videokazeta -> dvd
- podmi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
videokazeta -> dvd
Zdravim Nikde jsem tu nenasel thread o tom jak z videokazety udelat dvd. Mohl by mi prosim nekdo poradit? Jaky je nejlepsi software (pokud mozno free) kolik mista asi budu potrabovat popr nejake dobre rady a zkusenosti?? Diky predem za odpovedi
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Přípojit video do TV karty (popř. grafiky z video-IN), spustit program na ukládání videa (přiložen k tvojí TV kartě) a uložit. Poté spustit např. Nero Vision Express a vytvořit DVD (čili vytvořit menu a překódovat avi do DVD formátu). Vypálit. CO se týče místa, tak pokud máš rychlý počítač co dokáže kódovat rovnou do MPEG2, tak počítej na hodinu filmu kolem 3GB. Pokud budeš ukládat nekomprimované video, tak to bude hodně moc (několik desítek GB za hodinu). Co se týče rad - tak základem je kvalitní video. 
- podmi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj video je kvalitni a pocitac rychly mam (teda doufam) co se tyce tv karty tak k ni nemam zadny manual nic takoveho ani cd
no potrebuju jenom vedet s jakymi programy pracovat....nazvy. Chci tu videokazetu stahnout do pc. Zkomprimovat (jaky je nejlepsi format??) a pak vypalit.....zajimalo jestli do toho videa muzu pridat prostorovy zvuk apod
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ohledně software umožňující záznam analogového signálu moc neporadím, já používal origo soft dodávaný k TV kartě Leadtex Exprert. Z placených vím jen o WinDVR či PowerVCR, což by mohlo fungovat skvěle, ikdyž cena je vyšší. Tímhle zaznamenáš analogový signál do PC (čili nestáhneš, jelikož pracujeme s analogem). Pokud chceš vypálit na DVD, tak formát je samozřejmě jen jeden, a to mpeg2. Na to bych použil již zmiňovaný Nero Vision Express (nebo to jde udělat i v těch programech výše co jsem napsal přímo), který uložené avi do DVD formátu překóduje automaticky. Zvolit si můžeš už jen bitrate (doporučuju nad 5Mbps), podle délky tvého filmu. Co se týče prostorového zvuku...
Z videa uložíš pokud na tom budeš dobře maximálně stereo.
Takže prostorový zvuk nikoliv. Jedině přes nějaký soft, který bude AC3 přepočítávat ze sterea (a přidávat efekty), ale osobně bych do toho nešel. Nejlepší je vždy zachovat originál. Efekty si pak už můžeš přidat realtime při přehrávání... Snaž se zachovat vždy nejvyšší kvalitu všeho, čili i zvuku.
- podmi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- podmi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Lukke
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Proč by to nemělo jít? Nevidím problém... Zapojíš zvuk jen pro jeden kanál (jelikož máš mono video) a v programu při záznamu to uložíš jako mono... Případně nějaká volba uložit jako stereo v tom software bude. A video má jen kompozitní výstup (žlutý cinch) a ten zapojíš do karty... Žádný problém. Pokud ale říkáš, že video máš kvalitní, mělo by ve scartu být i S-video out...
- podmi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak Virtualdub ten se da použit na ripnutí té VHS do PC a pak pouzij TMPGenc, DivX2DVD, cokoliv záleži do jakeho formátu budeš ukladat, je to tu popsané x krat.podmi píše:Zadny scartno co uz. Diky vsem za odpovedi pomohli jste mi. Hlavne tim softwarem vubec jsem nevedel co na to pouzit ja znam jen virtualdub
- ppm
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak pokusim sa poradit: podla mna ma drviva vecsina videi scart konektor, a ak ma ten tvoj, kup si redukciu zo scart na cinche, do bieleho a cerveneho konektoru das tie 2 cinche, a jack das do zvukovky a zvuk mas vyrieseny...co sa tyka softwaru, pinnacle studio 9 dokaze grabbnut aj analogove video a myslim ze sa tam da nieco robit aj s tym priestorovym zvukom...aj ked to neni free, nestoji zas tak moc
May the force be with you...
