Síla signálu vs. zesilovač
Moderátor: CageJ
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Síla signálu vs. zesilovač
Mám zvukovou kartu Audigy 2ZS na KX driverech.Zajímala by mě jedna věc.Je lepší dát výstup zvukové karty na max (mám kvalitní signálový kabel) nebo radši na méně a vybudit zesilovač?Jakou roli hraje v tomto ohledu kvalita integrovaného zesilovače?I při maximálním výstupu ze zvukové karty mi repro hraje čistě,ale trochu mě to hlodá.Která z variant je lepší?Chtěl bych,aby mi poradil někdo opravdu fundovaný,kdo tomu rozumí,domněnky mě nezajímají.Díky
- crashPC
- Mírně pokročilý

hah. newim jestli sem fundovaný ale vim o co ti jde. polopaticky: něco mezi...
fundovaně: závisí na kvalitě použitých součástek ve zvukovce a na jejím maximálním zkreslení při maximální hlasitosti. To samé ale i u zesilovače. Osobně se přiklánim k trošku většímu vyhulení zvukovky protože u ní bejvá kvalita při velkym zesílení lepší. pokud chceš ale znát uplně přesný nastavení poměru zesílení zvukovky a zesiku, musel bys změřit co z ty zvukovky leze.
Taky ušetříš energii kterou zesik žere při plnym vybuzení. na 100% bych ale ani jedno nenastavoval, protože ke konci "stupnice" se povětšinou rapidně (exponenciálně) kvalita zvuku snižuje. Pokud máš hodně dobrý komponenty tak to ani nemusíš poznat - zkreslení 0.005 nebo 0.01 % toho si nikdo nevšimne...
fundovaně: závisí na kvalitě použitých součástek ve zvukovce a na jejím maximálním zkreslení při maximální hlasitosti. To samé ale i u zesilovače. Osobně se přiklánim k trošku většímu vyhulení zvukovky protože u ní bejvá kvalita při velkym zesílení lepší. pokud chceš ale znát uplně přesný nastavení poměru zesílení zvukovky a zesiku, musel bys změřit co z ty zvukovky leze.
Taky ušetříš energii kterou zesik žere při plnym vybuzení. na 100% bych ale ani jedno nenastavoval, protože ke konci "stupnice" se povětšinou rapidně (exponenciálně) kvalita zvuku snižuje. Pokud máš hodně dobrý komponenty tak to ani nemusíš poznat - zkreslení 0.005 nebo 0.01 % toho si nikdo nevšimne...
- NobodyLovesMe
- Začátečník

při 16bit/44.1khz je to 0.0011 THD a 0.0085 IMD,měřeno v rigtmarku.Možná by bylo lepší to fakt vyhulit na max.,ten kabel je kvalitní:
http://www.hifimarket.cz/shop/detail.asp?product=7294
Otázka,jestli to "pozná" zesilovač těch mých Alteců
Ale myslím,že ztráty budou minimální,takže do repráků jde kvalitní signál.
http://www.hifimarket.cz/shop/detail.asp?product=7294
Otázka,jestli to "pozná" zesilovač těch mých Alteců
Naposledy upravil(a) NobodyLovesMe dne ned 5. úno 2006, 13:36, celkem upraveno 1 x.
- crashPC
- Mírně pokročilý

lolll i tak bych to hulil jen na 80% to je takový etický
jinak zas nadruhou stranu ten "altečáskej zesik" nehraje dobře když hraje hodně potichu (některý frekvence sou oslabený) - to je asi tim že je použito víc druhů zesiků který nemaj stejnou linearitu.... takže hlasitost zvukovky zas nepřižhavuj na ůkor "malý hlasitosti repráků"... pokud ti ale třeba pohraje nějaká písnička a ty budeš chtít zesílit zvuk, nejdřív to "udělěj myší" 
- NobodyLovesMe
- Začátečník

jj,mluvíš mi jako z duše,mám totiž myš Logitech media play,kvůli tomu jsem si ji kupoval,abych mohl ovládat hlasitost a přeskakovat písničky z pohodlí postele
A tím spíš mi jde o to,jak to teda naladit.případě poslechu z postele asi na reprácích tak 30-40% a na výstup zvukovky 80%,abych měl prostor jak zhlasit,tak ztišit,aby to nebylo nějaké moc zprasené.Souhlas?
- crashPC
- Mírně pokročilý

jj přesně tak. nastav zvukovku naplno, a pak nastav repráky na takovou hlasitost aby to bezpečně pokrylo tvoje požadavky na hlasitost (malej přesah neni na škodu. no a pak už to ovládej jen přes komp.... (asi ztišíš)
to že zvukovka pojedne někdy jen na 20% to je jedno ale tyhle repra musej bejt dost vybuzený jinak smrt. pro vyšší hlasitost už jen nastavuj zvukovku...
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- crashPC
- Mírně pokročilý

