uplne divnej komp

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
baf
Nováček
Nováček

uplne divnej komp

Příspěvek od baf »

tak neco k tomu problemu: No jednoduse kdyz zapnu komp a cokoliv se zacne nacitat, treba i pri logu winu se zacne celej system asi kazdy 3-4 sek. sekat, takhle to jede nekdy chvilku ale nekdy to trva treba i nekolik minut, pri Counter striku...jestli vam to neco rika musim na zacatku pockat treba i nekolik kol nez to je hratelny, pak skocim na rychlo kouknout treba na novou spravu na ICQ, vlezu spatky vsechno od znova az na to ze se to seka dobrejch 5 min..... nevite pls co s tim?
Mam durona 800, neni taktovanej, 256 MB SDRAM, Geeforce 2, disk SG Baracuda ATA IV 40 GB a co je nejhorsi tak mam nejakou micro ATX desku takze nastaveni biosu minimalni......
Prosim nepiste sem zadne rady typu "kup si novej pocitat" a tak, nekdo na to proste nema, sem rad i za tohle kdyz mi shorel muj taktovanej milasek
K7VZA kt133a/686b

//EfineSS: Presun do sestav..
pruso
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pruso »

zkoušel si přeinstalovat windows?
baf
Nováček
Nováček

Příspěvek od baf »

asi 5x XP profy s SP1
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Porid 512 ramku nebo celkove 512 a mas po starostech tim si bud jisty.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
baf
Nováček
Nováček

Příspěvek od baf »

hmm dobry, ale na co mi bude 512 ram na kompu kterej to sotva vyuzije.
jinak mel sem predtim o dost horsi PC s XP profama a jelo to uplne v poho s nejakejma 192 MB SDRAM, v tom to asi nebude
Stepa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stepa »

baf píše:hmm dobry, ale na co mi bude 512 ram na kompu kterej to sotva vyuzije.
jinak mel sem predtim o dost horsi PC s XP profama a jelo to uplne v poho s nejakejma 192 MB SDRAM, v tom to asi nebude
naco to bude? na to ze s 512MB bude XP sviznejsi...a nebude ti tolik pri praci ve winech swapovat
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
baf
Nováček
Nováček

Příspěvek od baf »

hmm pri praci ve winech si myslim ze mi staci i 256 a pochybuju ze na duronu 800 s G2 a micro atx deskou rozchodim neco narocnejsi (tim myslim hry ze) co mi sezere 512MB
Krutas57
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

4 rady

Příspěvek od Krutas57 »

Takže, napadá mě pár tipů, jak ti pomoct...

1. Nenapsal si, co máš za zdroj (zančku a výkon), najdeš to na štítku přímo na zdroji... Mohl by to totiž způsobovat slabý zdroj...

2. Taky by to mohl být nějaký rezidentní virus, který se aktivuje při startu systému a zahlcuje počítač, zkus antivirový program, třeba http://www.grisoft.cz/doc/38/lng/cz/tpl/tpl01

3.Taky bys mohl zkusit nainstalovat z i-netu nejnovější ovladače na Chipset, grafiku atd. starší verze můžou spomalovat systém...

4.Už sem viděl Win XP na mnohem horších strojích, ale stejně by si měl zkusit třeba win ME neo 98 SE nebo i třeba 2000 Professional (lite verze xp)

5.Hlavě nekupuj tu ramku!!! Ten rozdíl je fakt jen minimální a navíc pro Durona 800MHz je už 256-ka luxus. Leda by si měl vadnou ramku, to by možná taky mohlo, zkus ji otestovat pomocí utility Memtest86.
Tohle jsou jen názory nezkušeného uživatele, tak mě PLS nekamenujte :)
baf
Nováček
Nováček

Příspěvek od baf »

zdroj 350W eurocase , myslim ze tam to nebude, pouzivam
AntiVir personal edition s nej aktualizaci ale pro jistotu to skusim projet necim jinym, na grafiku mam nej ovladace ale problem je s cipsetem, nejakej micro atx smejd snazil sem se najit cokoliv o nem ale marne,
a neboj ramky kupovat nebudu, mam doma 2x 128 MB 133Mhz od IBM a 2x 128 100 Mhz nejaka smejdka :) bohuzel jen 2 sloty na desce
jinak s tema winama mam doma CD jen XP profu
Naposledy upravil(a) baf dne úte 31. led 2006, 15:53, celkem upraveno 1 x.
baf
Nováček
Nováček

Příspěvek od baf »

tak me napada, neznate nekdo nejakej peknej program zamerenej jen na benchmarky (i link ke stazeni pls)? moh bych tam zjistit trebas kde je problem a co slape tak nadherne pomalu ze se to cely seka
baf
Nováček
Nováček

Příspěvek od baf »

fakt je to nejaky divny a uz me to zacina stvat, stahnul sem si takovej peknej progralek kerej za par sek dokaze vycistit hodne pame
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“