ASUS K8N4-E;AMD Athlon 3000+ 1.8 GHz 64Bit; 2x512 MB DDRAM 400 MHz; nVidia GeForce 6600 256MB PCi-Express; HDD 120 GB Ultra-ATA ; Hyundai Image Quest Q910; IrDA
; Myš Genius; Klavesnica KME;
ASUS K8N4-E;AMD Athlon 3000+ 1.8 GHz 64Bit; 2x512 MB DDRAM 400 MHz; nVidia GeForce 6600 256MB PCi-Express; HDD 120 GB Ultra-ATA ; Hyundai Image Quest Q910; IrDA
- podmi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak naposledy MOJE VIDEO NEMA PRIPOJKU NA SCART
tak to bychom meli vyresene ted mam jiny problem
sehnal jsem si PowerVCR a kdyz to spustim hodi to chybu "V aplikaci powervcr nastala chyba....bla bla bla" mozna to znate
takze budu muset pouzit jiny soft
napr tim VirtualemDubem prevedu video do pc do formatu divx a pak nasledne pomoci Nero Vision z divx do mpeg2?? Pujde to takhle udelat?
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
ANo pujde ale je to o komprimaci navic, to je znat na kvalitepodmi píše:tak naposledy MOJE VIDEO NEMA PRIPOJKU NA SCARTtak to bychom meli vyresene ted mam jiny problem
sehnal jsem si PowerVCR a kdyz to spustim hodi to chybu "V aplikaci powervcr nastala chyba....bla bla bla" mozna to znate
takze budu muset pouzit jiny soft
napr tim VirtualemDubem prevedu video do pc do formatu divx a pak nasledne pomoci Nero Vision z divx do mpeg2?? Pujde to takhle udelat?
Nahravej do Mpeg rovnou z VHS, nemáš scart, tak cinch, to je u VHS skoro jedno tam to na kvalite neni znat, jelikož je to hodne male rozlišení. s.video, to samé.
Ta chyba muže taky znamenat konflikt kodeků....
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
TV kartu jen pokud není zbytí. Výsledek hrůza děs. Nejlepší výsledek převodník A/D Canopus atd. nebo odbloknout DV/D8 kameru jako průchozí a využít její převodník. Nebo pokud to kamera neumožňuje, tak nahrát do ní přes analog vstup a pak přetáhnout do PC přes fire a PC dále upravit jak píšeš.Lukke píše:Přípojit video do TV karty (popř. grafiky z video-IN
- ka-spel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Jo to sem mu psal už dřiveka-spel píše:Tak to je totální úchylárna. Proč to prznit přes divx. Prostě dostat ten analog do pc a pak si z toho udělej mpeg2.podmi píše:napr tim VirtualemDubem prevedu video do pc do formatu divx a pak nasledne pomoci Nero Vision z divx do mpeg2
Ale tak každej si to musí vyzkoušet ....
- ppm
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tak sorry, ale potom as tak kvalitne video nemaspodmi píše:tak naposledy MOJE VIDEO NEMA PRIPOJKU NA SCART![]()
A ked chces rovno do MPEG2, pouzi PINNACLE STUDIO 9, to dokaze previest grabnute video rovno do mpeg2, a rovno aj napalit na dvd, a rovno aj urobit slusne menu...az na to ze neni free, ale skus stiahnut trial verziu
May the force be with you...
; Myš Genius; Klavesnica KME;
- podmi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja jsem s videem nikdy nedelalka-spel píše:Tak to je totální úchylárna. Proč to prznit přes divx. Prostě dostat ten analog do pc a pak si z toho udělej mpeg2.podmi píše:napr tim VirtualemDubem prevedu video do pc do formatu divx a pak nasledne pomoci Nero Vision z divx do mpeg2
- podmi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Prevodnik, kdekoliv v PCshopu, ano kodeky to muže byt.podmi píše:a kde se takovy prevodnik da sehnat? To bude asi pekna palka....ka-spel píše: TV kartu jen pokud není zbytí. Výsledek hrůza děs. Nejlepší výsledek převodník A/D Canopus atd.
To Dzin: myslis ze by to mohlo byt kodeky??
TVkarta neni na nic, delam to taky akorat tam musiš mít silne PC ale to co máš stači pokud to neni nejaka 600MHz, převodník nezatěžuje HW ale zase je tam daleko mín nastavení. TVkarta splní to same...