Modra smrt, Prime95 FATAL ERROR

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
player-007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Modra smrt, Prime95 FATAL ERROR

Příspěvek od player-007 »

Ahoj, vcera se mi z niceho nic objevila modra obrazovka s napisem "Stop 0x0A IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL....atd.".. pustli jsem Prime95 (v. 24.14) a asi po ctvrt hodine to naslo 1. chybu, uz pri 3.testu.... konkretne "FATAL ERROR: Resulting sum was....", takze nejspis chyba procesoru.. a pak jeste tu samou chybu (ruzne sumy) 2x naslo pri 1.testu...(vzdy po asi 5 minutach testovani)... teplota procesoru 54°C.
ale divny pak je, ze jsem na noc pustil na 6 hodin Hot CPU Tester a ten zadnou chybu nenasel.... predtim pocitac behal dobre asi 2 mesice bez jedinyho problemu..az vcera to poprve spadlo.. ..ale driv s nim byly stejny potize, padalo to, ale to se vyresilo vymenou chladice procesoru.

pocitac mam koupeny jako sestavu a zbyva mi jeste tyden zaruky, myslite ze je to duvod k reklamaci??

moje sestava:
AMD AthlonXP 2000+ Palomino (chladic Pentagram Freezone Al),
zakladni deska MSI KT4V (Via KT400)
256 MB ram 333MHz,
harddisk 60GB Seagate Barracuda,
gr.karta MSI GeForce 4 Ti 4200 128MB,
300W zdroj,
3 opt. mechaniky - Teac CD552E, vypalovacka SONY CRX210E1, DVD Toshiba SD M1712,
mam 2 win - XP Home SP2 a 98.

diky za odpovedi
Naposledy upravil(a) player-007 dne stř 1. úno 2006, 15:03, celkem upraveno 1 x.
Half-Death
Začátečník
Začátečník

Re: Modra smrt, Prime95 FATAL ERROR

Příspěvek od Half-Death »

player-007 píše:Ahoj, vcera se mi z niceho nic objevila modra obrazovka s napisem "DRIVER_IRQL....atd."
Byl u te hlasky uveden nazev ovladace, ktery tu chybu zpusobil?
player-007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

tak to uz si bohuzel nepamatuju... ta hlaska zni takhle:
"Stop 0x0A IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL"
jinak ted jsem zkousel Hot CPU tester Burn-in Memory i CPU 6 hodin a zas se nic nestalo.. pritom ten Prime95 najde chyby.
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

co udela memtest, pripadne jiny drivery k desce
....ze by to byl MELOUN
player-007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

uz jsem na to asi prisel:).. mel jsem pretatovanej procesor o 40MHz...:)) uplne jsem na to zapomnel.. ted jsem ho mirne podtaktoval a je to zatim v pohode..... memtest je OK, jiny drivery k desce jsem nezkousel, jestli to bude zlobit zkusim..:) dik
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“