Problém s funkčností nové sestavy

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s funkčností nové sestavy

Příspěvek od Satiriasis »

Jsem vcera sestavil nové PC. Jedna se o:
CPU- Intel Pentium D 820
Zakladni deska- Gigabyte GA-8I945PG - Intel 945P
Pameti- od ximi 2x 1Gb Ram 533Mhz Nanya original
Graficka karta- od ximi Ati Radeon x850XT
Pevny disk- od ximi WD 250Gb
zdroj- Chill innovation 520W
Mechanika - DVD-RW NEC
Vse chladim vodou (tj CPU,NB a GPU) bloky jsou od ertyho, radiator taky. A ted k problemu. Kdyz jsem to dal vse dohromady, zapojil - power atp je zapojeno spravne,tak jde o to ze se pusti proud do 12V vetvi hned co zapojim PC do zasuvky,coz je zajimave a na tlacitko power PC vubec nereaguje, proste rozbehne se vodni chlazeni, vetracek na radiator ale nenabehne monitor proste nic.. Zkousel jsem vypojit kablik pro tlacitko power,ale i tak po zasunuti do zasuvky se to rozbehne.. Vypnout jde jen pomoci vypinace u zdroje. Dal jde slyset zvlastni chrapoteni(dost hlasite-prehlusuje 12mm ventilator a cerpadlo) z okoli graficke karty,nebo zakladni desky nekde v okoli GK. A proud je jen ve vetvich od zdroje,protoze 12mm vetracek od zdroje CHill Innovation je pripojen na FAN conector na zakladni desce a vetracek ve zdroji se nerozbehne ani po zapnuti tlacitka power,cili ani NB neprochazi proud. Ale je divny jakto ze vubec jede proud ve vetvich. Uz si opravdu nevim rady,tak budu vdecny za jakykoliv vas napad. Dekuji
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

To vypadá na zdroj nebo desku, zkus ten zdroj v jiném počítači.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

X-COM píše:To vypadá na zdroj nebo desku, zkus ten zdroj v jiném počítači.
Vyzkousim,ale zdroj bych rekl ze je v poradku,ale zakladku nemam kde zkusit..
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tak je to opravdu zdrojem... Zkousel jsem ho na svem PC a delal to same.. Proc vzdycky,kdyz si kupuju novy PC,tak to nemuze jit nikdy na poprvy :?
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“