Chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s těmito deskami:
Asus P5WD2-E Premium
MicroStar 975X Platinum
Gigabyte GA-G1975X
Osobně se mi líbí Asus, kvůli jeho 8 Sata diskům a podpoře pamětí PC6400 DDR II.
Pak je tu GigaByte a u něj je zase skvělá možnost přetaktování a Creative zvukový kodek (je lepší než Relatek nebo je to pouze "značka").
Za zkušenosti budu moc vděčný... Děkuju
Jakou základní desku s Intel 975X chipsetem?
- Gorr GrimWolf
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zkušeností tu asi ještě moc nebude... Taky mě tahle otázka zajímá, jsem rozhodnutý pro Asus, ale CC má od Asusu v nabídce dvě desky. Jedná se o:
Asus P5WD2-E Premium a Asus P5WDG2-WS
Zmiňovaný P5WD2-E se jeví jako skvělá volba, ale napadlo někoho z vás, zda je k něčemu slot PCI-X které jsou na té druhé desce? Někde jsem četl o zpětné kompatibitě s 32bit PCI ale jaksi mě nenapadá jak...
Zmiňovaný P5WD2-E se jeví jako skvělá volba, ale napadlo někoho z vás, zda je k něčemu slot PCI-X které jsou na té druhé desce? Někde jsem četl o zpětné kompatibitě s 32bit PCI ale jaksi mě nenapadá jak...
- Zeeman.CZ
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
PCI-X je PCI-eXtended (pracovni nazev), 64-bitova verze PCI sbernice, zpetne kompatibilni s PCI.Lukke píše:Zkušeností tu asi ještě moc nebude... Taky mě tahle otázka zajímá, jsem rozhodnutý pro Asus, ale CC má od Asusu v nabídce dvě desky. Jedná se o:
Pouziva se typicky pro diskove (PATA, SATA)/RAID/SCSI radice, pro ktere je klasicka PCI sbernice nedostacujici. Pouziti takovych radicu - servery.
Vice info o PCI-X: http://en.wikipedia.org/wiki/PCI-X
Srovnani RAID radicu: http://www.cdr.cz/a/11567