jake cerpadlo?

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

honzanun píše:Jednosznačně doporučuju HPPS plus 12V - nejlepší čerpadlo na trhu!!!
http://www.casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=1329

Jinak co se hlučnosti týče, když do čerpadla nechcete tolik vrážet, stačí klasika 1048/46. Hlučnost je nízká (určitě bude vždycky nižší, než hlučnost fanu ve zdroji.
mám dotaz....má smysl tohle cerpadlo vzhledem k vykonu???neni ten prutok zbytecnej???

jakej by byl teplotni rozdil mezi 1048 a tim co jsi udal....tedy:

600l/s vs 1100l/s???? kuju all:)
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radeon9550 »

ja myslim ze rozdil moc velky nebude jedine pri chlazeni vice komponentu najednou :) :) treba graf.,chipset,cpu atd.ale pokud jen CPU tak 600L myslim je dost :)
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Highlander píše:
honzanun píše:Jednosznačně doporučuju HPPS plus 12V - nejlepší čerpadlo na trhu!!!
http://www.casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=1329

Jinak co se hlučnosti týče, když do čerpadla nechcete tolik vrážet, stačí klasika 1048/46. Hlučnost je nízká (určitě bude vždycky nižší, než hlučnost fanu ve zdroji.
mám dotaz....má smysl tohle cerpadlo vzhledem k vykonu???neni ten prutok zbytecnej???

jakej by byl teplotni rozdil mezi 1048 a tim co jsi udal....tedy:

600l/s vs 1100l/s???? kuju all:)
ta záleží na tom kolik WB máš v bloku, jak velkou expanzku a jak velkej radiátor, pomůže ti to v případě že máš malej radiátor a třeba 3 WB a expanzku takřka jen na odvzdušňování
u opravdu velkejch okruhů ti ale taky pomůže, jen málo čerpadel utáhne v klidu 5WB a dva výměníky...
pokud máš 1048 tak se ti to nevyplatí určitě

to Radeon9550: jestli sis někdy měřil průtok tak zjistíš že i 600l/hod může bejt málo, při zapojení 5WB (CPU, NB, GPU, 2x HDD) a výměníku + 6 kolen šel průtok u Hydoru L20 ze 700l/hod na něco kolem 200l/hod...
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radeon9550 »

no a co sem asi napsal :evil: ze rozdil bude pri chlazeni vice komponentu najednou :twisted: :twisted: :) :) takze si poradne precti co sem napsal :wink: :wink:
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Radeon9550 píše:no a co sem asi napsal :evil: ze rozdil bude pri chlazeni vice komponentu najednou :twisted: :twisted: :) :) takze si poradne precti co sem napsal :wink: :wink:
pochybuju že by někdo s mozkem chladil vodou jen CPU :stupid:
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

ja chladim CPU, GPU, NB, a planiju i HDD, eventuelne i PSU

jinak na toho eheima se ozvu, ale jak je to s fitinkama?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

srna píše:ja chladim CPU, GPU, NB, a planiju i HDD, eventuelne i PSU

jinak na toho eheima se ozvu, ale jak je to s fitinkama?
1046/1048 má standartně fitinku 3/8" neboli přesně na hadici 10mm, ale jde tam dát i 12mm
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

me de o to ze na casemodding.cz je maj bez fitinek tak kde je vezmu...sou standartni?
kadas152
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: neco obyc

Příspěvek od kadas152 »

DarKanGel píše:cau lidi,nemate nekdo tip na nejaky cenove pristupnejsi cerpadlo?Neco jako tohle: http://vltava2000.cz/mojeakvarium/goods ... 031-PRN100
nazdar hele mám tohle čerpadlo předělaný na průtokový chladim CPU, GPU, MB a úplně v poho
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

srna píše:me de o to ze na casemodding.cz je maj bez fitinek tak kde je vezmu...sou standartni?
no ty by měli být u čerpadla standartně :? jenom snad to HPPS je nemá
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

ee maj verzi bez, a musej se extra koupit....ale prej je maj
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Jedná se o verzi Eheim 1048 - 790 - je to holý čerpadlo bez příslušenství. Fitinky je nutný dokoupit...
Gr8 Vivec píše:
srna píše:me de o to ze na casemodding.cz je maj bez fitinek tak kde je vezmu...sou standartni?
no ty by měli být u čerpadla standartně :? jenom snad to HPPS je nemá
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Na průtok čerpadla bych při koupi moc nekoukal - podstatnější je spíš výtlačný výška. Průtok je totiž pouze teoretický, tzn. že při ponoření čerpadla dokáže vyčerpat (bez omezení v podobě hadičky, bloků...) tolik a tolik litrů. Toho parametru (třeba 1100l u HPPS) ale nikdy nedosáhne!!!

