LAN síť

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
TheROCK
Nováček
Nováček

LAN síť

Příspěvek od TheROCK »

Ahoj potřeboval bych poradit s takovou pro mě úplně neznámou věcí a to jak mám sestavit síť.
Věc se má takhle,bydlím v paneláku,kde bychom chtěli pro 3 počítače vytvořit nějakou síť a připojit jí k internetu.Máme vyřešené akorát to že bude internet přes ADSL,zbytek je pro nás španělsla vesnice a proto se k vám obracím aby jste nám laicky vysvětlily co máme koupit a jak to pospojovat,aby to jelo,stačí i link na návod (nejlépe i s obrázky :D ).
Hledal jsem snad všude a nic než jen teorie o topologiích,kabeláži atd. sem nesehnal.
Díky všem za jakoukoliv odpověď
rOMAN007
Nováček
Nováček

Příspěvek od rOMAN007 »

Kup modem na ADSL s routrem s LAN ( treba: (nemam zkusenost jen pro ukazku jaky to ma byt) http://www.extrapoint.cz/?cls=ProductDe ... o_id=16238 )a pak natahas UTP kabel nacvakas konektory a hotovo.
---------------------------------------------------
MB Epox 8RDA3+ , XP 2600,

NB Asus A6U B0028
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

U jednoho zařídíte ADSL připojení, koupíte k němu modem s integrovaným čtyřportovým routerem - a jednoduše přivedete kabel od routeru k počítačům (klasický přímý síťový kabel s koncovkami RJ-45)

Zbytek necháte na automatice routeru - DHCP přiřadí adresy jednotlivým počítačům v síti a stačí už jen správně dokonfigurovat počítače a je hotovo ;)

(+nezapomeň koupit splitter - jinak nebudeš moci zároveň volat a být na internetu)

//edit: grr, někdo mě předběhl
Francie ... sladká Francie
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“