Xp + Win2000

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
hafca
Začátečník
Začátečník

Xp + Win2000

Příspěvek od hafca »

Mám dva disky na jedný kšandě a na C pořebuju mít XP a na D 2000. Jak to rozchodit, aby se dalo bootovat jak XP tak z 2000, s tím, že ty XP nebudou vidět při nabootování z 2000. Měl jsem tam BootNagic, ale ten umí jen XP+98 a XP+2000 už neumí. Ty 2000 mi nahlásí nějakou chybu a konec, XP z něj najedou normálně. Vypadá to, že ty 2000 hledají něco na duhém disku. Když ho odpojím a 2000 mám jako master, tak jedou.
Nemá někdo nějakej tip? Nejraději free?

dík hafca
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

no.... takze najskor musis nainstalovat 2000 a az potom XP. inak teda neviem. alebo ak si spravil to ze si si nainstaloval XP a nanho 2000 tak potom treba spustit Recovery Console z install CD WinXP a najst instalacie Windows.
hafca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hafca »

Ne, já jsem na jeden samostaně připojený disk naistaloval XP. Pak jsem ho odpojil a na druhej naistaloval 2000. A na těch XP je BootMagic, kterej se stejným způsobem naistalovanými XP a 98 fungoval. Jenže s 2000 už to nejde.
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

pravdepodobne sa nejak prepisal boot.ini alebo sa nejak poskodil. tak si ten BootMagic nainstaluj na 2000 nie?
hafca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hafca »

Ono to vypadá, že ty 2000 něco hledají na tom druhým disku. Divný je, že to tam hledají i když je v Biosu zakázanej a neměl by být vidět. A když to přesvičuju a odpojím ten XP disk tak 2000 najedou.
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

tak potom sa stalo co som napisal vyssie... treba opravit Boot.ini alebo MBR.
teraz vsak bohuzial neviem program... skus pohladat na googli alebo download.com a pod strankach. vela stastia
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“