Lze zapojit do jednoho hubu např. s 5 porty další hub abych získal více míst pro počítače v jedné síti ? Získám tím více portů nebo to nepůjde ?
Díky
Zapojení více hubů/switchů do sebe
Moderátor: Don
- HiBender
- Nováček

-
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
půjde, dneska prodávané huby a switche neřeší jestli máš klasický nebo křížený kabel, u starších může být třeba použít křížený kabel nebo tzv. uplink port (ten mají některé huby a switche)
takto to lze spojovat prakticky do nekonečna
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
no to asi nepavel.minarik píše:půjde, dneska prodávané huby a switche neřeší jestli máš klasický nebo křížený kabel, u starších může být třeba použít křížený kabel nebo tzv. uplink port (ten mají některé huby a switche)
Tedy strucne - maximum pri HUBech je toto, u switchu to asi neplati..
No asi tak noVšimněme si prosím, že mezi počítači A a B je 5 propojovacích kabelů – což je povolené maximum.
Dále jsou mezi nimi 4 HUBy – což je opět povolené maximum.
A celá síť je vertikálně budována ve 3 hladinách (počítají se HUBy , nikoliv koncové stanice) –což je do třetice opět povolené maximum.
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
- HiBender
- Nováček

-
Mám 5 portů, ale potřebuji 6 pc...
Děkuji vám oběma za odpověď.
Stačí mi jen do jednoho hubu s 5 porty zapojit ještě jeden (asi také s 5 porty), abych nemusel kupovat zbytečně větší nový hub, jen kvůli tomu že potřebuji 6 míst...
Stačí mi jen do jednoho hubu s 5 porty zapojit ještě jeden (asi také s 5 porty), abych nemusel kupovat zbytečně větší nový hub, jen kvůli tomu že potřebuji 6 míst...
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Skodik
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
ja vim, HUB dneska na pikaci, ale musel jsem si rypnoutpavel.minarik píše:omlouvám se za nepřesnost, u switchů je to prakticky jedno (dělají si vlastní spaning tree, akorát se tam nesmí udělat kolečko), u hubů platí výše uvedený nákres
nicméně HUB dneska?!
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz