Nec 3540A a zkusenost s medii

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
jirija
Nováček
Nováček

Nec 3540A a zkusenost s medii

Příspěvek od jirija »

Mam vypalku Nec 3540a s fw 1.03. Dost jsem procital ruzne clanky a zdesil se :shock: , ze na nekterych mediich se po case ztraceji data a nektere mechaniky nemaji radi ruzne znacky dvd disku.Celkem me to nas*ra, protoze si hlavne chci data zalohovat a tim padem po case s nimi treba pracovat.Potreboval bych poradit, zda jsou vhodna media Verbatim 16x, Imation,Memorex. Vyplati se palit na zlata media?Napiste prosim, jake mate zkusenosti s medii na tehle vypalce. Vsem mooc dekuji a omlouvam se jestli to bylo jiz nekde zodpovezeno. :roll:
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

tohle byla ma prvni DVD vypalovacka a musim rict, ze jsem se v ni dost zklamal. precetl jsem si o ni par kladnych recenzi a tak jsem se tim nechal asi dost zblbnout a koupil ji, ale pak jsem toho tuze litoval. nevim, mozna jsem narazil na spatny kus, ale byl jsem rad, kdyz jsem se ji zbavil.
co se tyce zapisu, tak k tomu bych nemel zadne vetsi vyhrady, az na zapis na DVD+R DL. na media znacek (ty jsem za dobu pouzivani vyzkousel) Verbatim, SONY, TDK, Imation, Gigamaster, Intenso, Samsung a Memorex palila spolehlive. Emgetony brala jak ktery kus, ale tak ty jsem koupil jen na zkousku, takze to jsem hodil za hlavu. ovsem prusvih bylo cteni. vybirava jako hrom. kamos mi napr. vypalil Verbatima 16x (paleno 4x), jemu sel precist naprosto v pohode, takze medium poskozeno nebylo, muj NEC ani tuk! Emgetony nebral snad vubec, Gigamastery obvykle na 2-3 pokus a kdyz mi bratranec vypalil asi 5 DVD znacky Arita (coz jsou sice asi dost mrtvicna media, ale i tak), tak neprectl ani jedno. pokud jsem palil na Verbatimy, TDK, SONY a Gigamastery, tak se mi nestalo, ze bych pak nejake z tech medii neprectl, ale s cizimi medii si mechanika naprosto nerozumela.
casem jsem prisel na to, ze pokud maji media tmavou zapisovou stranu, tak s nimi NEC nemel problemy, ale s lesklou to bylo prave obracene.
jo a jeste abych nezapomnel, tak pri pokusu o vypaleni Verbatima DVD+R DL (8.5 GB media) jsem zbytecne vyhodil 230 Kc, pac z 7.5 GB zapsanych dat slo pak nasledne precist asi jen 5, zbytek jsem nebyl schopen zkopirovat ani na NECku, ani na jakekoliv jine vypalovacce.
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

Tak DVD+R DL jsem na nem jeste nepalil, ale jinak DVD +/-R v pohode. Zatim jsem vypaloval jen na jedn znacku DVD a tou je Verbatim. Zadny problem :roll: .. Nevim co jini vyrobci, ale proc se proste nedrzis kvalitniho. Zrovna na memorex bych vypaloval pouze v pripade pokud bych ty data chtel ztratit.. Abych mel vymluvu :lol: :lol:
Kamos si na nej palil fotky.. Fotky za celkem 5 let foceni byly nenavratne pryc.. Takze drz se Verbatimu :bigups:
jirija
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirija »

Jake media z techto dvou znacek pojedou 100% na nec 3540a? Imation nebo Memorex? Jsou lepsi 8x nebo 16x zapis? A kdyz nejake pojede spolehlive, jakou rychlosti na ne palit? Jde mi o to, ze tahle sunka spatne cte DVDcka. Muzete mi doporucit jakou dvd-rom mechaniku? Snazim se zachazet s DVDckama co nejsetrneji, ale staci maly skrabanecek a uz pri testu povrchu disku hlasi necitelne casti. Potreboval bych poradit jakou DVD-ROM mechaniku ktera je nejlepsi na cteni DVD-+R medii, nezajimaji me rychlosti, hlucnost ale nejlepsi cteni DVDcek. Diky za radu
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

záleží jaký si koupíš, v ČR jsou to většinou:

Imation 8x +R budou MBIPG101R04
Imation 8x -R s největší pravděpodobností FUJIFILM03
Memorex 8x +R CMC MAG.E01
Memorex 8x -R CMC MAG.AE1 nebo FUJIFILM03

osobně moc nemusim ani jedny (ikdyž je pravda že MBI i CMC se hodně zlepšili), jestli chceš mít klid tak kup regulerní Verbatimy (MCC), ne PearlWhite

