PLS HELP Opteron 148 !!!

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
StormRider
Nováček
Nováček

PLS HELP Opteron 148 !!!

Příspěvek od StormRider »

Skladal som PC,no niekde som asi spravil chybu,( vsetko mi ale rozpozna HDD, DVD-ROM, DDR, CPU, Grafic. karta).a pri starte pise- Warning! Now System is in Safe MOde! Please re- setting CPU frekvency in the Cmos setting!Mam dosku DFI Lanparty NF4 UltraD, procesor Opteron 148. Neviem s tym dat rady , prosim o Vasu pomoc!

//EfineSS: Presun do sestav
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PLS HELP Opteron 148 !!!

Příspěvek od sharker »

StormRider píše:Skladal som PC,no niekde som asi spravil chybu,( vsetko mi ale rozpozna HDD, DVD-ROM, DDR, CPU, Grafic. karta).a pri starte pise- Warning! Now System is in Safe MOde! Please re- setting CPU frekvency in the Cmos setting!Mam dosku DFI Lanparty NF4 UltraD, procesor Opteron 148. Neviem s tym dat rady , prosim o Vasu pomoc!
sak jumperom mazni bios .. delete tlacitkom sa dostanes do biosu kde das load safe settings .ulozis ak znova vypise tak flashni new bios najlepsie 704 -2BT :D
cital si FAQ :wink:
nechaj iba jednu ram ...
aku mas zostavu ?
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
StormRider
Nováček
Nováček

Re: PLS HELP Opteron 148 !!!

sharker píše:
StormRider píše:Skladal som PC,no niekde som asi spravil chybu,( vsetko mi ale rozpozna HDD, DVD-ROM, DDR, CPU, Grafic. karta).a pri starte pise- Warning! Now System is in Safe MOde! Please re- setting CPU frekvency in the Cmos setting!Mam dosku DFI Lanparty NF4 UltraD, procesor Opteron 148. Neviem s tym dat rady , prosim o Vasu pomoc!
sak jumperom mazni bios .. delete tlacitkom sa dostanes do biosu kde das load safe settings .ulozis ak znova vypise tak flashni new bios najlepsie 704 -2BT :D
cital si FAQ :wink:
nechaj iba jednu ram ...
aku mas zostavu ?
AMD 64 Opteron 148
DFI Lanparty Nf4 Ultra D
Chladic ArticCooler
HDD Hitachi 250 GB SATA II
Leadtek PX6800GS TDH 256MB
Kingston DDR 1024MB (2*512MB)
DVD RW HP 840i
Zdroj Enermax 485W
Bomba
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bomba »

wocogo? tož flashni nejnovější bios..resetuj bios..nastav frekvenci na 200MHz a bootování z cd a instaluj ne? nebo co to dělá?
jan2002
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od jan2002 »

zkus resetnou bios pripadne vyndej baterku..ale mas novejsi desku takze bude asi stacit najit v manualu CMOS jumper a dat ho na druhou pozici pak vratit a zapnout pc
asi nakej problem s delickou..Opteron je obecne malo podporovanej
StormRider
Nováček
Nováček

OK vyskusam to. Nemoze byt nieco zle zapojene ? Skladal som komp prvy krat.Zatial vdaka za Vase rady.
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

StormRider píše:OK vyskusam to. Nemoze byt nieco zle zapojene ? Skladal som komp prvy krat.Zatial vdaka za Vase rady.
Zapojil si napajanie 24pin a tiez hned vedla toho 4pin?
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
Atomexpert
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atomexpert »

to vzycky dela kdyz to nabutujes poprve, biosy z tvy grafiky, hadru atd. za musi zkopirovat na tvuj rom chip a ulozit, to je vse.
Proste jak uz nekda predtim rekl, najed do biosu pomici F1 nebo Del tlacitka, dej Load Optimised settings, uloz pomoci F10 a je to :)
CPU:AMD Athlon64 X2 4200+(Manchaster) @ 2750MHz 1,45V - GB G-Power Pro MB:DFI LanParty nForce4 SLI-DR RAM:2x G.Skill 1GB DDR400(2,5-3-3-7 1T - 2.80V) GPU:Sparkle 7800GT 256MB PCI-E @ 485/1220MHz HDD1:WD Raptor 36,7GB 10 000RPM SATA HHD2:Hitachi 250GB 7200RPM SATA-II DVD:SONY DVD-RW DRU800A Screen:CRT 19" PSU:Enermax Noisetaker 600W Benchmarks 3DMark06: 4700 - 3DMark05: 8630 - 3DMark03: 18021 - PCmark05: 6326
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

ale tohle se tu uz resilo tolikrat,proc jste tak lini si to tu prolistovat?:)proste load optimalized a nainstalovat ovladace...
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

h4__ píše:ale tohle se tu uz resilo tolikrat,proc jste tak lini si to tu prolistovat?:)proste load optimalized a nainstalovat ovladace...
OT: Obcas clovek neni liny ale hledat neco v 25 stranach threadu je na masli. Proto pokud vite jak tak poradte. PS. Klasika reset BIOSU
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Geeker píše:
h4__ píše:ale tohle se tu uz resilo tolikrat,proc jste tak lini si to tu prolistovat?:)proste load optimalized a nainstalovat ovladace...
OT: Obcas clovek neni liny ale hledat neco v 25 stranach threadu je na masli. Proto pokud vite jak tak poradte. PS. Klasika reset BIOSU
OT:taky jsem linej:))
StormRider
Nováček
Nováček

