Zdravím ... Jako první se chci omluvit zda-li už toto téma bylo řešeno, ale není v mých silách a možnostech zde číst ....
Můj dotaz spočívá v závislosti na vývoji hry dostat soubory z mého počítače (server?) do počítače (složkek s hrou) ostatních uživatelů (samozřejmě s jejich vědomím) ... Potřebuji klasickou funkci, na kterou byly navrženy tzv. Autoupdatery ... ale já sám nejsem schopen vytvořit vlastní. Již jsem se díval i na publikované projekty, ale ty jsou buď neúplné, nefunkční popř nepodporují druh služby, kterou vyžaduji ... Mé požadavky spočívají ve:
1) Stahování pouze novějších souborů (lišící se s verzemi souborů uživatele)
2) Určité GUI rozhraní ... viděl jsem již i command verze, ale ty nevzbuzují valný zájem v řadách uživatelů ...
3) Po skončení updatu zobrazit ikonku která by spustila hru, + ikonku která by otevřela textový "change log"
PS: Soubory mohou být aktualizovány i co hodinu což mě nutí k tomuto řešení ... Soubory obsahují důležité součásti, a nelze to řešit velkými jednorázovýmy updaty ...
Jestli je někdo schopen mě nějakým způsobem nasměrovat, podělit se se mnou o nějaký vlastní projekt či přispět jinou informací k tématu budu velice vděčný ... Díky
Autoupdater question
- Dreef
- Nováček

-
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
osobně žádnou zkušenost nemám, chce to holt hledat a zkoušet (pokud se tu nenajde nikdo kdo by měl něco podobého odzkoušené), namátkou třeba http://www.studna.cz/1696/AutoUpdate
- Dreef
- Nováček

-
- NoTHX
- Středně pokročilý

-
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To by nemelo byt zas az tak tezke, pokud jsi vyvojar (programator). Videl bych to v zasade na 2 moznosti. Bud pro sitovou komunikaci vyuzit jiz existujici protokol (napr FTP), nebo vytvorit vlastni.
V prvnim pripade by se stacilo od klienta pripojit na FTPko (u tebe by musel byt spusteny server), otevrit urcity soubor (treba upd.txt), ve kterem by na zacatku bylo uvedeno cislo aktualni verze a dal by obsahoval cesty k souborum, ktere je potreba stahnout. Pokud by verze programu (zapsana treba v registru, nebo v souboru) byla nizsi nez ta v souboru na serveru, pozadovane soubory by se stahly. Toto cele by automaticky obstaral program. Otevreni change logu nebo spusteni hry uz je jenom detail, ktery by nemel byt problem pridat.
V druhem pripade bys potreboval naprogramovat jeste server, ktery by bezel na tvem pocitaci, a sitovy jazyk, se kterym by komunikoval s klienty. Vyhoda tohoto reseni muze byt v tom, ze muzes k pripojenym klientum "vyslat"informaci o novem updatu (a nabidku k jeho stazeni) ihned po jeho vydani.
(ciste teoreticky)
V prvnim pripade by se stacilo od klienta pripojit na FTPko (u tebe by musel byt spusteny server), otevrit urcity soubor (treba upd.txt), ve kterem by na zacatku bylo uvedeno cislo aktualni verze a dal by obsahoval cesty k souborum, ktere je potreba stahnout. Pokud by verze programu (zapsana treba v registru, nebo v souboru) byla nizsi nez ta v souboru na serveru, pozadovane soubory by se stahly. Toto cele by automaticky obstaral program. Otevreni change logu nebo spusteni hry uz je jenom detail, ktery by nemel byt problem pridat.
V druhem pripade bys potreboval naprogramovat jeste server, ktery by bezel na tvem pocitaci, a sitovy jazyk, se kterym by komunikoval s klienty. Vyhoda tohoto reseni muze byt v tom, ze muzes k pripojenym klientum "vyslat"informaci o novem updatu (a nabidku k jeho stazeni) ihned po jeho vydani.
(ciste teoreticky)
Eagle3D Engine under developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
zanechme teorií, já tohle mám naprogramováno v praxi ve svém informačním systému s následující architekturou
zavaděč systému - komunikace s databází verzí součástí systému na internetu - kontrola oproti lokální "databázi verzí" - případná aktualizace (mám tam zobrazování průběhu stahování po jednotlivých součástech a líp to neumím) - po dokončení spuštění již aktuálního systému
no a stahuju to normálně z webu (soubory jsou uloženy na webovém serveru) a stahuju je pomocí Win32API funkce: URLDownloadToFile
zavaděč systému - komunikace s databází verzí součástí systému na internetu - kontrola oproti lokální "databázi verzí" - případná aktualizace (mám tam zobrazování průběhu stahování po jednotlivých součástech a líp to neumím) - po dokončení spuštění již aktuálního systému
no a stahuju to normálně z webu (soubory jsou uloženy na webovém serveru) a stahuju je pomocí Win32API funkce: URLDownloadToFile
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- next_ghost
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: