Muzu takhle zapojit Well 8820IP
Moderátor: Don
- Nick
- Začátečník

-
Muzu takhle zapojit Well 8820IP
Mam Wifi. Ponecham stranou radu veci.
Zajima me od Acces Pointu Edimax mi vede UTP kabel do sitovky v PC. Tak ten kabel chci dat do toho telefonu a z telefonu do sitovky v PC - coz by melo byt OK (dle navodu telefonu)
Pro pocitac mam verejnou IP a pro telefon by mi provider dal samostatnou IP, muzu to tak zapojit viz. vyse nebo musim koupit napr router ci switch?
Jde mi to to aby pocitac mel stale verejnou IP
Zajima me od Acces Pointu Edimax mi vede UTP kabel do sitovky v PC. Tak ten kabel chci dat do toho telefonu a z telefonu do sitovky v PC - coz by melo byt OK (dle navodu telefonu)
Pro pocitac mam verejnou IP a pro telefon by mi provider dal samostatnou IP, muzu to tak zapojit viz. vyse nebo musim koupit napr router ci switch?
Jde mi to to aby pocitac mel stale verejnou IP
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nick
- Začátečník

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nick
- Začátečník

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
aktivní prvky jsou switche, routery, apčka, atd. - prostě všechno možné
dám Ti příklad:
stahuješ z internetu a zároveň chceš telefonovat, když router podporuje QoS, tak zaškrtí stahování tak, abys mohl telefonovat, když ne, máš buď štěstí nebo problém
dám Ti příklad:
stahuješ z internetu a zároveň chceš telefonovat, když router podporuje QoS, tak zaškrtí stahování tak, abys mohl telefonovat, když ne, máš buď štěstí nebo problém
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Nick
- Začátečník

-
tady je link na ten telefon
http://www.wifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=37144
muzu ho mit sehnat za 1880kc a novy z obchod
nevim jestli moje AP podporuje QoS musim se kouknout
http://www.wifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=37144
muzu ho mit sehnat za 1880kc a novy z obchod
nevim jestli moje AP podporuje QoS musim se kouknout
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no kdyby sis přečetl popis toho telefonu, tak všechny Tvoje otázky odpadají, zapojit to můžeš, rouvnou se s tím počítá, že to bude tak zapojeno a tím je zajištěno i QoS, pokud máš od providera konektivitu garantovaou a pouze pro sebe, pak už žádný další problém mít nemůžeš (až na případné potíže po cestě na páteři, které jsou jednak nepravděpodobné a druhak stejně neovlivnitelné)
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Nick
- Začátečník

-
to zapojeni vim ze to tak jde, cetl sem t v navodu. Jen mi slo o to ze pocitac ma verejnou IP a telefon bude mit druhou IP - jestli to nebude delat na jednom kabelu bordel (na site sem amater
)
Rada lidi mi tvrdi ze ten telefon ma sice QoS ale je to pry k nicemu neni
viz citace:
To je jen takový častý reklamní obrat pro značkování paketů . Je třeba se vždy zajímat, JAK tu QoS řídí.....
V tom Wellu je vestavěný "tříportový" switch - vstup je "uplink", na jednom "downlinku" je přímo interně připojená elektronika toho telefonu, takže výstup není vyveden, a druhý "downlink" je vyveden jako výstupní konektor toho telefonu
Tomu se mi moc nechce verit, vim ze vyrobci nerikaji vzdy uplnou pravdu (napr odezva LCD) ale snad to bude dobry
Rada lidi mi tvrdi ze ten telefon ma sice QoS ale je to pry k nicemu neni
viz citace:
To je jen takový častý reklamní obrat pro značkování paketů . Je třeba se vždy zajímat, JAK tu QoS řídí.....
V tom Wellu je vestavěný "tříportový" switch - vstup je "uplink", na jednom "downlinku" je přímo interně připojená elektronika toho telefonu, takže výstup není vyveden, a druhý "downlink" je vyveden jako výstupní konektor toho telefonu
Tomu se mi moc nechce verit, vim ze vyrobci nerikaji vzdy uplnou pravdu (napr odezva LCD) ale snad to bude dobry
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Nick
- Začátečník

-
tak se mi telefon podarilo rozchodit. Zapojil jsem ho jako pruchozi a jelikoz nemam DHCP server, nedostal telefon IP adresu, musel sem jej tedy konfigurovat pres klavesnici telefonu.Skoda jen ze sem v manualu nenasel jak v editacnim rezimu prehodit DCHP na static - pomohla az servisni linka. Cely vtip byl v tom ze pri najeti na DHCP se stiskla tusim 0 a ejhle bylo tam static
a uz sem mohl nastavit IP adresu a dalsi udaje sem uz delal pres prohlizec.
Jo a nasel nekdo v navodu kdy pouzit heslo a superheslo? Na uplnou konfiguraci je treba superheslo - to sem nejspis nekde v navodu prehledl a nebo to tam nebylo.
PS ten navod co davaj primo k telefonu je zalostny
Jinak to jde. Echo se mi podarilo zklividovat ale kdyz volam na linku Czech telekom tam protistranu slysim OK a ona me slysi dobre ale je tam nejake lupani ci drobne praskani nicmene kvalita je dobra, nejlip mi chodi kodek G711a
Jo a nasel nekdo v navodu kdy pouzit heslo a superheslo? Na uplnou konfiguraci je treba superheslo - to sem nejspis nekde v navodu prehledl a nebo to tam nebylo.
PS ten navod co davaj primo k telefonu je zalostny
Jinak to jde. Echo se mi podarilo zklividovat ale kdyz volam na linku Czech telekom tam protistranu slysim OK a ona me slysi dobre ale je tam nejake lupani ci drobne praskani nicmene kvalita je dobra, nejlip mi chodi kodek G711a