Problém s HITACHI SATA2 250 GB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Veldys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Problém s HITACHI SATA2 250 GB

Příspěvek od Veldys »

Mám problém když kopíruju na Hitachi a poslouchám MP3 začne se mi sekat, spomalovat hudba, chrčí a zní to skoro jako kdybych to pouštěl na gramofonu :-)..
HDD: HITACHI 250Gb SATA2 zapojena na desku s nForcem2 tak že mi jede ne na SATA2, ale na SATA
Nevím si rady prosím poraďte jestli je to vada disku nebo čeho?
Ještě mě napadla možnost že mám zapojeny sata kabel blízko PCI slotu ve kterem je SB Live 24bit a že by to mělo za následek právě tohle...?
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Mas firemni utilitou nastavene SATA? projevuje se to od zacatku nebo po delsi dobe.

PS: Pravdepodobne bude problem v radici
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
ctrl_j
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ctrl_j »

Pokud to ma pripojene na nForce2, cili mod SATA I, netreba nic nastavovat. Hitachi v tomto modu pracuje defaultne.

Neco podobnyho se mi stavalo na P233Mhz+malo RAM. Pri multitaskingu system swapoval + vytizene cpu = mp3 se mi krasne sekaly, ale to uz je par let...
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s HITACHI SATA2 250 GB

Příspěvek od ZdenekSveda »

Veldys píše:když kopíruju na Hitachi a poslouchám MP3 začne se mi sekat hudba
Odkud kam kopirujes?Jestli mas na te 250-tce vice oddilu a kopirujes mezi nima a jeste odtamtud poustis hudbu , tak se neni cemu divit. Protoze ten disk pak nevi kde ma drive behat, tak nestiha a prvni na cem to poznas je sekani hudby. A jestli to driv nedelalo mohl by jsi zkusit ten disk taky zdefragmentovat jestli je na nem ted bordel.
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s HITACHI SATA2 250 GB

Příspěvek od Geeker »

ZdenekSveda píše:
Veldys píše:když kopíruju na Hitachi a poslouchám MP3 začne se mi sekat hudba
Odkud kam kopirujes?Jestli mas na te 250-tce vice oddilu a kopirujes mezi nima a jeste odtamtud poustis hudbu , tak se neni cemu divit. Protoze ten disk pak nevi kde ma drive behat, tak nestiha a prvni na cem to poznas je sekani hudby. A jestli to driv nedelalo mohl by jsi zkusit ten disk taky zdefragmentovat jestli je na nem ted bordel.
Na moji 160 to delam bezne a nic takoveho nepozoruju. Je to sice PATA ale i tak
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Podle mne je toto neduha A7N8X-E respektive řadiče Silicon Image 3112A. Pokud zapojíš na řadič výkonější diskovou jednotku, nebo diskové pole a kopíruješ mezi logickými oddíly diku, tak dojde k enormnínu zatížení CPU a tím i zpomalení všeho ostatního. Tedy pokud to je tento případ. Jaké máš tedy vytížení procesoru?
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

Odpovidalo by to na to sekani. Jsem zvedavy do konce tydne mi ma prijit taky. Tak uvidim co to bude delat

Obrázek Obrázek
Veldys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veldys »

Na tom disku nemam vytvorene jine oddily jen jeden..ale mozna je i problem v tom ze ma vysokou teplotu...?kdyz s nim delam vic veci delsi dobu a je zahraty tak to myslim dela...testnu to jeste poradne zahrat a uvidim v cem je problem..
Vytizeni procesoru toho jsem si nevsiml ale taky zkusim..
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Tak tohle spíš vypadá na problém elektoniky disku. nebo řadiče.Co třeba ho testnout po zátěži HDTachem a hodit sem tipec obrazovky.
Veldys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veldys »

Tak zkousel jsem teplotu a teplotou to neni..dokonce jsem pustil i MP3 z ATA Barracuda a taky se to sekalo..takze problem nebude v HDD ale asi deskou nebo cim? Delal jsem test kopirovani MP3 na SATA HDD a pustil jsem MP s nej sekalo se to pustil jsem pri tom kopirovani MP3 z druheho HDD na ktery jsem nic nekopiroval tak se to taky sekalo...
Cim to nejspis bude..? Napada me to, ale radeji pockam na vas nazor...
Veldys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veldys »

