OSTRY OBRAZ

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
hobit
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

OSTRY OBRAZ

Příspěvek od hobit »

Stavim si novy komp, ktery by mel nahradit ten, jenz mam v podpise, jedine co jsem nedoresil, je grafika PCI-E.
Krom 3d vykonu, ktery mi staci nekde na urovni nv 6600, ati 1600, jedno jaka verze, je pro me dulezita kvalita obrazu. Oci mame jen jedny. Casem planuji LCD, ale momentalne mam CRT. Takze bych byl rad za jakykoliv typ, ktera firma, ci primo model karty ma cisty a ostry obraz.

Dale si myslim, ze by nebylo spatne zavest diskuzi na tema kvality obrazu konkretnich karet. Vzhledem, ze se jedna o velice subjektivni posouzeni, by asi bylo dobre provnavat grafiky vyzkousene na jednom monitoru:
- uvest jeho typ
- dale vyrobce, typ, pripadne revizi grafiky
- u LCD zpusob pripojeni VGA ci DVI

napr me zkusenosti
CRT:
Samsung SyncMaster 957p
Grafiky:
Matrox G200 16MB rev.A > Matrox G550 DH 32MB rev.B > ATI Rage Pro 32MB >> InnoVISION TNT2 M64 32MB
pentium m 730, asus p4gpl-x, gainward 1960pcx xp gs 128MB, kingston khx3200ak2 1GB, ibm ic35l 120GB. 3dmark01 23100b ,superpi 30,6s.
stastny majitel matrox g200 a g550dh a svych nevylepsenych oci.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

nevím, jak je na tom s kvalitou ten tvůj crt monitor. já mam lcd (lg1915) na x800gt a oči mě nebolí. Na 22" Samsungu na druhém kompu je obraz stejný nebo horší (karta matrox g550)

btw: dneska už je obraz ve 2D na takové úrovni, že nemá cenu spekulovat. Rozdíly jsou jen ve 3D kvůli optimalizacím a kvalitě AF.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Bohužel nemůžu souhlasit, stále jsou karty, které mají velké problémy s kvalitou analogového výstupu. Na oc potvrdilo několik lidí, že jim byla prodána 7800GT z vadné série se špatným obrazem, já jsem nedavno měl zkušenost s GW 6600 nonGT, která měla silně neostrý obraz. Na druhou stranu se v tomhle docela zlepšily karty inno3d (oproti minulosti, zvlášť dražší modely), na Club3D se stále objevují stížnosti na kvalitu obrazu (kupodivu ale jen u GF, Radeony ne - zřejmě každé vyrábí jiná divize)... takže je opravdu lepší se informovat na konkrétní kartu, model a výrobce, pokud to nemá být zrovna TOP za 15000+, kde tyhle problémy obvykle nejsou.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“