Karneval
Moderátor: Don
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Karneval
Tohle je jenom pro majitele netu od Karnevalu: nemáte pocit, že při každý úpravě topologie IP klesne kvalita?
Už se u mě objevil i packetlose, ale jenom jednou a spíš kvůli tomu, že to bylo chvíli po tom, co to spustili, nicméně co sem četl, tak s tim teď má někdo problémy...
Už se u mě objevil i packetlose, ale jenom jednou a spíš kvůli tomu, že to bylo chvíli po tom, co to spustili, nicméně co sem četl, tak s tim teď má někdo problémy...
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Já ale neřešim proč to tam je, ale že to tam je. Nikdy to nebylo a teď to začne... Obvyklej ping na Q3A sem před 3/4 rokem, kdy sme to pořídili měl kolem 20-25, po 1. úpravě topologie 27-29, při 100 packetech/s, teď je to 35-37...pavel.minarik píše:packetloss je tam od začátku, je to prostě na té síti ještě než Ti to doleze na gateway
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
packet loss je tam od úplného začátku, to o čem píšeš je prodloužení round trip timu (pingu) a důvody jsou jasné:wector píše:Já ale neřešim proč to tam je, ale že to tam je. Nikdy to nebylo a teď to začne... Obvyklej ping na Q3A sem před 3/4 rokem, kdy sme to pořídili měl kolem 20-25, po 1. úpravě topologie 27-29, při 100 packetech/s, teď je to 35-37...
změna topologie - více aktivních prvků (větší celkové zpoždění)
+ více uživatelů - větší provoz na aktivních prvcích
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Opět opakuji - mě nezajímá proč. Nikdy sem neměl s packetloss problém, teď už jo. Je to humus v tom, že když hraju, tak najednou na 2-3s lag, to dřív nebylo... Vzhledem k tomu, jak se teď vyvíjí ceny ADSL bych u 1mbit linky za 800Kč čekal spíše zlepšení ( alespoň mírné ), přinejhorším setrvání na původním stavu, ale rozhodně né zhoršení...pavel.minarik píše:...
- vacatko
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Podívej se na http://www.zive.cz, tak o tom psali - Karnevel bude zvyšovat rychlost ( údajně jenom ) těch "lepších" připojení ( od 1mbps výše ) o 50 - 100% a v těchto dnech testuje vyšší rychlosti na svý síti. Nějakým šťastlivcům to jede prej až 30mbps!!! ( twe, 30mbps, nemít FUP, tak sem v ráji...vacatko píše:sorry ze ti lezu do topicu ale mam dotaz normalne platim 2mb ale podle meraku a downloadu mi to jede uz cca 4 dni na 4mb download cca 700-800 kb/s mate stejny zkusenosti ?
Mě to nějak dneska odpoledne začalo jet 3,3mbps místo 1mbps, zmizel packetlosse, fakt sem šťastnej.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Mě se zdá, že se zvedl, ale změřit to nemůu, páč IE7b2 nedokončí test na rychlost.cz a jinde je jenom down... Spíš kdyby něco udělali s FUP, takhle to člověk moc nevyužije, sem stihl za sobotu 4,5giga, do 6. 2. mi zbejvá 1,5 giga na stažení. Docela by mě zajímalo, na kolik člověka uříznou při tomhle testu, kdyby to bylo aspoň nad 512, tak bych uvažoval o záměrném překročení...pavel.minarik píše:potvrzuji, z 1Mbps mám těď 3.2 Mbpsa je mi to úplně na h....
kdyby takhle chtěli radši udělat něco s upstreamem
- Achilies
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že možná záleží, kde přesně bydlíš (přes kolik aktivních prvků Ti to jede). My máme taky Turbo 1000(teď teda 3.3Mbps) a pingy jsou 20-40ms...jak kdy. Pokud nás hraje pět, tak je to i 60ms.Obvyklej ping na Q3A sem před 3/4 rokem, kdy sme to pořídili měl kolem 20-25, po 1. úpravě topologie 27-29, při 100 packetech/s, teď je to 35-37...
A Tobě to při 35-37ping laguje??
Athlon64 X2 4200+@2.6GHz,MB Gigabyte GA-M52L-S3 (rev.1.0),ATi Radeon x1950 Pro (648/1440),2x2GB A-DATA DDR2 800,Seagate 320GB 7.2k 2MB,SoundBlaster Audigy4, Samsung WriteMaster DVD, Fortron 400W, Creative Inspire T3030 2.1, 19" LCD HP L1940T
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Achilies
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak "lag" bych jeste, s dovolenim, vedel
Ja jsem to cetl cely a poradne a v tom pripade koncim, protoze nechapu o co Ti jde....
Ja jsem to cetl cely a poradne a v tom pripade koncim, protoze nechapu o co Ti jde....
Athlon64 X2 4200+@2.6GHz,MB Gigabyte GA-M52L-S3 (rev.1.0),ATi Radeon x1950 Pro (648/1440),2x2GB A-DATA DDR2 800,Seagate 320GB 7.2k 2MB,SoundBlaster Audigy4, Samsung WriteMaster DVD, Fortron 400W, Creative Inspire T3030 2.1, 19" LCD HP L1940T
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- Achilies
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A nesouvisí náhodou packet loss úzce s pingem? To znamená, že pokud se zvyšuje packet loss, tak stoupá i ping?