Vdaka za rady. Problem s CPU zda sa vyrieseny. Avsak mam dalsi problem, ked zmazem CMOS a pustim komp tak ide vsetko v pohode, teda kazdy hardware rozpoznany(na obrazovke mi ponukne ci chcem este nieco zmenit v Biose alebo pokracovat dalej a vlozit Bootovacie CD), ale ked zmenim nieco v Biose(napr. odpojenie LAN, kedze zatial ich a nepotrebujem) a nastavenia ulozim a restartujem komp, tak uz mi na obrazovke neponukne nieco zmenit v biose alebo pokracovat dalej, proste komp sa restartuje. Pri tom nemenim v biose nic dolezite.
Prosim poradte !!!
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

StormRider píše:Vdaka za rady. Problem s CPU zda sa vyrieseny. Avsak mam dalsi problem, ked zmazem CMOS a pustim komp tak ide vsetko v pohode, teda kazdy hardware rozpoznany(na obrazovke mi ponukne ci chcem este nieco zmenit v Biose alebo pokracovat dalej a vlozit Bootovacie CD), ale ked zmenim nieco v Biose(napr. odpojenie LAN, kedze zatial ich a nepotrebujem) a nastavenia ulozim a restartujem komp, tak uz mi na obrazovke neponukne nieco zmenit v biose alebo pokracovat dalej, proste komp sa restartuje. Pri tom nemenim v biose nic dolezite.
Prosim poradte !!!
Jestli to chapu,tak ti to uz nedava moznost vyberu,jestli chces do biosu,nebo pokracovat?Ale pocitac funguje normalne?Vtom pripade bych si stim nelamal hlavu.Kdyz budes chtit jit do biosu proste zmackni DELETE.
StormRider
Nováček
Nováček

HEAD píše:
StormRider píše:Vdaka za rady. Problem s CPU zda sa vyrieseny. Avsak mam dalsi problem, ked zmazem CMOS a pustim komp tak ide vsetko v pohode, teda kazdy hardware rozpoznany(na obrazovke mi ponukne ci chcem este nieco zmenit v Biose alebo pokracovat dalej a vlozit Bootovacie CD), ale ked zmenim nieco v Biose(napr. odpojenie LAN, kedze zatial ich a nepotrebujem) a nastavenia ulozim a restartujem komp, tak uz mi na obrazovke neponukne nieco zmenit v biose alebo pokracovat dalej, proste komp sa restartuje. Pri tom nemenim v biose nic dolezite.
Prosim poradte !!!
Jestli to chapu,tak ti to uz nedava moznost vyberu,jestli chces do biosu,nebo pokracovat?Ale pocitac funguje normalne?Vtom pripade bych si stim nelamal hlavu.Kdyz budes chtit jit do biosu proste zmackni DELETE.
ano nedava mi uz moznost ist do Biosu alebo pokracovat, ale komp normalne nejde, ked nieco zmenim v bios a ulozim to, tak komp restartujem a uz mi ta obrazovka s moznostou ist do biosu alebo ist dalej nenabehne. Komp sa uz iba stale restartuje a restartuje a nic nerobi !!!
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Hele fakt nevim :( Stim sem se jeste nikdy nesetkal a ani sem otom nikde necet,ze by se komp po zapnuti porad dokola restartoval :( Zkus maximalne odnyst pocitac k nakymu servisnimu technikovi. :(
StormRider
Nováček
Nováček

HEAD píše:Hele fakt nevim :( Stim sem se jeste nikdy nesetkal a ani sem otom nikde necet,ze by se komp po zapnuti porad dokola restartoval :( Zkus maximalne odnyst pocitac k nakymu servisnimu technikovi. :(
Tak tento problem som vyriesil a nemusel som komp zaniest ani k technikovi(Pravdepodobne bol problem v ramkach, prehodil som ich do inych slotov a uz to ide). Mam vsak iny problem, a to, ze komp pustim az na niekolky pokus. Bud mi system nenabehne vobec, teda neda mi spustanie Windowsu alebo dokonca niekedy zobrazi len uvodnu obrazovku - Lanparty NF4 a obrazovka ostane cierna a nakonieco sa vypne, vtedy mi nezhasne jedna z tych cervenych diod, co su na doske.
KDe by mohol byt problem ?
Poradte prosim!
Vdaka
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

NOvy lepsi zdroj alespon 450w
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
StormRider
Nováček
Nováček

Geeker píše:NOvy lepsi zdroj alespon 450w
Mam Enermax 485W
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Hmm tak to uz nevim. Ten zdroj musi stacit.

Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“