Nasobic u MSI KT3 Ultra

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
ICEBRETON
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nasobic u MSI KT3 Ultra

Příspěvek od ICEBRETON »

nevite nekdo k cemu je v novym biosu 5.7 funkce halt command cpu? mam totis verzi 5.6 a nejde mi menit nasobic na thoroughbredu 2400+. kdyz ho zmenim treba na 16 tak kompl nenabehne a nepomuze ani smazani biosu nebo vytahnuti ze zasuvky. musim tam pak dat starej procak a pak tam dat zase naspatek athlona. mam vyzkouseny ze bez problemu zvladne 2260 MHz (15*150). Proto by me zajimalo jestli je to v novym biosu osetreny nebo tak neco. jo a je mozny ze by byl tento procak zamcenej?

Prosim at se zne vyjadruji jen uzivatele kteri maji z touto deskou zkusenosti.

EDIT: ted tam mam bios 5.7 ale nechci riskovat dalsi zatuhnuti pac nemam u sebe nahradni procak.

Dekuji za rady.
NTB: ProBook 4740s
bigy.x
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bigy.x »

to už ten CPU nezvládá takovýj nasobič, musis zvyšovat fsb
ICEBRETON
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICEBRETON »

bigy.x píše:to už ten CPU nezvládá takovýj nasobič, musis zvyšovat fsb
to stejny se stane kdyz ho zmensim treba na 13. nechapu proc to nejde kdyz sem nekde cetl ze by meli byt thoroughbredy odemceny. pomoci fsb taktuju ale lepsi by byla kombinace 13.5x166. :(
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

a neni jeste problem v sade nasobicu?13,5 je vysi rada nasobicu , na 12,5 ti to jede?trebas 12,5x166 ci 180?
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
ICEBRETON
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICEBRETON »

sh píše:a neni jeste problem v sade nasobicu?13,5 je vysi rada nasobicu , na 12,5 ti to jede?trebas 12,5x166 ci 180?
standardni takt je 15x133 a nasobic 15 je uz v premapovane sade nasobicu. nepremapovyny jsou do 12.5. jinak ten problem je furt stejnej at nastavim jakejkoli nasobic.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Desktopové procesory vyrobené po 39. týdnu 2003, mají uzamčený násobič, který nelze změnit zadratováním socketu nebo spojováním můstků jako u starších CPU.
Kdy byl procesor vyroben zjistis zde http://www.hwspirit.com/tools.php?m=cpu (je tam treba zadat seriova oznaceni ktera se nachazeji primo na procesoru)
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

CPU Halt command detection slouží při přehřátí k zastavení běhu CPU
Jan Sevcik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nasobic u MSI KT3 Ultra

Příspěvek od Jan Sevcik »

A vyzkousel jsi Fuzzy logic dodavany primo k desce. Ja mam Athlon XP 1600+ Palomino a zatim taktuji pouze s timto softikem aniz bych musel zasahovat v Biosu. Ale uvidím kam se az dostanu, protoze jsem ted zacal 8-)

MTB: ASRock4COREDUAL775-880pro;CPU: Intel E2160 1,8GHz;RAM: PC2 6400 DDR2 APACER 1024Mb;GPU: SAPPHIRERADEONX1650PRO256GDDR3;HDD: SATASEAGATE160GBM8MBCache

"Kdyz musim tak musim, a kdyz nemusim tak to zkusim"
Risak
Nováček
Nováček

Příspěvek od Risak »

Já mám zase problém s Duronem 1.6GHz a touto deskou. Když chci změnit násobič na 14 nebo 15, tak mi to bere jako kdybych nastavil 5, 6. Nevíte co s tím?
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“