DFI LP UT nF3 Ultra-D (nF3 Ultra) - tipy a triky, rady
Moderátor: Eddward
- czpetulinek
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
- knedlik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
no tak sem vyresil paar malickosti ale kdyz chcu zapnout kompl tak aby me najel win tak musim vyndat baterku a kdyz neco zmenim v biosu a dam ulozit tak se me pak komp ani nezane... jen najedou kontrolky a nic jineho muze me nekdo pomoct...??? PLS uz sem vyzskousel snad vsecky biosy ale furt ten samej problem...
- knedlik
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- 55
- Začátečník

-
- Katastrofic
- Nováček

-
Tak teda jsem z te desky celkem sklamany! OC pres fsb je strasne nestabilni, mam ten pocit ze tam bud nefunguji delicky, nebo lock.
uz kdyz nastavim fsb 230 a HT dam na 1x pameti degraduju na DDR 200, presto je to nestabilni
.Zkousel jsem snizit nasobic, abych zjistil jestli to neni procesorem (A64 3000+ = 1800Mhz ,jadro VENICE....... zkousel jsem ho na jine desce a bez problemu sel na 2400Mhz) .
Proklepnul jsem ruzne druhy nastaveni i prehazovani pameti ze slotu do slotu, ale bez uspchu
.Buď je ta deska spatne navrzena, nebo ty biosy nejso vychytane.
Jestli se nekomu z vas povedlo nastavit fsb na 260 (stabilne) tak mi pls napiste jak jste to doazali, ale osobne si myslim ze je to SCIFI ZALEZITOST
uz kdyz nastavim fsb 230 a HT dam na 1x pameti degraduju na DDR 200, presto je to nestabilni
Proklepnul jsem ruzne druhy nastaveni i prehazovani pameti ze slotu do slotu, ale bez uspchu
Jestli se nekomu z vas povedlo nastavit fsb na 260 (stabilne) tak mi pls napiste jak jste to doazali, ale osobne si myslim ze je to SCIFI ZALEZITOST
- blackshadow
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Thomash181
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- L-U-C-K-Y
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
DFI LanParty UT nF3DFI LanPart - problem se SATA radicem
Zdravim do fora.
Nevedel jsem, kam prispevek napsat, tak snad tady. Mam desku DFI Lanparty s chipsetem Nforce 3 -
Vsechno bylo skvele se sestavou, co mam popsanou dole. Mel jsem tam klasicky ATA disk, ale ten odesel a koupil jsem namisto neho SATA disk. A od Te doby nelze temer pretaktovat, zkousel jsem ruzna nastaveni ale na puvodni hodnoty se nedostanu ani nahodou. Ten novy disk je HD WD Caviar XL WD2500KS 250GB SATAII 300 ale mam ho najumperovany na SATA1 150.
Nevim, jestli zkusit novy bios nebo jestli mam nahrat nejake ovladace na sata disk. Puvodne jsem nemusel pri instalaci XP nic nahravat, chipova sada si ho nasla bez problemu sama. A jeste jedna vec. Na konektorech 1 a 2 primo k chipove sade mi CPU neslo pretaktovat vubec, dal jsem to proto na 3. konektor, kde je Marvell radic a slo to pretaktovat mnohem lepe 220FSB, pocitac nepadal, ale na puvodni hodnot 280FSB se s timto diskem nejsem schopny dostat co s tim prosim?
Nevedel jsem, kam prispevek napsat, tak snad tady. Mam desku DFI Lanparty s chipsetem Nforce 3 -
Vsechno bylo skvele se sestavou, co mam popsanou dole. Mel jsem tam klasicky ATA disk, ale ten odesel a koupil jsem namisto neho SATA disk. A od Te doby nelze temer pretaktovat, zkousel jsem ruzna nastaveni ale na puvodni hodnoty se nedostanu ani nahodou. Ten novy disk je HD WD Caviar XL WD2500KS 250GB SATAII 300 ale mam ho najumperovany na SATA1 150.
Nevim, jestli zkusit novy bios nebo jestli mam nahrat nejake ovladace na sata disk. Puvodne jsem nemusel pri instalaci XP nic nahravat, chipova sada si ho nasla bez problemu sama. A jeste jedna vec. Na konektorech 1 a 2 primo k chipove sade mi CPU neslo pretaktovat vubec, dal jsem to proto na 3. konektor, kde je Marvell radic a slo to pretaktovat mnohem lepe 220FSB, pocitac nepadal, ale na puvodni hodnot 280FSB se s timto diskem nejsem schopny dostat co s tim prosim?
AMD 64 Venice 3000+ taktovany na 2,54GHz, DFI LanParty UT nF3 Ultra-D,VGA MicroStar NX6600-VTD128 Diamond 128, pamet 2x 512MB Kingmax 433 MHz, SB Audigy 2 ZS, tuner Pinnacle PCTV Pro, disk WD Caviar XL WD2500KS 250GB SATA, DVD LITE-ON DVDRW SOHW-16535, LCD HP 1740
- Oldboy
- Začátečník