Když dosáhne v okruhu třaba 150l/hod, budete velmi rádi, spíš bych to tipoval ale kolem 100l. Průtok je prostě omezenej blokama, průměrem fitinek
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
thunder.m
Nováček
Nováček

Příspěvek od thunder.m »

Koupil jsem si nedávno Eheim 600 do Reseratoru, instalace byla celkem jednoduchá, zabralo mi to asi 3 hodiny, ale mam problém, hledal jsem všude na netu jak ho ztišit, respektive snížit otáčky, protože ztišené už je, je uvnitř Reseratoru, neopírá se o stěny a takzvaně vysí ve vodě, ale stejně je slyšet víc, než původní Eheim 300. Hledám tedy kvalitní čerpadlo, které vydrží nějaký ten rok a bude hooodně tichounké, ideálně tak na úrovni Eheim 300, které ale odchází po cca půl roce provozu. Bylo by nějaké doporučení? Mam pasivní zdroj a PC bez disku, takže jakýkoliv hluk dost nepříjemný.

PS: Když už jsme u toho vodního chlazení nevíte někde kde sehnat kdysi prodávané zásuvky, které se uměly vypínat na základě toho jestli z jedné zdířky bylo odebíráno větší množství proudu (počítač zapnutý)?
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

thunder.m píše:Eheim 300, které ale odchází po cca půl roce provozu.

zásuvky, které se uměly vypínat na základě toho jestli z jedné zdířky bylo odebíráno větší množství proudu (počítač zapnutý)?
O tych Eheimoch som este takuto reakciu nepocul. Vsetci si ich pochvaluju a povazuju za jedny z najlepsich cerpadiel. Okrem toho plati zarucna doba, tak ked ti odislo po pol roku a nereklamoval si, tak to je tvoj problem. mohol si mat nahodny kus.

a to spinanie vyriesis jednoducho relatkom.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

parametrama je podobny sicce micra. je TICHO pokud se o nic neopira a uz na nej jedu rok. navic je laciny
thunder.m
Nováček
Nováček

Příspěvek od thunder.m »

Lubitel píše:
thunder.m píše:Eheim 300, které ale odchází po cca půl roce provozu.

zásuvky, které se uměly vypínat na základě toho jestli z jedné zdířky bylo odebíráno větší množství proudu (počítač zapnutý)?
O tych Eheimoch som este takuto reakciu nepocul. Vsetci si ich pochvaluju a povazuju za jedny z najlepsich cerpadiel. Okrem toho plati zarucna doba, tak ked ti odislo po pol roku a nereklamoval si, tak to je tvoj problem. mohol si mat nahodny kus.

a to spinanie vyriesis jednoducho relatkom.
Zkus se mrknout někam na diskuzní fóra Zalmana, po cca půl roce začne nepříjemně vrčet, rozhodně to není nějakým zanešením, dojde tam k mechanickému opotřebení, asi není stavěné na teploty okolo 40-50˚C, mě se to nestalo, ale chci tomu rozhodně předejít. Eheim 600 nebyla dobrá volba, hlučnost mi vadí a zdá se mi že po 4-5 dnech provozu vydává podivné vrčení (teplotu vody mam tak 35 stupňů).
thunder.m
Nováček
Nováček

Příspěvek od thunder.m »

srna píše:parametrama je podobny sicce micra. je TICHO pokud se o nic neopira a uz na nej jedu rok. navic je laciny
Díky, zkusím za tu cenu je to jedno :) Mimochodem ta regulace průtoku je asi otevíráním a zavíráním vstupní komory žeano? Pokud by to byla regulace například otáček tak bych začal chrochtat blahem :)
srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

dobra rada....tu regulaci okamzite vykuchej. je tam zaklopka

btw co mam delat kdyz mi ten eheim chrasti?
mimo okruh nechrasti....a bublinky tam podle me nejsou
thunder.m
Nováček
Nováček

Příspěvek od thunder.m »

srna píše:dobra rada....tu regulaci okamzite vykuchej. je tam zaklopka

btw co mam delat kdyz mi ten eheim chrasti?
mimo okruh nechrasti....a bublinky tam podle me nejsou
Díky, ta micra má tu regulaci tak, že nepřekáží když se nastaví na max, pokud ti vrčí Eheim 300, tak je to přesně ten problém proč jsem začal hledat jiné čerpadlo, nejlepší je koupit nové, jenže do půl roku to je zase, někdy i dřív. Pokud vrčí Eheim 600, tak asi jen vyčistit, neslyšel jsem na ně ohlasy, jako že by se často porouchaly.
Odpovědět

Zpět na „Voda“