2 disky se nesnesou na 1 konektoru

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Davids
Začátečník
Začátečník

2 disky se nesnesou na 1 konektoru

Příspěvek od Davids »

Mam mb DFI-DAGF, zapojil jsem 2disky Seagate docela stary nejakych 10gb na jeden kabel s WD trochu novejsi 80gb. Kdyz pc zapnu, tak mi to u toho Seagate pri vypisu IDE napise SD a ten druhyu mi to ani nenajde, kdyz je hodim kazdy na jiny konektor tak to jede v pohode, ale ja to potrebuju na jeden kabel, protoze potrebuju mit napojene 2 mechaniky. Diky moc
Notebook: Dell Vostro 1500 @ Core 2 Duo 2GHz, RAM: 4GB, HDD 320GB + Windows Vista
Desktop: MB: DFI-DAGF CPU: Athlon 64 3000+ Venice RAM: 2x512 Geil HDD:160GB DVD/CD LG-GSA 4163B @ Teac CD-RW Power: 500W IC MEX VGA: Leadtek WinFast PX6600TD @NVidia Ge-Force 6600 LCD: Samsung SyncMaster 710T + Windows XP
Mobile: BelTel Norea @ Windows Mobile 6
ctrl_j
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ctrl_j »

jumpery master/slave mas nastaveny dobre ?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Nastav spravne jumpery na harddiscich (to jsou ty "kolicky" na zadni strane HDD, hned vedle konektoru pro napajeni..), ten Master mej zapojeny jako prvni (konec kabelu) a ten Slave jako druhy (podradici - druha zdirka..), melo by to pak byt 100%...
Davids
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Davids »

Jumpery ma urcite dobre, a jeste bych chtel dodat ze ty disky mi jely na starem pc (mb MSI), a jely mi myslim i ted nedavno (ale to nevim na 100%)
Notebook: Dell Vostro 1500 @ Core 2 Duo 2GHz, RAM: 4GB, HDD 320GB + Windows Vista
Desktop: MB: DFI-DAGF CPU: Athlon 64 3000+ Venice RAM: 2x512 Geil HDD:160GB DVD/CD LG-GSA 4163B @ Teac CD-RW Power: 500W IC MEX VGA: Leadtek WinFast PX6600TD @NVidia Ge-Force 6600 LCD: Samsung SyncMaster 710T + Windows XP
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Tak jestli to v tej bedně můžeš nějak přeházet tak zapoj na jednu kšandu HDD + mechaniku, je to pak rychlejší když kopíruješ z disku na disk nebo když přepaluješ CD on-the-fly. Taky jsem měl problém že se mi dva disky nesnesly na 1 kšandě tak jsem to zapojil s mechanikama a OK, teda až do tý doby než jsem koupil novou desku a moje Barracuda 7200.8 (viz podpis) odmítla spolupracovat nadobro, ačkoliv na jiných PC jede v pohodě :evil:
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Davids
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Davids »

No, to jsem taky chtel, akorat se mi to nevleze do skrine zapojene takto :(
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

zkus ještě u těch disků přehodit kterej bude master a kterej slave. přehoď jumpery a přehoď je na kšandě
Davids
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Davids »

No, to nepomůže protože mám oba dva jako Slave protože mam jako master disk na s-ata, na kabelu jsem to zkousel a nepomohlo to
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Davids píše:No, to nepomůže protože mám oba dva jako Slave protože mam jako master disk na s-ata, na kabelu jsem to zkousel a nepomohlo to
Wtf ? Na každém IDE musí bejt jeden jako master a jeden jako slave ...
Goldnoob team proud member!
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Tak tím pádem je to asi vyřešeno...
Peterer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Peterer »

Sata nech jak je, tam nemáš co nastavovat, ale na IDE musíš mít jeden HDD Master a druhý Slave. Master zařízení se dává na konec kabelu a Slave je uprostřed. U WD disků je někdy nutno dát Jumper ne svisle,ale vodorovně, už si nepamatuju přesně jak, ale na štítku je to nakresleno, které piny obsadit.
Ale jinak dle tvého popisu je velká odvaha cokoli dělat s PC, asi nemáš základní znalosti HW a pleteš si nastavení Biosu s Jumperama na discích.
Notebook Acer Extensa 5620G, DDRII 1GB , HDD 160GB SATA, ATI Radeon HD2400XT 256MB, Vista 64bit Ultimate
Davids
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Davids »

mno, zkousel jsem to jak jste mi poradili, ale porad to nefunguje, jumpery se zapojuji normalne svisle, jinak nevim kde jsem si spletl nastaveni Biosu s jumperama, ale to je jedno. pokud mate jeste nekdo tip cim by to mohlo byt tak pls. napiste
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“