//edit: kdybych si měl vybrat mezi Imation nebo Memorex, vzal bych Imationy +R hlavně kvůli ceně
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
jirija
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirija »

Je pro me tezke vybirat, protoze ziju v Anglii. Nejvice se prodavaji Memorexy a Imation. Jinak Verbatimy tu moc nejdou sehnat. Maji spise neco jako Pc line(rekl bych ze asi kvalita nic moc s porovnani s cenou) Pak nejake Bulkpaq(objevil jsem blizko kruhoveho otvoru bubliny, takze kvalita take nic moc), pak jeste Princo(cetl jsem ze nejsou spolehlive), pak nejake Philips, Sony, Logik. Co rikate na Ritek Satin Printable 8x DVD-R 50pcs ONLY £9.49 nebo na Datawrite Grey Top 8x DVD-R Fujifilm Dye, Great selling quality disc, 100Discs for £19.99, pomozte prosim, vubec nevim co by bylo pro nec 3540a fw. 1.03 nejlepsi. :cry:
jirija
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirija »

jee, diky mooc za stranku, celkem slusnej vyber medii :-D . Celkem me tam zaujalo TDK (8x) Scratch-Proof DVD-R,ale stoji celkem dost(£0.79)
http://www.svp.co.uk/products-solo.php?pid=223, ale na druhou stranu je odolne proti skrabancum a otiskum prstu, coz by asi castecne mohlo vyresit muj problem s poskrabanymi dvd = necitelnymi daty na NECu 3540a. Na jednech strankach jsem videl disky blue ray, take od tdk s technologii scratch-proof a medium tam testovali nejakou stribrnou dratenkou, pak tam byla fotka po "cisteni" media a nic tam nebylo videt(ale fotka asi neni nic moc k posouzeni). Jinak me jeste zaujaly media Verbatim (Taiyo Yuden) (8x) DVD-R, jenom mam strach aby nebyly vyrobene v Indii.Protoze u nas jsem prevazne narazil na baleni 25 ks verbatimu z Indie.
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Já mám tuhle vypalovačku také a nejlepší výsledky mám s Verbatimi A Imation, naopak velice šptanou zkušenost mám s GigaMaterama a Princo. Jinak jestli používáš NERO na pálení nějakých věcí tak si kup po 3 kusech od každé značky kteráse ti zamlouva, nebo ji chceš zkusit a spusť si Necro CD/DVD Speed, tak je test a otestuj je, ať víš jak ti pálí na které media.
Po té co jsem si vybral značku medíí tak jsem s touto mechanikou spokjen, jen mně trochu štve že nečte moc poškrábané medía, já se sice ke svým mediim chovam slušně, ale opčas se ke mně dostaně nějaké medium od nějakého prasete :evil:
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

Po té co jsem si vybral značku medíí tak jsem s touto mechanikou spokjen
značka je nic neříkající, jeden příklad za všechny: 16x DVD+R Memorex můžou být CMCMAGM01, MCC004, PHILIPSC16, PRODISCR04, RICOHJPNR03. pak se stává, že si člověk jednu "značku" chválí a druhej jí nemůže přijít na jméno. záleží samozřejmě i na mechanice/firmwaru, várce, skladování atd.
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Tak z toho co jsem mněl z Verbatimu, nebo Imationu byly všechny Ok a naprostá spokojenost.
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
jirija
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirija »

Premyslim, ze vyzkousim Verbatim (Taiyo Yuden) (8x) DVD-R, nejake ty Imation, ale nejvetsi zalusk mam na TDK (8x) Scratch-Proof DVD-R, pak jsem cetl jeste o zlatych medii, ale ty jsou jeste drazsi nez ty TDK, pak si, ale rikam ze brzo prijde ten blue-ray a to uz bude o necem jinym, doufam ze mechaniky uz nebudou tak vybirave. Co se tyce tech TDKcek, mel jste nekdo moznost je testovat? Jako jestli jsou lepsi proti poskrabani a otiskum? Popripadne sli byste do tech TDK medii nebo jsou to spis vyhozene penize? :)
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

každý médium poškrábeš, i ty speciální, když budeš chtít, sice nejsou tolik náchylný, ale zas tolik od nich čekat nemůžeš. zaklad je se o ně dobře starat, hlavně důležitý věci nedávat z ruky.

ať žijou dvd-ram v cartrigích :wink:
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
jirija
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirija »

Jo to mas pravdu, media v kartrigich jsou supr, zadny skrabance a otisky, na druhou stranu jsou mene skladnejsi, ale to je fakt jenom malickost :-D
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

Mám tuhle vypalovačku asi pul roku a naprostá spokojenost pálím skoro na všechno Imation,GigaMaster,Verbatim,TDK,Sony,Memorex,neznačkové za 3Kč... a zatím všude všechno čitelný 8-)
Jen mě trochu vadí to čtení poškrabaných medii :sad:
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“