Zdarvim,
pomocou zalmana som dal tuto kartu na 410/1100, viac som zatial neskusal. Po asi hodinovom testovani slape bez problemov.. pipes mam na 8/6. Ta graficka karta nema teplomer a ma v sebe bios z ultry.
Uz viete moju situaci, teraz par otazok:
-ako zistim ze uz som s jadrom prilis vysoko? prejavi sa to nejako (myslim nejake artefakty alebo tak), alebo sa moze stat ze karta odide bez varovania?
-ak odomknem pipes tak, ze uz blbne obraz (mam v plane 12/6, artefakty sa pri tom zobrazuju ale len pri najnovsich hrach..), moze dojst k nejakemu poskodeniu karty ak na tom budem stale frcat? Trebarz ak viem s istotou ze na 8/6 to ide bez problemov, ale kartu necham na 16/8 kde to rozhadzuje obraz a robi hluposti, moze dojst k poskodeniu karty?
Inno3D 6800LE 256MB DDR3 a taktovanie
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- cM
- Nováček

-
- honny
- Středně pokročilý

ad 1 - artefakty/nestabilita, myslím že "náhlá smrt" nehrozí
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Keřík
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na prvni otazku jsi si odpovedel sam....hranici jadra poznas podle artefaktu.. pokud zvyšujes postupne pomalu nemelo by se nic stat, a jak narazis na artefakty(treba v 3dmarku05) sniz takty na blizsi stabilni frekvenci....tak poznas hranici, samozrejme hranice jadra je diskutabilni jde i o chlazeni a napajeni jadra
PS: obecne hranice NV40 je kolem +460Mhz (samo pri pouziti Vmodu)
NV41 je kolem +490Mhz ( - " - )
bez Vmodu je hranice u NV40 420 kdyz mas dobre jadro
NV41 to bude podobne
na ad2 jsou tu jini experti...... kazdopadne si precti FAQ tady na PCt v teto sekci a poohlidni se po netu
PS: obecne hranice NV40 je kolem +460Mhz (samo pri pouziti Vmodu)
NV41 je kolem +490Mhz ( - " - )
bez Vmodu je hranice u NV40 420 kdyz mas dobre jadro
NV41 to bude podobne
na ad2 jsou tu jini experti...... kazdopadne si precti FAQ tady na PCt v teto sekci a poohlidni se po netu