zhodnoťte mou sestavu

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

kajvet
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajvet »

Palec123 píše:
Digitaldoom píše: vyměnit GK pokud by nestačila tak je maličkost ale vyměnit CPU či desku už by byl větší problém ...
Souhlasim... Je to malickost, ale jsou to penize navic. Jen jsem chtel upozornit na to, ze danou castku penez se dal poridit vykonejsi pocitac co se tyce grafickeho vykonu.. Na vypalovani a prohlizeni internetu mu bude stacit i ten Sempron, tam vykonu Venice 3200+ neni treba. Lepe receno prohlizeni internetu a vypalovani bude stejne kvalitni a stejne rychle jak na Sempronu (deafult). Usetrena castka je pri tom cca 3600,- (Procesor levnejsi o 2800,- / Deska levnejsi o temer 800,- pozn. srovnatelna s puvodni Gigabyte, taktez gigabyte). Co se tyce obcasneho hrani tam je prave slabina. Protoze obcasne hrani neznamena, ze si tazatel nechce zaroven zahrat v kvalitni vysoke graficke kvalite hry a tim bude mit i lepsi prozitek ze hry. I kdyz jen obcas..
A zde bude urcite vhodnejsi a mnohem mnohem vykonejsi Sempron 2800+ (DEFAULT!) s GeForce 6800GS s obyc 1GB pameti, nez-li Athlon64 3200+ (TREBA I PRETAKTOVANY!) s X1300Pro a pameti v dualu..
No já doufám, že tak velký rozdíl při hraní her to nebude (opravdu nejsem games pařmen) a zvolená sestava je dobře poskládáná at už se to týká toho, že PC nebudu upgradovat a musí vydržet nějaký ten rok...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

kajvet píše:
No já doufám, že tak velký rozdíl při hraní her to nebude (opravdu nejsem games pařmen) a zvolená sestava je dobře poskládáná at už se to týká toho, že PC nebudu upgradovat a musí vydržet nějaký ten rok...
nebude ... pro občasé hraní je to OK ... zbytek PC je solidní pro rychlou a ničím nebržděnou práci ... a kdby přeci jenom přišla chu´t na nějaké větší hraní stačí vyměnit GK a bude to herní PC jak vyšitý ...
mrkvis
Nováček
Nováček

zhodnotte mi túto zostavu

Příspěvek od mrkvis »

DFI nF4x INFINITY
Sempron 3000+ L2 256
2GB RAM- 2x1GB 400Mhz Adata
ASUS GeForce 6600GT 128MB TV DVI PCIE
WD 160 GB HDD

bude mi to slapat s novými hrami, ako dlho??? samozrejme grafika niej to najlepsie, asi to aj pozmenim rovnako ako aj HDD. chcem proste vediet ci má zmsel ísť touto cestou,S754+sempron, mojim cielom je hranie hier+pálenie DVD, intetrnet strih videa atd..da sa povedat ze od vsetkého trochu ale hlavne hry. viem ze s tou kartou si moc neuzijem ale tá sa dá lahko vymenit za inu a taktiez ten HDD neuvadzam konkretne model ale iba znacku vyrobcu...bohuzial vdaka s 754 budem musiet ozeliet Dualchannel, ale nasrat, v podstate vsetko to co potrebujem si myslim ze to zvladne a co sa tyka procaka mam taky nazor ze dolezitejsia je dnes Graficka karta ako procak.... este ohladom tej ram-ky viem ze niekdy menej je viac ale 2 GB sa urcite hodi...ak ma niekto iny názor sem sním, dopredu vdaka
kajvet
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajvet »

Pánové GK x1300 nemají skladem...co by jste řekli na GK tuto, půjde mi tam, bude to funovat bez problému s mou sestavou?
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00026500
Sapphire RX800GTO (256MB/256bit, PCI-Ex16, TV, DVI)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

kajvet píše:Pánové GK x1300 nemají skladem...co ...)
ano x1600pro je rychlejší bratříček x1300pro ... hry na ní budou běhat lépe ... pokuď ji mají ber ji :) bez problémů fungovat bude ... žádné problémy z kompaktibilitou bych neviděl ...
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: zhodnotte mi túto zostavu

mrkvis píše:DFI nF4x INFINITY
Sempron 3000+ L2 256
2GB RAM- 2x1GB 400Mhz Adata
ASUS GeForce 6600GT 128MB TV DVI PCIE
WD 160 GB HDD
ten CPU když už tak 3100+ s 256kb (3000+ je 128 )
ty RAM mno nevím jak ti to bude běhta ale pokuď je tam takto osadíš taks754 nepodporuje dual a ty ram budou ze 2x400mhz běhat na 333mhz :(

je to dáno právě jednokanálový řadičem na s754 :( propustnost ram by pak měla být 2×DDR400 (s939) (6,4GB/s) a 1×DDR333 (s754) (2,7GB/s) což už rozdíl je ... osobně jsem toto netestoval nemám te´d žádný s754 u sebe ale pár lidí už na to nadávalo ..chtěli přidat na s754 ARM a ouha .... prto je s939 vhodnější :(
Ta grafika je na hry už docela za zenitem pokuď na to nespěcháš počkal bych na 7600 (ale ta je za dlouho) nebo bych popřemýšlel po x1600pro (což je výkonově +/- to samý ale v modernějším kabátě)
Naposledy upravil(a) Digitaldoom dne pon 30. led 2006, 11:21, celkem upraveno 1 x.
kajvet
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajvet »

Digitaldoom píše:
kajvet píše:Pánové GK x1300 nemají skladem...co ...)
ano x1600pro je rychlejší bratříček x1300pro ... hry na ní budou běhat lépe ... pokuď ji mají ber ji :) bez problémů fungovat bude ... žádné problémy z kompaktibilitou bych neviděl ...
omlouvám se za špatný odkaz
myslel jsem tuto GK
http://www.obchod.cz/products_detail.ph ... i=00024031
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

x800GTO za 4800,- ... ale jo proč ne :( v dnešních hrách je rychlejší než x1600 a v těch dalším kdo ví :) ale možná se to srovná každopádně dobrá je ....
kajvet
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajvet »

Digitaldoom píše:x800GTO za 4800,- ... ale jo proč ne :( v dnešních hrách je rychlejší než x1600 a v těch dalším kdo ví :) ale možná se to srovná každopádně dobrá je ....
Tak jsem nakonec vyměnil X1300 za Sapphire RX1600Pro (256MB/128bit, PCI-Ex16, TV, DVI) 3.762,-Kč tu mají skladem...a díky vám za názory...
DonMichal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DonMichal »

jo dobrá sestava :twisted: určitě to pofrčí dobře :wink:
Někomu jde práce od ruky a někomu ruce od práce :)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“