, jestli jsou vsechny kabely na svych mistech..
Kdyby bylo neco s deskou, melo by to treba pipnout, ze je neco spatne.. Nebo by se ti protocily vetrcky a to by bylo vsechno, ale ze se nezapne vubec... Jak kdyby do toho nesla stava... Zajimavy :?
mirek.cs
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirek.cs »

[quote="Palec123"]Jo uz je to lepsi :roll:
Zkus to znovu projet, jestli jsou vsechny kabely na svych mistech..
Kdyby bylo neco s deskou, melo by to treba pipnout, ze je neco spatne.. Nebo by se ti protocily vetrcky a to by bylo vsechno, ale ze se nezapne vubec... Jak kdyby do toho nesla stava... Zajimavy :?[/quot

Je to divný.Zdroj je vpořádku,zkusil jsem i jiný,který je 100% O.K. Zkouším to stále znovu a znovu projíždět,ale na nic novýho jsem nepřišel a nic novýho se nestalo.Uvidím,dneska už to nechám být,protože mi to už leze krkem a nechám to na zítra.Jak se říká "ráno moudřejší večera" :) Tak dík a kdyby něco novýho dám kdyžtak vědět.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No jestli to je trosku starsi pocitac.. mohl by to byt i studeny spoj.. bezne se znamymu stavalo, ze ve starym complu se proste neco podelalo.. vubec nechtel najet (kdyz se s PC manipulovallo, tak se to proste jednou za cas stalo..)..
Stacilo pak otevrit case a vsechny karty, pameti, atd. proste vystrcit ze slotu a zasunout je zpatky.. pak zase vsechno jelo bez problemu.. :(
..nevim.. nic jineho me momentalne nenapada..
mirek.cs
Nováček
Nováček

Příspěvek od mirek.cs »

Zdravím všechny.Tak problém vyřešen.Už chodí.Včera jsem se prostě naštval,všechno z kompu vytahal,znova to tam zapojil a světe div se ono to začalo šlapat.Tak dík všem co poradili za radu a někdy u dalšího tématu naviděnou :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“