Teplota GPU
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Radkoff
- Začátečník

-
Teplota GPU
Mou kartu nedetekuje žádnej diagnostickej program, tak sem si zatím stáhl atitool, kde i taktuju. Akorát mi není jasný, která z těch teplot, co sou tam uvedený je gpu/mem, a co tam znamenaj ty procenta.
Jaká je teda optimální teplota gpu/mem?
Abych to jako neodpálil!
Jaká je teda optimální teplota gpu/mem?
Abych to jako neodpálil!
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Radkoff
- Začátečník

-
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Radkoff
- Začátečník

-
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Radkoff
- Začátečník

-
zatim sem jel jen 2001SE a tam bylo něco přes 16k, ale asi mi to dost brzdí cpuStratos píše:a na kolik si ji vyjel a nahod naky vylsedky v marku cci ji ted davat do sestav
jinak clock mám dole v popisku
core sem vytáh nejvíc na 617, paměti sou horší, tam to šlo jen na 432
sakra, ale to chlazení se mi zdálo slušný. je celohliníkový a i na pamětích, ikdyž mě překvapila vejška, čekal sem, že to pude do dalšího slotu
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Celkem dost je znát proudění vzduchu v casu. Máš nějak řešené chlazení pomocí venitátorů? Ne, že by se jednalo o nějakou závratnou teplotu, ale při taktování bych se ji ve vlastním zájmu a péči o VGA určitě pokusil snížit... už pro ten pocit, že jsem se o ni postaral jak nejlépe mohu. Každopádně využij možnost 2D / 3D režimu, aby například při práci v oknech jádro a paměti neměly neustále nastavené zbytečně vysoké takty. Ušetříš tím jak spotřebu energie, tak samotnou životnost grafické karty. Z vlastní zkušenosti dopouručuji taktovací utilitu ATi Tray Tools, ve které vše potřebné nastavíš s naprostým přehledem.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Radkoff
- Začátečník

-
Bereš mi to z hlavy... Jak sem měl celej víkend otevřenou bočnici, abych slyšel ten větrák na grafice, tak sem celou dobu čuměl na tu díru pro ventilátor a říkal si, že bych ji moh něčím zaplácnout. Ale mám z toho celkem respekt, jelikož ten od zdroje řve jako prase. Je to zas jen otázka financí...prf.KuBA píše:Celkem dost je znát proudění vzduchu v casu. Máš nějak řešené chlazení pomocí venitátorů? Ne, že by se jednalo o nějakou závratnou teplotu, ale při taktování bych se ji ve vlastním zájmu a péči o VGA určitě pokusil snížit... už pro ten pocit, že jsem se o ni postaral jak nejlépe mohu. Každopádně využij možnost 2D / 3D režimu, aby například při práci v oknech jádro a paměti neměly neustále nastavené zbytečně vysoké takty. Ušetříš tím jak spotřebu energie, tak samotnou životnost grafické karty. Z vlastní zkušenosti dopouručuji taktovací utilitu ATi Tray Tools, ve které vše potřebné nastavíš s naprostým přehledem.
Na grafiku sem jinak hodnej. Zatím ji taktuju jen do benchmarků.
A co se týče teploty, včera sem během testovacího hraní FC během dvou hodin nezaznamenal teplotu vyšší než 65°
A ještě dodatkový čísílko 4Stratos z 3dM03: 7135 non OC
(akorát mi při pohledu na tvou sestavu není porát jasný, proč tě to zajímá)
- Edgarius
- Nováček

Ja som vcera skusal pretaktovat moju X1300 (450/500-->570/657). Robil som to v PStripe (v ATT sa nedalo) a v ATT som kontroloval stabilitu. Akurat neviem, ktora teplota je teplota grafiky. V ATT mi ukazovalo 3 teploty-CPU, system a este jednu, ktora sa skokovo pohybovala na hodnotach 65-71-91-71-65 (vzdy dookola). Na karte nemam ventilator len ten velky pasiv, myslite, ze by mohla vydrzat take pretaktovanie (skoro 30%)? CPU aj system temp. je v pohode 34 resp. 38 stupnov (podla BIOSu). Mam v case celkom prievan (air guide, 2x90, 1x120 na zdroji), ale asi by nezaskodilo dat na ATInu vetracik.
AMD S2800+, MSI K8N NEO3, 2x512MB Apacer CL2.5, ATI X1300 256MB, SB Live!, 350W 19A/12V, Asus CDRW, Toshiba DVDROM, 17" Benq 8ms.
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

To je naprosto v pohodová teplota a pokud vše funguje dobře, koupě dalšího chlazení dle mého názoru není akutní.Radkoff píše:A co se týče teploty, včera sem během testovacího hraní FC během dvou hodin nezaznamenal teplotu vyšší než 65°...
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- Timekiller
- Nováček

- Kontaktovat uživatele: