Teplota GPU

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Teplota GPU

Příspěvek od Radkoff »

Mou kartu nedetekuje žádnej diagnostickej program, tak sem si zatím stáhl atitool, kde i taktuju. Akorát mi není jasný, která z těch teplot, co sou tam uvedený je gpu/mem, a co tam znamenaj ty procenta.
Jaká je teda optimální teplota gpu/mem?
Abych to jako neodpálil!
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

procenta znamenaj na kolik % ted jede vetrak na karte.
jinak ta vyssi hodnota je teplota jadra (nela by se pohybovat v rozemzi 50-100 stupnu) a ta druha , nizsi je bud teplota okoli karty nebo pameti.
0118 999 881 999 119 7253
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

[quote="cool.user"]procenta znamenaj na kolik % ted jede vetrak na karte.
jinak ta vyssi hodnota je teplota jadra (nela by se pohybovat v rozemzi 50-100 stupnu) a ta druha , nizsi je bud teplota okoli karty nebo pameti.[/qu

hele, tak to je dobrý, myslel sem, že 72 je moc
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Radkoff píše: hele, tak to je dobrý, myslel sem, že 72 je moc
neni to zrovna malo. To mas pri vytizeni nebo klidu?
0118 999 881 999 119 7253
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

cool.user píše:
Radkoff píše: hele, tak to je dobrý, myslel sem, že 72 je moc
neni to zrovna malo. To mas pri vytizeni nebo klidu?
Měl sem to, když sem testoval, jakej oc to zvládne.
Větrák jel na 39%
Při hraní sem teplotu zatím nesledoval
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

a na kolik si ji vyjel a nahod naky vylsedky v marku cci ji ted davat do sestav :wink:
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

Stratos píše:a na kolik si ji vyjel a nahod naky vylsedky v marku cci ji ted davat do sestav :wink:
zatim sem jel jen 2001SE a tam bylo něco přes 16k, ale asi mi to dost brzdí cpu
jinak clock mám dole v popisku
core sem vytáh nejvíc na 617, paměti sou horší, tam to šlo jen na 432

sakra, ale to chlazení se mi zdálo slušný. je celohliníkový a i na pamětích, ikdyž mě překvapila vejška, čekal sem, že to pude do dalšího slotu
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Celkem dost je znát proudění vzduchu v casu. Máš nějak řešené chlazení pomocí venitátorů? Ne, že by se jednalo o nějakou závratnou teplotu, ale při taktování bych se ji ve vlastním zájmu a péči o VGA určitě pokusil snížit... už pro ten pocit, že jsem se o ni postaral jak nejlépe mohu. Každopádně využij možnost 2D / 3D režimu, aby například při práci v oknech jádro a paměti neměly neustále nastavené zbytečně vysoké takty. Ušetříš tím jak spotřebu energie, tak samotnou životnost grafické karty. Z vlastní zkušenosti dopouručuji taktovací utilitu ATi Tray Tools, ve které vše potřebné nastavíš s naprostým přehledem.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Radkoff
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radkoff »

prf.KuBA píše:Celkem dost je znát proudění vzduchu v casu. Máš nějak řešené chlazení pomocí venitátorů? Ne, že by se jednalo o nějakou závratnou teplotu, ale při taktování bych se ji ve vlastním zájmu a péči o VGA určitě pokusil snížit... už pro ten pocit, že jsem se o ni postaral jak nejlépe mohu. Každopádně využij možnost 2D / 3D režimu, aby například při práci v oknech jádro a paměti neměly neustále nastavené zbytečně vysoké takty. Ušetříš tím jak spotřebu energie, tak samotnou životnost grafické karty. Z vlastní zkušenosti dopouručuji taktovací utilitu ATi Tray Tools, ve které vše potřebné nastavíš s naprostým přehledem.
Bereš mi to z hlavy... Jak sem měl celej víkend otevřenou bočnici, abych slyšel ten větrák na grafice, tak sem celou dobu čuměl na tu díru pro ventilátor a říkal si, že bych ji moh něčím zaplácnout. Ale mám z toho celkem respekt, jelikož ten od zdroje řve jako prase. Je to zas jen otázka financí... :sad:
Na grafiku sem jinak hodnej. Zatím ji taktuju jen do benchmarků.
A co se týče teploty, včera sem během testovacího hraní FC během dvou hodin nezaznamenal teplotu vyšší než 65°
A ještě dodatkový čísílko 4Stratos z 3dM03: 7135 non OC
(akorát mi při pohledu na tvou sestavu není porát jasný, proč tě to zajímá)
Edgarius
Nováček
Nováček

Příspěvek od Edgarius »

Ja som vcera skusal pretaktovat moju X1300 (450/500-->570/657). Robil som to v PStripe (v ATT sa nedalo) a v ATT som kontroloval stabilitu. Akurat neviem, ktora teplota je teplota grafiky. V ATT mi ukazovalo 3 teploty-CPU, system a este jednu, ktora sa skokovo pohybovala na hodnotach 65-71-91-71-65 (vzdy dookola). Na karte nemam ventilator len ten velky pasiv, myslite, ze by mohla vydrzat take pretaktovanie (skoro 30%)? CPU aj system temp. je v pohode 34 resp. 38 stupnov (podla BIOSu). Mam v case celkom prievan (air guide, 2x90, 1x120 na zdroji), ale asi by nezaskodilo dat na ATInu vetracik.
AMD S2800+, MSI K8N NEO3, 2x512MB Apacer CL2.5, ATI X1300 256MB, SB Live!, 350W 19A/12V, Asus CDRW, Toshiba DVDROM, 17" Benq 8ms.
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Radkoff píše:A co se týče teploty, včera sem během testovacího hraní FC během dvou hodin nezaznamenal teplotu vyšší než 65°...
To je naprosto v pohodová teplota a pokud vše funguje dobře, koupě dalšího chlazení dle mého názoru není akutní.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Timekiller
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Timekiller »

Nejsem si zrovna jistej jestli to sem patri,ale sosnul sem si 3Dmark 06 a s moji kartou radeon 9800pro,256mb me ty testy nejely rychleji jak 10fps
(athlon 2800+,1gb ram)
To uz je to tak spatny? :?

Stahl sem su ATT 0.25 beta 9 kde se tam da najit teplota?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“