Síla signálu vs. zesilovač

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

Jinak jsme se dostali dost OT....pokusím se ton napravit:-) Zkoušel jsem nastavovat různé poměry hlasitosti a na tom vybuzení zesilovače fakt něco bude.Reprodukce je taková "přítomnější".Ale nevím,jestli je to jen můj dojem.Každopádně když repro ohulím a zvukovku dám na málo,tak si moc neporeguluju,protože ty skoky jsou pak strašný...
kurri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kurri »

Souhlasim s NobodyLovesMe firma Kef dela vynikajici reproduktory.Model KEF Q3 jsem bohuzel neslysel,ale slysel jsem model KEF Q1 s muzu rici,ze ve sve cenove kategorii patri mezi nejlepsi.
Cpu:A64 3000+ (Win) AC 64 Ultra TC RAM:2x512MB 400DDR GeIL Value MB:MSI RS480M2-IL VGA:Sapphire Radeon X1600 Pro HDD:WD 160GB 8MB SATA Case:3R System R101 Zdroj:Chill Innovation 400W Monitor:SAMSUNG SyncMaster 997MB Sound:Creative X-Fi Repro: Elac BS 103.2
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

kurri píše:Souhlasim s NobodyLovesMe firma Kef dela vynikajici reproduktory.Model KEF Q3 jsem bohuzel neslysel,ale slysel jsem model KEF Q1 s muzu rici,ze ve sve cenove kategorii patri mezi nejlepsi.
Q3 mají oproti Q1 titanem potažené membrány,jinak by měly být stejné.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

to nobody: neee!! nemusíš to hulit nějak moc!!! já osobně mam hlasitost zvukovky na cca 75% a s mediaplayerem vejs nez 60% nelezu protoze pak nehorazne zkresluje.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

není tohle spíš na smetiště? :lol: :lol: :lol: jinak jsem četl tvé příspěvky na amplionu a docela jsem se u toho bavil,hlavně téma "nemůžu to změřit" :-D
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

začíná bejt ale začátek threadu je ok. jak "nemůžu to změřit" ??? prostě to neměří!!!! :lol:
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

nějak mi chybí větší okruh pisatelů,o Altecích jsme se bavili taky sami dva,jen občas někdo něco přihodil :lol:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jjj. ptal sem se hodně lidí a nikdo známej je nezná!!! velká škoda. aspoň za ty prachy....
kurri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kurri »

NobodyLovesMe píše: Q3 mají oproti Q1 titanem potažené membrány,jinak by měly být stejné.
Kef Q1 ma koaxialni reproduktor(Uni-Q) kryty Titanem,lisi se velikosti,citlivosti,vykonem a hlavne Q3 ma vetsi reproduktor Uni-Q 165mm (6 1/2") new generation.
Cpu:A64 3000+ (Win) AC 64 Ultra TC RAM:2x512MB 400DDR GeIL Value MB:MSI RS480M2-IL VGA:Sapphire Radeon X1600 Pro HDD:WD 160GB 8MB SATA Case:3R System R101 Zdroj:Chill Innovation 400W Monitor:SAMSUNG SyncMaster 997MB Sound:Creative X-Fi Repro: Elac BS 103.2
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Tak jim je pusť :wink:
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

NobodyLovesMe píše:Ta sestava není jenom o designu,kdyby sis ten článek pozorně přečetl...teď nechci používat nějaká nevhodná slova.KEF se specializuje na výrobu jen a pouze reproduktorů a je to kvalitní anglický výrobce,takže ho tady nepřirovnávej k Geniusu nebo Creativu,to je fakt k smíchu.A když tam takový výrobce napíše,že to hraje takové a takové frekvence,tak je to prostě hraje,protože takový výrobce si nemůže dovolit žádnou blamáž,která by poškodila dobré jméno značky.A to KEF má.To není jako u PC reproduktorů,kde si každý píše co se mu zachce.
Napriek tomu si stojim zatym, ze za polovicnu sumu postavis vlastne a KVALITNEJSIE reprobednicky. 6" stredobas zahra solidne 45Hz ?? Velmi obtiazne...OK, ale nie pri tom rozsahu aky udavaju. A "nobody..." by si sa divil kolko firiem kvalitnych si dovolilo docela dost preslapov. Creative a genius som neuviedol ako porovnavanie k tymto bednickam, laskavo neprekrucaj. Len som uviedol priklad, ze to co je napisane pri tejto "komercnej" sfere je k hovnu, pretoze to neplati. Proste daktori ste neskutocne zaslepeni a dokazete zhltnut vsetky mozne sracky co precitate. A este jedna poznamka ku recenziam. Vies kolko existuje recenzii na webe ktore aj maximalny bullshit vychvalia ako uzasny produkt?? Stereomag je zivym prikladom a to ide o dost znamy web... :wink:

