Síla signálu vs. zesilovač
Moderátor: CageJ
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Jinak jsme se dostali dost OT....pokusím se ton napravit:-) Zkoušel jsem nastavovat různé poměry hlasitosti a na tom vybuzení zesilovače fakt něco bude.Reprodukce je taková "přítomnější".Ale nevím,jestli je to jen můj dojem.Každopádně když repro ohulím a zvukovku dám na málo,tak si moc neporeguluju,protože ty skoky jsou pak strašný...
- kurri
- Začátečník

Souhlasim s NobodyLovesMe firma Kef dela vynikajici reproduktory.Model KEF Q3 jsem bohuzel neslysel,ale slysel jsem model KEF Q1 s muzu rici,ze ve sve cenove kategorii patri mezi nejlepsi.
Cpu:A64 3000+ (Win) AC 64 Ultra TC RAM:2x512MB 400DDR GeIL Value MB:MSI RS480M2-IL VGA:Sapphire Radeon X1600 Pro HDD:WD 160GB 8MB SATA Case:3R System R101 Zdroj:Chill Innovation 400W Monitor:SAMSUNG SyncMaster 997MB Sound:Creative X-Fi Repro: Elac BS 103.2
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- crashPC
- Mírně pokročilý

- NobodyLovesMe
- Začátečník

- crashPC
- Mírně pokročilý

- NobodyLovesMe
- Začátečník

- crashPC
- Mírně pokročilý

- kurri
- Začátečník

Kef Q1 ma koaxialni reproduktor(Uni-Q) kryty Titanem,lisi se velikosti,citlivosti,vykonem a hlavne Q3 ma vetsi reproduktor Uni-Q 165mm (6 1/2") new generation.NobodyLovesMe píše: Q3 mají oproti Q1 titanem potažené membrány,jinak by měly být stejné.
Cpu:A64 3000+ (Win) AC 64 Ultra TC RAM:2x512MB 400DDR GeIL Value MB:MSI RS480M2-IL VGA:Sapphire Radeon X1600 Pro HDD:WD 160GB 8MB SATA Case:3R System R101 Zdroj:Chill Innovation 400W Monitor:SAMSUNG SyncMaster 997MB Sound:Creative X-Fi Repro: Elac BS 103.2
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- Spirit
- Středně pokročilý

-
Napriek tomu si stojim zatym, ze za polovicnu sumu postavis vlastne a KVALITNEJSIE reprobednicky. 6" stredobas zahra solidne 45Hz ?? Velmi obtiazne...OK, ale nie pri tom rozsahu aky udavaju. A "nobody..." by si sa divil kolko firiem kvalitnych si dovolilo docela dost preslapov. Creative a genius som neuviedol ako porovnavanie k tymto bednickam, laskavo neprekrucaj. Len som uviedol priklad, ze to co je napisane pri tejto "komercnej" sfere je k hovnu, pretoze to neplati. Proste daktori ste neskutocne zaslepeni a dokazete zhltnut vsetky mozne sracky co precitate. A este jedna poznamka ku recenziam. Vies kolko existuje recenzii na webe ktore aj maximalny bullshit vychvalia ako uzasny produkt?? Stereomag je zivym prikladom a to ide o dost znamy web...NobodyLovesMe píše:Ta sestava není jenom o designu,kdyby sis ten článek pozorně přečetl...teď nechci používat nějaká nevhodná slova.KEF se specializuje na výrobu jen a pouze reproduktorů a je to kvalitní anglický výrobce,takže ho tady nepřirovnávej k Geniusu nebo Creativu,to je fakt k smíchu.A když tam takový výrobce napíše,že to hraje takové a takové frekvence,tak je to prostě hraje,protože takový výrobce si nemůže dovolit žádnou blamáž,která by poškodila dobré jméno značky.A to KEF má.To není jako u PC reproduktorů,kde si každý píše co se mu zachce.
Inak tato veta hovori za vsetko:
"45 Hz–40 000 Hz (toleranční pásmo dB neuvedeno)"
//edit: teraz pozeram ze ta minirecenzia v podstate pochadza zo stereomagu
- NobodyLovesMe
- Začátečník

s tím můžu jen souhlasitSpirit píše: Napriek tomu si stojim zatym, ze za polovicnu sumu nepostavis vlastne a KVALITNEJSIE reprobednicky. 6" stredobas zahra solidne 45Hz! Velmi dobre...OK, ale i pri tom rozsahu aky udavaju. A "nobody..." by si sa divil kolko firiem kvalitnych si nedovoli preslapov. Creative a genius som uviedol ako porovnavanie k tymto bednickam.
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- Spirit
- Středně pokročilý

-
vidim ze skoda reci...no tak naco cakas. utekaj si tie hifi bedne kupitNobodyLovesMe píše:s tím můžu jen souhlasitSpirit píše: Napriek tomu si stojim zatym, ze za polovicnu sumu nepostavis vlastne a KVALITNEJSIE reprobednicky. 6" stredobas zahra solidne 45Hz! Velmi dobre...OK, ale i pri tom rozsahu aky udavaju. A "nobody..." by si sa divil kolko firiem kvalitnych si nedovoli preslapov. Creative a genius som uviedol ako porovnavanie k tymto bednickam.
- crashPC
- Mírně pokročilý

to nobody: ttyyywooee já sem mu provedl věcí.... furt sem se v tom šťoural vevnitř a fotil a měřil.... vevnitř sem nic nezničil ale při zašroubovávání basáku mi vyklouz šroufovák a dost nehorázně sem škrábl membránu. Protržená neni ale je to vidět.... vrchlík sem trochu promáčkl na straně ale vysavač opravdu pomohl, už je to ok...
- NobodyLovesMe
- Začátečník

- spirit64
- Mírně pokročilý

- crashPC
- Mírně pokročilý

totanovou asi těžko
vysavačem aspoň..... nic novýho to neni ale je to aplikovatelný jen na měkčích materiálech....
to nobody: hraje to, hraje
vevnitř sem nic nenarušil, jen to zfotil (nicmoc, vše zalitý voskem docela dost... a dráty....
ty repráky ještě dneska aspoň trochu změřim - multimetr mi nějak valí (zatim sem na sinusu asi 50Hz nameril 140mA ale nechci pobourit rodice a tak to zmerim ve vhodnou chvili) ale i tak se bojim ze zmerim ten prikon repraku presne protoze pri sinusu 50Hz nebudou ty zesiky pro satelity pouzivany. jen ten subovej. ach jo..... asi moc krawim
to nobody: hraje to, hraje
ty repráky ještě dneska aspoň trochu změřim - multimetr mi nějak valí (zatim sem na sinusu asi 50Hz nameril 140mA ale nechci pobourit rodice a tak to zmerim ve vhodnou chvili) ale i tak se bojim ze zmerim ten prikon repraku presne protoze pri sinusu 50Hz nebudou ty zesiky pro satelity pouzivany. jen ten subovej. ach jo..... asi moc krawim
- kurri
- Začátečník

Jeste k tem reproduktorum Kef.Nejak jsem zaspal,ale vlastne v roce 2005 vydala firma Kef novou radu Q a mnou zminovany model Kef Q1 byl vlastne nahrazen Kef iQ3.Jetli to nekoho zajima vice http://www.f-sport.cz/hifi/index.php?ac ... 4&topic=22
- NobodyLovesMe
- Začátečník