V případě ping 1 a lagů, bych viděl problém na herním serveru, ne?
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
No souvisí, ale nějak nechápu, co tim chceš jako říctAchilies píše:A nesouvisí náhodou packet loss úzce s pingem? To znamená, že pokud se zvyšuje packet loss, tak stoupá i ping?
Ping mi na pár sekund vyskoci na 600-700, v konzoli se doctu o 180 ztracenejch packetech, tak vim, na čem sem...
- Achilies
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No tím jsem chtěl říct, že pokud je lagování při pingu 1, tak není problém u Tebe ani poskytovatele, ale na serveru.
Kolik vás ten net sdílí? Tohle mi dělá tady na bytě, když někdo stáhne mail. Sdílíme jednu lajnu v šesti lidech..
A dělá Ti to takhle všude nebo jen na jednom serveru?
Kolik vás ten net sdílí? Tohle mi dělá tady na bytě, když někdo stáhne mail. Sdílíme jednu lajnu v šesti lidech..
A dělá Ti to takhle všude nebo jen na jednom serveru?
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Geeker
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Reknu to asi tak dnes jsem schvalne pingoval www.cesnet.cz asi 15 minut v kuse (nejak to snad unesou
) a ani jeden packet loss. Uvidim vecer. Nikdy jsme nemel s PL problem ale po zvyseni rychlosti to trosku haprovalo ale ted je vse uplne v poradku. Za dobu pouzivani karnavalu cca 1,5 roku jsem nemel vaznejsi problemy a pokud ano vetsinou bylo dopredu ohlasene a to byli 2
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem si pročítal ceník Karnevalu a jejich ( skoro až reklamní ) fórum, no a zajímavá to věc se našla!
Takže k těm novým tarifům/rychlostem: všiml ste si někdo, že se sice zvýšily nominální rychlosti, ale ty už nejsou garantované? Tzn že máte třeba turbo 1M, ale klidně vám Internet pojede celou dobu 250/64 ( = 4x pomaleji ) a nemůžete říct ani popel. Takže se ty nové super rychlosti vlastně nemusí ( kladu důraz na slovo nemusí ) vůbec projevit a net vám pojede starými rychlostmi a u 2 nejvyšších tarifů si za to ještě připlatíte.
Ony ty rychlsoti stejně pojedou většinou kolem nominálních, ale upřímně: je to celkem oblbování lidí. Navíc podle zkušeností už mizí těch dřívějších "10% k dobru" a někdo je i pod těma nominálníma rychlostma ( do kelu a zrovna já musim bejt jeden z nich, místo 3,3 těď mám 2,8mbps, to už je down dolu onějakejch 60KB/s... ).
Aby toho nebylo málo, tak ty trapně malý FUP zůstávají, navíc ještě trapněji rozděleno na 10 up / 10 down ( aspoň spojit na 20 up/down to mohli... )
Ale jenom nehaňme: po překročení FUP se rychlost sníží už ne na "dial-upových" 64/64, tedy smrt z čekání, ale celkem použitelných 250/64 ( samozřejmě negarantováno ).
Takže k těm novým tarifům/rychlostem: všiml ste si někdo, že se sice zvýšily nominální rychlosti, ale ty už nejsou garantované? Tzn že máte třeba turbo 1M, ale klidně vám Internet pojede celou dobu 250/64 ( = 4x pomaleji ) a nemůžete říct ani popel. Takže se ty nové super rychlosti vlastně nemusí ( kladu důraz na slovo nemusí ) vůbec projevit a net vám pojede starými rychlostmi a u 2 nejvyšších tarifů si za to ještě připlatíte.
Ony ty rychlsoti stejně pojedou většinou kolem nominálních, ale upřímně: je to celkem oblbování lidí. Navíc podle zkušeností už mizí těch dřívějších "10% k dobru" a někdo je i pod těma nominálníma rychlostma ( do kelu a zrovna já musim bejt jeden z nich, místo 3,3 těď mám 2,8mbps, to už je down dolu onějakejch 60KB/s... ).
Aby toho nebylo málo, tak ty trapně malý FUP zůstávají, navíc ještě trapněji rozděleno na 10 up / 10 down ( aspoň spojit na 20 up/down to mohli... )
Ale jenom nehaňme: po překročení FUP se rychlost sníží už ne na "dial-upových" 64/64, tedy smrt z čekání, ale celkem použitelných 250/64 ( samozřejmě negarantováno ).
- Achilies
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No to jsme si nevšimli, ale já mám teď torbo 1000 na 3Mbit a pořád rychlost podle testů 3,34Mbit - takže já jsem spokojenej.
Joooo FUP!!!! To bych musel být sprostý.....
Tak to jsem si ani nevšimnul, že se to zvýšilo na 256 po překročeni FUP...fakt?
Joooo FUP!!!! To bych musel být sprostý.....
Tak to jsem si ani nevšimnul, že se to zvýšilo na 256 po překročeni FUP...fakt?