Radeon X1600/X1650PRO (RV530/RV535) a vše kolem

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Romulus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Romulus »

Taky mam Safira do AGP, a co se tyce pameti tak jsem je rozjel na 450, z tovarny nataktovany na 405. Jak se tak divam tak su asi jedinej, kdo tolik vytahl, v AtiTool zadny artefakty. Jadro jsem natocil na 600. V tomto nastaveni 3DMark06 1873, 05 - 4097. Na sestave Athlon2500+3200@, 512MB ram, Asus A7N8X deluxe. Zatim spokojenost. Cus
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

Romulus píše:Taky mam Safira do AGP, a co se tyce pameti tak jsem je rozjel na 450, z tovarny nataktovany na 405. Jak se tak divam tak su asi jedinej, kdo tolik vytahl, v AtiTool zadny artefakty. Jadro jsem natocil na 600. V tomto nastaveni 3DMark06 1873, 05 - 4097. Na sestave Athlon2500+3200@, 512MB ram, Asus A7N8X deluxe. Zatim spokojenost. Cus
No třeba na ty AGP verze začali dávat lepší paměti. Těch 50MHz zjevně dělá docela dost, protože já se v 3D Marku 05 dostanu jen lehce přes 3900.
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Je kuwa nějak ta agp verze omezena frekvencí na jádře kvůli toho překládacího gumou chlazeného čipu? Ja jadro sice dam na 620 bez artefaktů, al už při 590 se mi kosne 3D2003. Pomohlo by ho chladit pasivem, protože sem ho měřil čidlem a bylo tam 70°! na gumě!, takže kolik asi hřeje samotný ten chip?!
Paměti dostanu jenom na 409MHz, na 418 už artefakti jak prase.
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
Lees
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lees »

By mě docela zajímal rozdíl FPS v herním testu (např B2) na sestavách s procesorem Athlon XP (Barton), Sempron (L2 cache 256 KB) a Athlon 64 (socket 939).CPUčka by jely na 2,2 GHz.Operační paměť 2x512DDR 400.
První sestava (Barton) by měla X1600Pro AGP, ostatní X1600Pro PCIe.(Grafiky by jely na stejných frekvencich).
Asi jste na takový test nenarazili, co?
486 DX, 16MB RAM...
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Lees píše:By mě docela zajímal rozdíl FPS v herním testu (např B2) na sestavách s procesorem Athlon XP (Barton), Sempron (L2 cache 256 KB) a Athlon 64 (socket 939).CPUčka by jely na 2,2 GHz.Operační paměť 2x512DDR 400.
První sestava (Barton) by měla X1600Pro AGP, ostatní X1600Pro PCIe.(Grafiky by jely na stejných frekvencich).
Asi jste na takový test nenarazili, co?
pokud vse vyjde, tak otestuji X1600pro AGP, 6600 a 6600GT na socket A (8rda3+ , barton 2500+) a pak na s939 s opteronem na 2,2ghz (vic nema smysl) samo AGP slot :wink:
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
Lees
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lees »

pokud vse vyjde, tak otestuji X1600pro AGP, 6600 a 6600GT na socket A (8rda3+ , barton 2500+) a pak na s939 s opteronem na 2,2ghz (vic nema smysl) samo AGP slot :wink:
tak to by byla paráda. Podle toho bych se rozhodl, jestli přejít na PCIe či ne. :)
486 DX, 16MB RAM...
LukiX
Nováček
Nováček

Příspěvek od LukiX »

Chlapi měl bych takový dotaz. Jak mám uvedeno v podpisu mám X1600XT od Sappiru. Měl jsem vodní chlazení už dříve, teď jsem změnil sestavu tak musím přizpůsobit spony tad. Teď k věci:

Když sundám orig. měděný chladič, chladí i paměti. Ovšem WaterBlock mám jenom čistě na GPU. => OTZ: Musí být ty paměti nějak chlazené? Nebo je tam ten chladič zbytečný? Pokud musí jaké byste mi navrhovali řešení. Tím myslím něco jako třeba-dej si tam ten WB+pasivy na paměti...

Díky
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

ty pameti ten chladic stejne imho nechladi pac vetsinou je tam nejaka zvejka nebo mezera... navic tu ted mam ten saphire a ma pameti i z druhy strany pcb a ty chlazeny nejsou... takze ja b ych tam dal obyc pasivi na ram treba od zalmanu, akorat aby tam wokolo nekde proudil nakej vzduch a bude to lepsi nez s defaultem...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
LukiX
Nováček
Nováček

Příspěvek od LukiX »

Mossad píše:ty pameti ten chladic stejne imho nechladi pac vetsinou je tam nejaka zvejka nebo mezera... navic tu ted mam ten saphire a ma pameti i z druhy strany pcb a ty chlazeny nejsou... takze ja b ych tam dal obyc pasivi na ram treba od zalmanu, akorat aby tam wokolo nekde proudil nakej vzduch a bude to lepsi nez s defaultem...
Díky, viděl bych to asi tak jak rikas. Musim se po nejakych tech pasivech podivat. Vzduch tam proudit bude, mam tam ventilatory ktere ofukuji vymennik takze jakysi pruvan tam je.

BTW:ten sappire zvuk... No mazec. já byl zvyklý z h2O chlazení na téměř neslysnost a ted mam v pokoji vrtulník :-D Ale vedel jsem to uz predtim nez jsem to koupil, ovsem s predelavkou na h2O jsem pocital :)
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dex_Holland »

Meridius píše:
sh píše:2 radkoff: u testu je dost problem s vyberem sestavy, prave z tehle duvodu , zase je kravina testovat takhle vykony karty na pomalych strojich , kde ty rozdily mezi vykony jsou minimalni, proto se pouzivaji high end sestavy , jelikoz nejvice vynikne rozdil mezi tema GK
mno...ale ten rozdíl je pak reálný a ten test je pak pro koho? pro toho, kdo má ony hi-end CPU a může si být jistý tím, že ty výsledky budou takové?