- Radas
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
to L-U-C-K-Y: Podívej se sem třeba ti to pomůže
http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=17498
Jinak já mám 4ks pamětí 2*OCZ+2*Corcair.Se san diegem 3700+ mě to jede, musel sem ale použít děličku takže reálna frekvence pamětí je 396,5 podle cpuz a samozřejmě 2T timing (bios824)
http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=17498
Jinak já mám 4ks pamětí 2*OCZ+2*Corcair.Se san diegem 3700+ mě to jede, musel sem ale použít děličku takže reálna frekvence pamětí je 396,5 podle cpuz a samozřejmě 2T timing (bios824)
- Katastrofic
- Nováček

-
- Thomash181
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Katastrofic
- Nováček

-
- Katastrofic
- Nováček

-
Trochu jsem se na tu sitovku podival. Zjistil jsem ze mi vypadava pripojeni a hned se zase samo pripoji kdyz haju pres lan (napr : u Battle of Middle Earth, nebo CS-Source) . Kdyz chci neco nastavit na sitovce (zakazat pripojeni, nebo menit jina nastaveni ) pocitac se okamzite restartuje,........................uz jste se stim setkali a vyresily to ?
- Oldboy
- Začátečník

Takže i mě potkal zde několikrát popisovaný problém s BIOSem - při jakkékoli změně v BIOSu kompl nezačal bootovat.
Použil jse v tuhle chvíli posledni BIOS 7/11/2005 (na českých stránkách DFI ho ale nenajdete), a už to funguje, včetně podpory 4 kusů paměťových modulů. K OC jsem se zatím nedostal - musím přeinstalovat celej systém, a to je u mě práce na pár dní...
Použil jse v tuhle chvíli posledni BIOS 7/11/2005 (na českých stránkách DFI ho ale nenajdete), a už to funguje, včetně podpory 4 kusů paměťových modulů. K OC jsem se zatím nedostal - musím přeinstalovat celej systém, a to je u mě práce na pár dní...
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
- kraken
- Začátečník

Takže jsem ji poslal na reklamačku do alza, kupodivu mi reklamaci uznali!!! Juhůůů, důvod reklamace byl, že nefakčil firewire a sata3 zlobil. Nebudu se vyjadrovat k vetracku chipsetu. 
Nyní jedu na DFI NF4-D a rikam paradka. Procak sel pretocit krasne jak u tehle desky, takze stable opteron 144@2,8GHz 1,525V. Na NF3 me nesli a-data viesta 500 pretocit neco nad 400, na NF4 jedu 510.
Muj nazor je, ze NF3 na s939 se vyhnete obloukem, radsi si berte prechod na pci-ex i za cenu vymeny vykone grafiky do agp. Usetri te si spoustu problemu.
Nyní jedu na DFI NF4-D a rikam paradka. Procak sel pretocit krasne jak u tehle desky, takze stable opteron 144@2,8GHz 1,525V. Na NF3 me nesli a-data viesta 500 pretocit neco nad 400, na NF4 jedu 510.
Muj nazor je, ze NF3 na s939 se vyhnete obloukem, radsi si berte prechod na pci-ex i za cenu vymeny vykone grafiky do agp. Usetri te si spoustu problemu.
- Thomash181
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- kraken
- Začátečník

[/quote]
Tak to si mel asi blby kousek, mi ty pemeti dou uplne v poho na to co mam v podpisu a sly i mnohem vyse, ale s horsi latenci atd...[/quote]
No je pravda, že ta deska nejela korektně. Co jsem četl na foréch dálší ohlasy na tuto desku, tak jsem se rozhodl přejít na pci-ex. Při děličce mě ramky jeli max 420.
Tak to si mel asi blby kousek, mi ty pemeti dou uplne v poho na to co mam v podpisu a sly i mnohem vyse, ale s horsi latenci atd...[/quote]
No je pravda, že ta deska nejela korektně. Co jsem četl na foréch dálší ohlasy na tuto desku, tak jsem se rozhodl přejít na pci-ex. Při děličce mě ramky jeli max 420.