Internet v domě

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
ivo2050
Nováček
Nováček

Internet v domě

Příspěvek od ivo2050 »

Dobrý den,

Prosím o radu chtěl se doma podělit o náklady s kámošem co bydlí podemnou a připojit se společně k internetu.Dosud jsem připojen na internet přes karneval turbo 250,který má pouze jednu IP adresu a chtěli bychom rychlost zvýšit alespoň na Turbo 1000 která má více pevných IP adres. Potřeboval bych poradit jakým způsobem ho připojím s co nejmenšími zásahy do zdí podlahy potažmo stropů. Mám modem ke kterému se lze připjit síť.kabelem nebo i přes USB.Rovněž jsem zakoupil pro domácí použití bezdrátový reutr na který mám napíchnuté PC i Notebook.

Děkuji za radu
TomAker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomAker »

Zdravím,

pokud bydlíte ve starším paneláku, tak na chodbě se nachází v každém patře taková kovová bedna, kde jsou umístěny elektrické hodiny a jističe k bytům. Zkuste se tam podívat, zda by kabel nešel protáhnout tudy. Tím byste se dostal do druhého patra a vrtat by se musely jen zdi na chodbu.

Další způsob připojení bez vrtání do zdí je např. zde
CPU: Athlon XP 2600+ Barton 333 Mhz Box; Deska: Epox 8RDA3+ nForce2-ultra400 Rev 3.1; RAM: Kingston 512MB DDR400 CL 2.5; Grafika: Sapphire Radeon9600 128MB, 128bit; HDD: Hitaxhi 160GB UATA/100 8MB; Skříň: JNC 8673B, 350W
Stanley
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Pokud jsi již koupil bezdrátový router, tak je to naprosto jednoduchý! Teda záleží na tom, jak daleko (přes kolik pater) je ten kamarád. Ale pokud máš router, tak ti může být jedno, kolik adres ti přidělí poskytovatel - stačí ti jedna IP kterou nastavíš na router a pak si vytvoříš plastní síť za routerem. Pokud kamarád nebydlí moc daleko, tak by ti dosah signálu z routera mohl dosáhnout až k němu a kamarád ať si jen vybaví svoje PC bezdrátovou WIFI kartou a může se taky připojit bezdrátově k tomu routeru. Ale doporučuju to předem proměřit. Pak bys nemusel tahat žádnej zbytečnej kabel.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“