Myslím, že takovej Sempron na 2,6 GHz by je rozškáloval až až. Ten test bych udělal, pokud by mi někdo půjčil HW. Co je ale větší problém...nemám hry, na kterých bych to otestoval. Všehovšudy jen DOOM 3, NFS:MW a FAR CRY. Jak vidno..nejsem hardcore pařan.
myslim,že pokud je to test mainstreamovych karet,tak by tam měl být zastoupen i test na sestavě odpovidajici mainstreamu......
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

no tak panove to co mi ted prislo na testy , to jste jeste nevideli , kvalita sapphiru klesa na uplny dno.. vybalim X1600pro AGP a ceka na me krabice kde jsou mrskly kabely , jak kdyz hodite lopatou z okna.. vybalauju GK a co nevidim , rialto chlazeny jen tou zvejkou zadnej pasiv, navic pridavny napajeni, u AGP vystupu jsou ty konce ustipli snad kombinackama, no proste silenost, osobne si sapphir po serii X1600 a x1800xt pe , nikdy nekoupim, aspon vim proc jsou tak levny :lol:
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

sh píše:rialto chlazeny jen tou zvejkou
rialto neni potreba chladit :wink: ta zvejka tam imho slouzi jen k ochrane pred poskozenim
0118 999 881 999 119 7253
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

cool.user píše:
rialto neni potreba chladit :wink: ta zvejka tam imho slouzi jen k ochrane pred poskozenim
pokud ochrana pred poskozenim spadne sama pokud otocim kartu tak je to ochrana asi jako kondom stareho prachateho muze proti 18lete divce :lol:
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

sh píše:pokud ochrana pred poskozenim spadne sama pokud otocim kartu tak je to ochrana asi jako kondom stareho prachateho muze proti 18lete divce :lol:
Stejnak tam neni potreba tak nevim proc z toho delas takovej skandal.
Wotan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wotan »

Tak mam taky doma tu x1600pro agp. Prvni co sem udelal, ze sem sundal chladic, chip byl namazanej stribrnou teplovodivou pastou v takovym mnozstvi, ze pasta zasvinila cely okoli toho chipu, pastu sem otrel, dal sem tam klasickou bilou, chladic znovu nandal, poradne pritahnul zadni sroubky, pridal sem pasivy na pameti ze zadni strany a na rialto, s kartou sem se dostal na takty 605/864. Na sestave se sempronem 3000+@2520Mhz, nf3 mobo, 1Gb ram sem dal v 3DMarku03 7650b, v 3DMarku05 sem dal 4150b. Ale obecne ty pameti nejdou taktit vubec, chtelo by to vmod, a kdovi jestli by ten vmod pameti vubec pomohl, protoze ty pamky jsou infeony 2,5ns a ty nad 800 moc nepujdou.
Ryzen 7 5800X3D + 2x16Gb Crucial Ballistix 3200 Mhz + Asus ROG STRIX B550-F GAMING + Asus Dual RTX 4070
ego
Nováček
Nováček

Příspěvek od ego »

Nazdar chlapi nemate nekdo nahodou informace o tom kdy budou x1600xt
do AGP.Chci vymenit svoji fx 5700 za neco rychlejsiho. Diky 8)
Mikee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mikee »

ego píše:Nazdar chlapi nemate nekdo nahodou informace o tom kdy budou x1600xt
do AGP.Chci vymenit svoji fx 5700 za neco rychlejsiho. Diky 8)
to by ma tiez zaujimalo
Acer TimelineX 13.3" 3820T
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

cool.user píše:
Btw. ja sem tu už psal takový dotaz ohledně te gumy, ale nedostalo se mi odpovědi, tak ja blbec sem se mordoval s pasivem :lol: ....ale stejně i když sem ho tam dal, tak sem se změny nedočkal :evil: ...3D03 unstable
CPU: Core2Duo E7400@3,2Ghz 1.24V vcore + Thermalright XP-120 tuned-up MB: Asus P5KR skt.775, RAM: 4068MB A-Data DDRII 800MHz, VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4, HDD: Seagate Barracuda ES 250GB, Zdroj: Fortron Green 350W http://presscott.wz.cz
To, že se na něčem "usnese" banda userů PCTF ještě neznamená, že mají pravdu. Často je to právě naopak.
presscott
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od presscott »

Ještě sem zkusil nainstalovat ovladače přimo od Sapphire (6,1) a nastavit AGP 4x. Potom sem přes ATI tool nataktoval jádro na 580MHz a paměti mi šly dokonce na 418MHz (836), ale když sem hodil 3D05, tak misto 3700b při non OC sem dostal jen 3640b. po OC!!! Takže ty drivelry od sapphire sou suxx
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

presscott píše:Ještě sem zkusil nainstalovat ovladače přimo od Sapphire (6,1) a nastavit AGP 4x. Potom sem přes ATI tool nataktoval jádro na 580MHz a paměti mi šly dokonce na 418MHz (836), ale když sem hodil 3D05, tak misto 3700b při non OC sem dostal jen 3640b. po OC!!! Takže ty drivelry od sapphire sou suxx
prd sux.

Ta karta kdyz je na prilis vysokych frekvencich muze klidne delat chyby ktere se nemusi projevit v obraze ale pouze na poklesu vykonu, doporucuju spis podtaktovat :wink:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“