Inak tato veta hovori za vsetko:
"45 Hz–40 000 Hz (toleranční pásmo dB neuvedeno)" :lol: :lol: Kto vie preco ho neuviedli?? :roll:

//edit: teraz pozeram ze ta minirecenzia v podstate pochadza zo stereomagu :lol: :lol: :lol:
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Spirit píše: Napriek tomu si stojim zatym, ze za polovicnu sumu nepostavis vlastne a KVALITNEJSIE reprobednicky. 6" stredobas zahra solidne 45Hz! Velmi dobre...OK, ale i pri tom rozsahu aky udavaju. A "nobody..." by si sa divil kolko firiem kvalitnych si nedovoli preslapov. Creative a genius som uviedol ako porovnavanie k tymto bednickam.
s tím můžu jen souhlasit :lol:
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

to crash:ty jsi promáčkl kopuli u basáku?
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

NobodyLovesMe píše:
Spirit píše: Napriek tomu si stojim zatym, ze za polovicnu sumu nepostavis vlastne a KVALITNEJSIE reprobednicky. 6" stredobas zahra solidne 45Hz! Velmi dobre...OK, ale i pri tom rozsahu aky udavaju. A "nobody..." by si sa divil kolko firiem kvalitnych si nedovoli preslapov. Creative a genius som uviedol ako porovnavanie k tymto bednickam.
s tím můžu jen souhlasit :lol:
vidim ze skoda reci...no tak naco cakas. utekaj si tie hifi bedne kupit :lol:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

to nobody: ttyyywooee já sem mu provedl věcí.... furt sem se v tom šťoural vevnitř a fotil a měřil.... vevnitř sem nic nezničil ale při zašroubovávání basáku mi vyklouz šroufovák a dost nehorázně sem škrábl membránu. Protržená neni ale je to vidět.... vrchlík sem trochu promáčkl na straně ale vysavač opravdu pomohl, už je to ok...
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

crashPC:no ty vole...nevím jak by se tvářili při případné reklamaci.... :(
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

crasPC: To je nějakej novej způsob s tím vysavačem ? :D:D já jsem slyšel o lepící pásce, ale to je na prd ... nevíte jak vyrovnat titanovou membránu na výškáči ? :oops:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

totanovou asi těžko :-D vysavačem aspoň..... nic novýho to neni ale je to aplikovatelný jen na měkčích materiálech....
to nobody: hraje to, hraje :lol: vevnitř sem nic nenarušil, jen to zfotil (nicmoc, vše zalitý voskem docela dost... a dráty....
ty repráky ještě dneska aspoň trochu změřim - multimetr mi nějak valí (zatim sem na sinusu asi 50Hz nameril 140mA ale nechci pobourit rodice a tak to zmerim ve vhodnou chvili) ale i tak se bojim ze zmerim ten prikon repraku presne protoze pri sinusu 50Hz nebudou ty zesiky pro satelity pouzivany. jen ten subovej. ach jo..... asi moc krawim :-D
kurri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kurri »

Jeste k tem reproduktorum Kef.Nejak jsem zaspal,ale vlastne v roce 2005 vydala firma Kef novou radu Q a mnou zminovany model Kef Q1 byl vlastne nahrazen Kef iQ3.Jetli to nekoho zajima vice http://www.f-sport.cz/hifi/index.php?ac ... 4&topic=22
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

kurri:to elektro špalíček,které je tanm uvedené znám,můžu si tam zajít a nechat si je pustit,ale radši ne,asi bych se musel rychle zadlužit :lol: Jednou si je ale koupím,třeba až vyjde nová řada,tyhle slevní.A já budu mezitím šetřit :)
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“