MSI K8NGM-V (754, nF6100+410) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
James.86
Začátečník
Začátečník

MSI K8NGM-V (754, nF6100+410) - zkusenosti?

Příspěvek od James.86 »

Máte někdo tuhle MB? Já o ní uvažuju, tak pište postřehy :)
trenco
Nováček
Nováček

Moje male skusenosti :-)

Příspěvek od trenco »

Som ju kupoval pred vcerom. Mam v nej Sempron 2800+ a 512MB DDR400 A-DATA. Nabehla stabilne hned na prvy krat. Doporucujem pri zapajani WD HDD a DVD ROM na jeden PATA kabel najumprovat ich jedno na Master a druhe Slave lebo ak je co i len jedna mechanika v Cable select doska ich nerozozna. Inak beha fajnovo, akurat necakajte ze sa da na nej taktovat - da sa akurat menit casovanie pamati, napatie pamati a frekvencia pamati v krokoch 100, 133, 166, 200 a HT v krokoch 400, 600, 800, 1000. Nic viac co sa tyka taktovania , ale co by sme chce za 1550Kc ze? Ale je stabilna velmi dobre rozoznava Bootovacie medium, myslim tak ze ked date napr. aby first boot device bola DVD rom a nemate v nej ziadne Bootable medium a HDD je cisty bez OS tak jej boot management hned automaticky zareaguje ked vlozite do DVDromky bootable medium a nemusel som vobec restartovat komp, proste super vecicka, s ktorou som sa este nestretol. Inak mam komp napajany novym zdrojom Eurocase 350W. V 3dmarku03 mi dalo 1150 bodov a VGA ram bola vyclenena 128MB. Ale planujem vymenit ten sempron za Athlon 64 3000+ kedze sa neda na nej taktovat ;-)
magnetique
Nováček
Nováček

Příspěvek od magnetique »

ahoj

ja som taktil kolegynu K8NGM2 ta je so 6150/430 a bol som naozaj velmi milo prekvapeny, OC bez najmensich problemov az do extremov fsb300+

kolega predomnou pise o krokoch HT ale to zalezi na nastaveni FSB, takze tam je milion moznosti, nie su take staticke ako on uviedol

nastavenia vsetky potrebne (pamat, HT, FSB, napatie) su, takze som bol 100% spoko
Epox 8K9A7I | Thorton 2000+@2158Mhz(13x166) | CoolerSpeeze VultureSpin | Gainward Ti4200 64mb (250/500@300/600)| 1024MB A-Data PC400@333Mhz | Samsung SP2014N | Dell 2709W |
Houmi
Začátečník
Začátečník

MSI K8NGM-V a SATA II disk

Příspěvek od Houmi »

Kamarad mi prinesl pocitac s touto deskou. Koupil do nej novy disk seagate 7200.11 sata II a nedari se mu na nej nainstalovat XP-cka. Comp normalne nabootoje z CD, instalacni program normalne pozna disk (s i bez instalace ovladacu z diskety pres F6), dovoli disk rozdelit na partisny a naformatovat. Pak probehne kopirovani instalacnich souboru, komp se restartne a tim to skonci - nabehne cerna obrazovka. Jakoby to z noveho disku nedokazalo nabootovat. Taky je dost divne, ze v biosu je novy disk obcas videt a obcas ne. Zkousel jsem i jiny sata kabel, ale bez vysledku. Jako by si sata radic nejak s tim novym diskem nerozumel. Kdyz zapojim strary pata disk se systemem, tak je novy disk ve windows normalne videt a lze s nim normalne pracovat, ale kamarad by chtel mit novy (snad rychlejsi) disk mit jako systemovy. Poradite nekdo? Diky.
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: MSI K8NGM-V (754, nF6100+410) - zkusenosti?

Příspěvek od Lipfeather »

Dobry den! Tuto desku jsem kupoval skoro pred 3 roky a pri zapojovani jsem mel problem ktery se tykal zdroje... Jde o to ze napajeci konektor mel [ myslim o 4 piny] mene nez bylo pinu na desce... na internetu jsem v te dobe nasel navod ktery mi poradil ktere piny mam nechat volne... pocitac postavil a funguje mi bez problemu dodnes. ovsem bez tech 4 napajecich pinu. v te dobe jsem cetl ze pokud jsou tyto piny prazdne, nema se do desky zapojovat graficka karta jelikoz hrozi vyhoreni desky.... A muj momentalni problem je v tom ze jsem dostal od kamarada Geforce7300gt abych si mohl alespon dnes zahrat nejake hry ktere jsem v te dobe kvuli slabe integrovane graficke karte nemohl hrat...
Ma otazka tedy zni: Mohu zapojit grafickou kartu se stavajicim zdrojem a riskovat, nebo si sehnat zdroj se stejnym poctem napajecich pinu jako je na desce? Prosim o radu :)

Edit:Ano Ano Zjistil jsem ze jsem si proste v te dobe hloupe koupil 20ti pinovy Forton zdroj za 1K :D ma 350 wattu. existuje nejaka redukce na rozsireni 24 pinu?
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

Jak se pise uz v obecnych radach k deskam - do ATX 24pin napajeni jde uplne normalne zastrcit starsi ATX 20pin kolik - proste na jedne strane budou zbyle (rozsirujici) 4 piny volne. Redukce nejsou doporuceny kvuli moznosti spaleni zdroje ci desky, kvuli vetsimu odberu z napajeci vetve.

PC by mel fungovat naprosto bez problemu - ovsem napr. moznost pretaktu, resp. cehokoli co zatezuje napajeni vic, je tim limitovana. GF7300 se svoji mizivou spotrebou jiste nebude problemem.
Lipfeather
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lipfeather »

dekuji mnohokrat :D az se vratim po novem roce domu, tak ji vyzkousim :)
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“