Kdyz to po sobe ctu hruuuza..takze znovu a srozumitelne...
Kopiroval jsem na SATA (SATA2 HITACHI...) a pri kopirovani jsem mel pustene MP3 ktere byly pustene se SATA...
Samozdrejme se to sekalo atd... Pri tom kopirovani jsem pustil MP3 z ATA (Barracuda) a sekalo se to taky a z Barracudy se mi to nikdy nestalo nez jsem mel SATA (SATA2 Hitachi)!
Myslim si ze problem bude asi trochu jinde nez HDD...
Mam jeste jeden dotaz na tom HDD SATA2 (Hitachi) jsou 2 pripojeni pro napajeni...Jedno je typu napajeni pro SATA a druhe je typu jaky maji ostatni ATA HDD nebo mechaniky...Logicky jsem usoudil ze je to jedno kterym to napajim, ale nesmim asi oba naraz, ze? To by asi chytlo skrat nebo neco takoveho kdybych zapojil 2 napajeni do jednoho HDD..?
Myslim ze problem nebude tedy v HDD ale nekde jinde, ale kde???
Veldys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veldys »

Fifi píše:Tak tohle spíš vypadá na problém elektoniky disku. nebo řadiče.Co třeba ho testnout po zátěži HDTachem a hodit sem tipec obrazovky.
Nevim kde sehnat tenhle program...vubec si nevim v HDD ted rady a proto jsem tu...zajimam se o PC 5-6 let a v tomhle si fakt nevim rady a proto se ptam na foru..PLS pomoooc :sad: celkem me to sere a jsem zoufaly... :(
ctrl_j
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ctrl_j »

Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

To je docela zajímavý problém. Takže když odppojíš Hitachi disk, tak se nic neseká?

Na Asus A7N8X-E Deluxe jsem měl připojeny dvě T7K250tky v stripu a nepozoroval jsem žádné sekání. Jenom CPU při kopírování jel na 100%. Což je u diskového pole s integrovaným řadičem dost běžné.
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Fifi píše:Podle mne je toto neduha A7N8X-E respektive řadiče Silicon Image 3112A. Pokud zapojíš na řadič výkonější diskovou jednotku, nebo diskové pole a kopíruješ mezi logickými oddíly diku, tak dojde k enormnínu zatížení CPU a tím i zpomalení všeho ostatního. Tedy pokud to je tento případ. Jaké máš tedy vytížení procesoru?
Jojo, já mám tenhle disk na Kouwellu 571s s timhle radicem a prave proto se mi stava ze se to seka kdyz kopiruju z jednoho oddilu disku na druhy. Ale protoze je to pekne pomale kopirovani protoze disk nevi kam driv skocit (taky to dava najevo hlukem) radeji vzdy prekopiruji na dalsi disk a potom teprve na ten dany oddil. Do budoucna to radeji vyresim tim ze oddily zrusim a bude co disk to oddil aby k tomu nedochazelo.
Veldys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veldys »

Využití procesoru mám minimální, ale myslím si že ta deska asi nezvládá víc věci když zrovna kopíruju na tento disk...Bude to nespíš tím, že SATA2 prostě není SATA1 :sad: a proto ty vyřeším tak, že disk si nechám a koupím si úplně novej PC i s radičem SATA2 pak to teprve pofrčí :-D !
Jestli nepříjdu na jiné řešení...Jíné východisko nevydím...
v HDtachu mam vsechno v poho...
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Neuvedl jsi přesně jaký máš model, ale disky Hitachi se do režimu SATA II musí přepnout. Je to právě pro zajištění větší kompatibility se SATA I řadiči. Nepotkal jsem ještě SATA II disk Hitachi, který v tomto režimu fungoval od výroby.

Nejsem si jist jetli to co říkáš je nezbytně nutné. Nmohla by taková situace třeba nastat v důsledku chyby OS? Na kterém disku máš systém?
Veldys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veldys »

System mam na ATA SB..80Gb...Mel jsem i system na te SATA..ale prave kvuli tomuhle problemu jsem dal system na SB...Chvili jsem ten problem nemel a zacalo to znovu...
Vim ze kdybych chtel SATA2 tak to musim prepnout..
Proto jsem si puvodne myslel ze ten HDD je spatny..ale nakonec si myslim ze mi to nejak deska nedava..aspon si to teda myslim ze je to deskou protoze HDD je jinak v poradku...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“