Podivnost u notebooku Sattelite.

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Podivnost u notebooku Sattelite.

Příspěvek od Luk »

Ahoj,ptám se tady pro jednoho známého.
Má trošku postarší notebook Toshiba Satelite s mobilním Pentium III,má tam pohybové zařízení Accupoint II.
TZV joystick a celkem 4tlačítka zastávající pravé a levé myšítko plus rooování nahoru a dolů.
Jelikož známý nemá skoro vůbec přístup k internetu ptám se za něj.
Nemohl jaem věřit když mě furt vypravoval že mu po nějaké době opakovaně stáva divná věc.
On používá exter.klávesnici a myš-pro něj je to pohodlnější.Ale občas se mu stane že jedno pohybové tlačítku z Accupoint II-je míso touchpadu.
Je to to co nahrazuje pravé tlačítko myši mývá jakoby mokré.Ano mokréééé.
Při tom nic na něj neleje,mastné potem od jeho rukou být nemůže-nepoužívá ho.
Neustále jsem si z něho dělal srandu ale když jsem byl nedávno u něho a po několika hodinách měl to tlačítko na notebooku jež nahrazuje pravé tlačítko myši měl jej jakoby mokré,nevěřil jsem.
Přitom bych přísahal že jsme jej ani jeden neměly čím zamokřit.
Jak sám říká to se mu po nějaké době opakuje,neví od čeho to je a jak to vznikne.Je to vždy na onom tlačíku co nahrazuje pravé tlačítko myši.
Neví tady někdo čím tu može být?
Nějakými výpary z tepla?
On se bojí aby mu to nenateklo dovniř,ale pokuď se to vypařuje z tepla zevnitř,tak je to asi jedno.
Sám nevím koukal jsem na to jako buk.Měl mokré skoro celé to jediné tlačítko všude jinde sucho,čisto i kolem onoho tlačítka.
Osobně si myslým že jak Tecry tak i levnější Sattelite mají nějak trochu nepropustnou jak klávesnic tak i touchpad,trackouint,Accupoint apod.
Protože kdyby se někomu intenzivně potila ruka celý den tak by za několk hodin nebo po nějakým dnu musel mít kapalinu nateklou na tištěném spoji.Dle mého to je jištěné a kapaliny tam jentak neproniknou.
PS:ví někdo co přesně je pod pohyb.zařízením typu.touchpad,Accupoint apod?Díky za něj,váš názor mu vyřídím.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Pro zajmavost zistil sem čím to je:
Na starších modelech notebooků Toshiba býval povrch tlačítek polohovacího zařízení a návlek Accu pointu z elastické pryže, a u některých zákazníků při dlouhodobém používání došlo k degradaci pryže, kdy se povrch tlačítek a návlek na Accu point stal zprvu lepivým a pak začal i klouzat a jaksi mokval. (Podobně se chovají pryžová těsnění starších kuchyňských spotřebičů, která často přicházela do styku s kombinací tuků a kyselin). Jediným způsobem odstranění Vámi popsaného problému je výměna tlačítek polohovacího zařízení. Lze zakoupit i nové návleky na Accu point.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“