- NobodyLovesMe
- Začátečník

Tady jsou i s recenzí:
http://www.hifimarket.cz/shop/detail.asp?product=23912
Moc se mi ty bedny líbí,něco takového bych doma chtěl mít.Ale chtělo by to ještě zesilovač a to bych musel mooc šetřit.
http://www.hifimarket.cz/shop/detail.asp?product=23912
Moc se mi ty bedny líbí,něco takového bych doma chtěl mít.Ale chtělo by to ještě zesilovač a to bych musel mooc šetřit.
- crashPC
- Mírně pokročilý

- NobodyLovesMe
- Začátečník

- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ono kdyz si tak vemes tak stojaty vlneni potlacuje vsechno co nema na sebe kolmy strany....koule,jehlan,atp(samo ze neco vic neco min)NobodyLovesMe píše:Stavěl?Já ne,protože takový tvar ozvučnice asi nepostavíš a neseženeš tak kvalitní měniče,jako jsou tyto.A když si přečteš celý šlánek pozorně,tak tam píšou o tvaru ozvučnice,která potlačuje stojaté vlnění,satelity Alteců mají podobný tvar
jinak ty bedny sou pekny,zajimavej je ten kmit. rozsah,design..ale ty prachy bych za to nedal...kam se hrabe na domaci bastleny 2 pasma s reprama od TVM
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
- crashPC
- Mírně pokročilý

- NobodyLovesMe
- Začátečník

- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no jiste cos myslel?NobodyLovesMe píše:to byl doufám vtipStepa píše: jinak ty bedny sou pekny,zajimavej je ten kmit. rozsah,design..ale ty prachy bych za to nedal...kam se hrabe na domaci bastleny 2 pasma s reprama od TVM
Gigabyte GA-K8NE , Sempron64 2800+(1600@2400Mhz) , Gigabyte GF6600 silent pipe 450/500 @ 530/630 , Corsair VS 2x512MB 400MHz 2.5-3-3-6 , WD 800JB , 350W EC
- crashPC
- Mírně pokročilý

- Spirit
- Středně pokročilý

-
TVM pri kvalitnom zosiku dokazu prekvapit. Vseobecne TVM pre kvalitnu reprodukciu vyzaduju resp su dost zavisle na kvalitnom zosiku.
Taketo komercne cudo co to ospevujete by som si v zivote nekupil. Najprv ma zaujima predsa kvalita reprodukcie a az potom vzhlad. A este k tomu 10 kaciek
Hroza. To co napisu do frekvencneho pasma neberte prosim vazne, aj creative aj genius aj jamo pisu ze hraju od 40Hz do 20kHz a pritom je to len blby vtip 
btw: uz vidim ako 6" stredobas zahra solidne 45Hz v takej skatulke
:D
Taketo komercne cudo co to ospevujete by som si v zivote nekupil. Najprv ma zaujima predsa kvalita reprodukcie a az potom vzhlad. A este k tomu 10 kaciek
btw: uz vidim ako 6" stredobas zahra solidne 45Hz v takej skatulke
- crashPC
- Mírně pokročilý

- NobodyLovesMe
- Začátečník

Ta sestava není jenom o designu,kdyby sis ten článek pozorně přečetl...teď nechci používat nějaká nevhodná slova.KEF se specializuje na výrobu jen a pouze reproduktorů a je to kvalitní anglický výrobce,takže ho tady nepřirovnávej k Geniusu nebo Creativu,to je fakt k smíchu.A když tam takový výrobce napíše,že to hraje takové a takové frekvence,tak je to prostě hraje,protože takový výrobce si nemůže dovolit žádnou blamáž,která by poškodila dobré jméno značky.A to KEF má.To není jako u PC reproduktorů,kde si každý píše co se mu zachce.Spirit píše: Taketo komercne cudo co to ospevujete by som si v zivote nekupil. Najprv ma zaujima predsa kvalita reprodukcie a az potom vzhlad. A este k tomu 10 kaciekHroza. To co napisu do frekvencneho pasma neberte prosim vazne, aj creative aj genius aj jamo pisu ze hraju od 40Hz do 20kHz a pritom je to len blby vtip
btw: uz vidim ako 6" stredobas zahra solidne 45Hz v takej skatulke:D
- crashPC
- Mírně pokročilý

to nobody: nevztekej se
. to víš, některý lidi už sou tak deformovaný a "zaponorkovaný" že už radši prozměnu nevěřej ničemu..... ale tohle nebude ten případ. myslim že to udávaný pásmo je docela věrohodný (horní část moc ne) a tyhle repraky sou fakt ok. mam ale obavy ze 40kHz nezahrajou....
na podivení spirita: ano, 6" nebo 6.5 opravdu zahraje 45db jak nic. mozna ze s poklesem 3db, coz neni moc.
na podivení spirita: ano, 6" nebo 6.5 opravdu zahraje 45db jak nic. mozna ze s poklesem 3db, coz neni moc.